Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 oct 2008 - Anul XIII, nr. 248 (3929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Selecţionerul Victor Piţurcă s-a prezentat la DNA în dosarul "valiza"

Marţi, 21 Octombrie 2008 (15:13:38)
Selecţionerul Victor Piţurcă s-a prezentat, marţi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), fiind citat pentru audieri în dosarul "valiza" în care este acuzat de favorizarea infractorului.

La intrarea în sediul DNA, antrenorul echipei naţionale nu a vrut să facă nicio declaraţie.

În urmă cu o zi s-a prezentat la DNA şi finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, care a semnat un proces-verbal prin care arată că îşi va folosi dreptul de a nu da declaraţii pe parcursul urmăririi penale.

De asemenea, în urmă cu o săptămână, procurorii anticorupţie i-au prezentat acuzaţiile selecţionerului Victor Piţurcă, de favorizare a infractorului, respectiv a lui Gigi Becali. Victor Piţurcă a fost adus la DNA după ce a fost ridicat de procurori de pe Aeroportul Otopeni, în baza unui mandat de aducere.

În dosarul "valiza" procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală, în data de 7 mai, faţă de George Becali, finanţator al clubului de fotbal "Steaua Bucureşti", acuzat de două infracţiuni de dare de mită, Teia Sponte, acuzat de complicitate la dare de mită, Anton Doboş, preşedintele clubului de fotbal "Universitatea Cluj", acuzat de luare de mită şi Traian Bendorfean, cunoştinţă a lui Doboş, acuzat de complicitate la luare de mită.

În rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut că, în data de 11 mai 2006, Becali George, finanţator al Clubului de fotbal Steaua Bucureşti, "a făcut o promisiune fermă" jucătorilor de fotbal de la FC "Gloria 1922 Bistriţa" oferind acestora câte 5.000 de euro în cazul obţinerii unui rezultat de egalitate sau câte 10.000 de euro în caz de victorie în meciul cu echipa FC „Rapid Bucureşti” ce urma să aibă loc a doua zi.

În perioada 5-7 mai anul acesta, Becali "a oferit direct şi indirect suma de 1,7 milioane de euro" lui Doboş Anton, preşedintele clubului "Universitatea Cluj", precum şi unor jucători ai acestei echipe, pentru ca, în ultima etapă a campionatului de fotbal al României 2007-2008 din data de 7 mai 2008 clubul universitar "să îşi apere corect şansele de joc şi să facă tot ce este posibil pentru a obţine cel puţin un rezultat de egalitate" în meciul cu echipa "CFR 1907 Cluj", contracandidata echipei FC "Steaua Bucureşti" la câştigarea titlului de campioană.

"În aceste activităţi a fost angrenat şi Bendorfean Traian, cunoştinţă a lui Doboş Anton", mai spune DNA.

Pe 7 mai, asupra lui Sponte Teia, aflat în Cluj Napoca, a fost găsită suma de 1,7 milioane de euro, care a fost indisponibilizată de procurori prin instituirea sechestrului asigurator în baza articolului 163 din Codul de procedură penală, raportat la articolul 255, alineatul 4, Cod penal.

În 23 mai, într-o conferinţă de presă, finanţatorul Steaua, Gigi Becali, declara că are un act de vânzare-cumpărare pe un teren din Cluj, datat cu 20 de zile înaintea meciului U Cluj - CFR Cluj, iar printre martori a semnat şi selecţionerul "tricolorilor", Victor Piţurcă.

Ulterior, selecţionerul Victor Piţurcă a confirmat, prin ofiţerul de presă al FRF, Paul Zaharia, că a semnat în calitate de martor un act de vânzare-cumpărare încheiat pentru un teren din Cluj-Napoca de finanţatorul FC Steaua.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Selecţionerul Victor Piţurcă s-a prezentat la DNA în dosarul "valiza".
 Vizualizări articol: 541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Selecţionerul Victor Piţurcă s-a prezentat la DNA în dosarul "valiza"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei