Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 oct 2008 - Anul XIII, nr. 248 (3929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu:Acordul cu Siria de combatere a terorismului, de finalizat până în primul trimestru din 2009

Marţi, 21 Octombrie 2008 (19:08:25)
Şeful statului a declarat, marţi, la întoarcerea din Siria, că a stabilit la Damasc reluarea activităţii comisiei mixte guvernamentale româno-siriene precum şi finalizarea, până la întrunirea acesteia în primul trimestru din 2009, a acordului privind combaterea criminalităţii şi terorismului.

"Am stabilit reluarea activităţii Comisiei mixte guvernamentale româno-siriene şi am stabilit ca lucrările acestei comisii să se desfăşoare la Bucureşti, în primul trimestru al anului viitor", a spus Băsescu, menţionând că delegaţia siriană va fi condusă, la întâlnire, de ministrul de Finanţe al Guvernului de la Damasc.

El a adăugat că a stabilit, împreună cu partea siriană, că, până la întrunirea comisiei, va trebui să se lucreze, la nivelul instituţiilor din cele două ţări, la definitivarea acordului privind readmisia cetăţenilor proprii şi străini şi a acordului privind lupta împotriva criminalităţii şi terorismului, precum şi a unor documente similare privind domeniul transporturilor.

Preşedintele a menţionat că în acest moment sunt parafate acordurile pentru evitarea dublei impuneri şi de garantare reciprocă a investiţiilor.

Băsescu a menţionat că, în afara tematicii bilaterale, în vizita din Siria au fost abordate şi probleme regionale cum ar fi negocierile cu Israel, purtate cu medierea Turciei şi dosarul nuclear iranian.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la finalul întâlnirii cu omologul său de la Damasc, Bashar al-Assad, că subiectul legat de situaţia omului de afaceri sirian Omar Hayssam a fost discutat. Întrebat în legătură cu un acord între România şi Siria privind Justiţia, Băsescu a răspuns: "Înţeleg aluzia, a fost discutat subiectul Omar Hayssam".

Şeful statului a fost întrebat şi la întoarcerea la Bucureşti în legătură cu discuţia despre care a spus că a avut-o cu omologul său sirian legat de subiectul Omar Hayssam, el răspunzând, fără alte precizări: "Şi, aveţi vreun dubiu?".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu:Acordul cu Siria de combatere a terorismului, de finalizat până în primul trimestru din 2009.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu:Acordul cu Siria de combatere a terorismului, de finalizat până în primul trimestru din 20090.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei