Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 oct 2008 - Anul XIII, nr. 248 (3929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Berceanu: Banii daţi autorităţilor locale la rectificare, de trei ori necesarul pentru profesori

Marţi, 21 Octombrie 2008 (19:10:13)
Preşedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, a declarat, marţi, că banii alocaţi prin două hotărâri de Guvern pentru autorităţile publice locale şi pentru consiliile judeţene sunt de trei ori mai mulţi decât sumele necesare majorării cu 50 la sută a salariilor profesorilor pe ultimele trei luni ale anului.

Radu Berceanu a declarat, într-o conferinţă de presă, că banii alocaţi de Executiv la rectificarea bugeteră, prin hotărârile nr. 1.552 şi 1.555, pentru consiliile judeţene şi autorităţile publice locale puteau ajunge pentru majorarea salariilor profesorilor cu 50 la sută, până la sfârşitul acestui an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Prin două hotărâri de Guvern au fost alocaţi 2.000 de miliarde de lei, care înseamnă aproape 600 milioane de euro, iar pentru salariile profesorilor, pe aceste trei luni, sunt necesare 200 de milioane de euro. Asta este corectitudinea, dreptatea, echitatea PNL şi PSD. Vor spune că aceşti bani se vor da şi anul viitor. Vă spun că şi anul ăsta şi anul trecut au fost câte două-trei astfel de alocări de bani, deci iată că bani există", a declarat Radu Berceanu.

Fostul ministru în Cabinetul Tăriceanu consideră că dacă majorarea de salarii, decisă în plenul Parlamentului, era legiferată printr-o decizie a Guvernului, atunci se găseau resursele financiare necesare pentru susţinerea creşterii salariilor.

"În ultima vreme s-a tot încercat să se ameţească presa, populaţia şi să se spună că nu sunt bani pentru profesori, nu sunt bani pentru salarii. Vă spun eu care este regula: nu sunt bani pentru lucrurile care se decid în altă parte decât la Guvern, cum a fost cazul cu pensiile grupa I şi II de muncă şi cu salariile profesorilor, care s-au decis la Parlament. Dacă îi venea Guvernului ideea să dea banii ăştia şi printr-o hotărâre sau ordonanţă, măreau salariile profesorilor cu 50 la sută, vă garantez că erau bani şi era foarte bine", a spus Berceanu.

El consideră că Guvernul susţine doar "pomenile" pe care le face, pentru a putea să trimită "hârtiuţe cu care să se laude la alegători".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berceanu: Banii daţi autorităţilor locale la rectificare, de trei ori necesarul pentru profesori.
 Vizualizări articol: 1398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berceanu: Banii daţi autorităţilor locale la rectificare, de trei ori necesarul pentru profesori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei