Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 oct 2008 - Anul XIII, nr. 248 (3929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Aurul cel verde ca dolarul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu mândrie patriotică locală am aflat că în Suceava există şi organizaţii neguvernamentale vii, în sensul că acestea se mişcă şi nu zac doar pe hârtie, pe sub paharele din plastic cu cafea sau pe sub scrumierele pline cu mucuri de ţigară şi cu coji de seminţe de floarea soarelui, raza soarelui, şi aşa se întâlniră, şi doar se vorbiră, nu se lămuriră. Altă continuare n-am găsit.

Pauză de o cafea fără cofeină şi de o ţigară fără nicotină. Îi rog pe deştepţii de serviciu cărora nu le convine continuarea să găsească ei alte variante şi să le posteze pe net, însoţite, evident, de nişte înjurături de autobază şi de nişte comentarii de neamuri proaste din cap până în picioare, şi din toate punctele de vedere. Am să-i las pe frustraţii lui peşte prăjit în ulei reîncălzit să-şi facă vrăji cu căţei de usturoi şi curaj cu câte un suc de creion chimic, şi am să merg mai departe pentru a urmări drumul parcurs de protestul unui oengeu viu.

La sfârşitul săptămânii trecute, GEC Bucovina a organizat o mişcare de stradă împotriva celor care doresc să facă bloace în Parcul Şipote. La acţiune au participat sute de tineri care au scandat fel de fel de sloganuri ecologiste, de la cunoscutul îndemn lansat de fostul frate al codrului, românul, „Verde, viitor, viaţă”, şi până la refrenul celebru al grupului Linkin Park: „Vrem parcuri, nu clădiri!”.

La acţiune, a scris ziarul în care apare acest comentariu, au fost prezenţi şi doi dintre investitorii strategici nevoie mare care vor să pună blocuri pe picioare, dar nu pentru a-i încuraja pe tineri să ţipe împotriva lor, că doar nu-s atât de plecaţi de-acasă cu afacerile, ci pentru a spune că la mijloc este vorba despre o manipulare.

Unul dintre biznismeni a zis că nu se va tăia nici un copac şi că în spatele protestului se află nişte constructori care le vor răul pentru a face ei bloace în locul lor. Poate că o fi adevărat, dar biznismenii încă nu ştiu că viaţa pe şantier e dură?

Dar, dacă tot veni vorba de manipulare, oare cine pe cine o fi manipulat pentru ca terenul de sub poalele Cetăţii de Scaun a Sucevei să fie foarte aproape de transformarea într-un loc cu blocuri, antene parabolice, garaje, buticuri, gropi de gunoi ticsite cu cutii de bere şi aer îmbibat cu un miros pregnant de mici la grătar? Cine pe cine a manipulat şi, eventual, cu cât?

Pentru ca biznismenii care vor să-şi bage excavatoarele şi picioarele încălţate cu cizme de cauciuc în Parcul Şipote să nu mai dea ei lecţii de viaţă şi de capitalism cu atâta nonşalanţă, ar trebui ca organele abilitate (ce şantieristic sună, nu?) să se îmbăţoşeze şi să verifice toate actele şi autorizaţiile emise de-a lungul timpului pentru respectiva zonă, în cadrul unei acţiuni intitulate „Mani pulare”. Hai, fie, „Mani pulite”, ca să le fac pe plac domnilor plecaţi la muncă în Italia, care s-au întors acasă cu vreo doi bani şi care cred că banii ăştia le dau lor dreptul să facă tot ce vrea macaraua lor de biznismeni.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aurul cel verde ca dolarul.
 Vizualizări articol: 2456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Aurul cel verde ca dolarul5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei