Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 oct 2008 - Anul XIII, nr. 248 (3929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tergiversare

Vânzarea cabinetelor medicale, amânată de Primăria Suceava spre sfârşitul anului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Vânzarea cabinetelor medicale aflate în proprietatea Consiliului Local Suceava nu va fi grăbită de alegerile parlamentare. Primarul Ion Lungu a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că şi-a propus să finalizeze această acţiune până la sfârşitul anului, mai ales că acum evaluatorul angajat de primărie trebuie să ţină cont şi de recesiunea de pe piaţa imobiliară.

„Nu ne propunem să ne îmbogăţim la Consiliul Local din vânzarea cabinetelor. Discutăm şi azi, s-au făcut nişte evaluări când era valabilă legea veche, aceasta a căzut, acum s-au făcut alte evaluări, când nu era această recesiune pe piaţa imobiliară. Trebuie să ţinem cont şi de acest aspect. Cred că vom găsi o soluţie în aşa fel încât să fim acoperiţi din punct de vedere legal şi să vindem cabinetele medicilor la un preţ suportabil pentru ei. Îmi propun ca această problemă să fie rezolvată până la sfârşitul anului, nu sunt condiţionat de alegeri”, a declarat primarul Lungu.

De asemenea, el şi-a exprimat temerea că, dacă nu vor fi vândute toate spaţiile în care funcţionează cabinetele, atunci Consiliul Local, în calitate de proprietar, ar trebui să investească în reabilitarea lor, or această cheltuială nu se numără printre priorităţile administraţiei municipale.

„Eu îmi doresc să vindem aceste cabinete pentru că în prioritatea noastră nu stă reabilitarea cabinetelor medicale, ştiut fiind faptul că vor fi vândute către medici”, a spus Ion Lungu.

 

Cabinetele vor fi evaluate fără investiţiile făcute de medici

Şefa Comisiei de vânzare a cabinetelor din Consiliul Local, dr. Cristina Iordăchel, ne-a declarat, ieri, că după trei runde de întâlniri cu evaluatorul, consilierii locali şi acesta au căzut de comun acord asupra criteriilor de evaluare şi asupra unor modalităţi legale prin care se poate ajunge la reducerea preţurilor.

Astfel, spaţiile vor fi evaluate fără îmbunătăţirile aduse de medici, efectuate de cele mai multe ori fără acordul proprietarului şi fără a se păstra facturile justificative ale sumelor investite. Îmbunătăţirile ar fi majorat preţul de evaluare şi medicii ar fi ajuns în situaţia de a plăti încă o dată investiţiile pe care le-au făcut din banii lor.

O altă facilitate este aceea că doctorii îşi vor putea cumpăra cabinetele fără să plătească TVA şi vor putea beneficia de o reducere de 5-10 la sută din preţ pentru că legislaţia îi îngrădeşte să utilizeze aceste spaţii doar cu destinaţie medicală.

Dr. Iordăchel a afirmat că, până săptămâna viitoare, evaluatorul trebuie să prezinte în faţa comisiei evaluarea cabinetelor din Policlinica Areni şi că acestea ar putea fi vândute până în data de 30 noiembrie, iar celelalte până la sfârşitul anului.

Cu toate facilităţile, dr. Iordăchel a spus că „preţurile vor fi mari, vor depăşi probabil 1000 de euro/mp”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vânzarea cabinetelor medicale, amânată de Primăria Suceava spre sfârşitul anului.
 Vizualizări articol: 1929 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Vânzarea cabinetelor medicale, amânată de Primăria Suceava spre sfârşitul anului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei