Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 oct 2008 - Anul XIII, nr. 245 (3926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liberalii către Geoană: E regretabil modul în care PSD alege să facă politică

Vineri, 17 Octombrie 2008 (19:00:19)
 Vicepreşedintele Curţii de Onoare şi Arbitraj a PNL, Alina Gorghiu, a declarat, vineri, referindu-se la declaraţii făcute anterior de Mircea Geoană, că este regretabil modul în care face politică PSD, susţinând că România reuşeşte să aibă o creştere economică consistentă în contextul crizei mondiale

"Premierul Calin Popescu Tăriceanu a invitat partidele la o discuţie pentru a identifica un punct de vedere comun în problema salarizării. Concluzia care s-a conturat după această întâlnire a fost legată de necesitatea adoptării unei legi unitare a salarizării personalului bugetar şi înfiinţarea unui grup de lucru în acest sens. PSD şi PC au acceptat necesitatea unei asemenea acţiuni. În timp ce politicieni din PSD şi PC erau de acord cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, Mircea Geoană a atacat Guvernul. Este regretabil modul în care PSD alege să facă politică", a spus Gorghiu.

Ea a menţionat că PNL invită toate partidele să dea dovadă de responsabilitate.

"Toate partidele responsabile trebuie să accepte invitaţia lansată de premierul Călin Popescu Tăriceanu cu privire la constituirea unui grup de lucru format din reprezentanţi ai partidelor parlamentare, sindicatelor şi patronatelor, care să elaboreze până la începerea alegerilor parlamentare un set minimal de principii privind legea salarizării sectorului bugetar", a spus Gorghiu.

Ea a susţinut că "PNL guvernează responsabil şi asta se vede acum, când în contextul crizei mondiale, România reuşeşte să aibă o creştere economică consistentă, în timp ce state europene ca Spania, Italia sau Germania au o creştere economică negativă, România va avea în 2008 o creştere economică de 9%".

Liderul PSD Mircea Geoană susţine că România nu este "la adăpost" faţă de criza financiară internaţională şi că "triumfalismul" afişat de şeful statului şi de premier la reprezintă o încercare de a evita recunoaşterea eşecului guvernării de dreapta în gestionarea efectelor crizei asupra României.

Mircea Geoană a declarat, vineri, la Braşov, că, în ciuda declaraţiilor şefului statului şi ale premierului, România va avea de suferit de pe urma crizei financiare internaţionale. Potrivit preşedintelui PSD, printre consecinţele sigure ale acestei crize se află "creşterea costului de creditare cu efecte clare în ritmul de creştere economică şi o inflaţie mai mare".

El susţine că actuala guvernare nu a luat nicio măsură pentru a se asigura că România nu va avea de suferit de pe urma crizei economice internaţionale, iar, în aceste condiţii, este foarte important modul în care viitorul Guvern, care va fi instalat după 30 noiembrie, va reacţiona faţă de această situaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii către Geoană: E regretabil modul în care PSD alege să facă politică.
 Vizualizări articol: 424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liberalii către Geoană: E regretabil modul în care PSD alege să facă politică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei