Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 oct 2008 - Anul XIII, nr. 245 (3926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Rozopol propune înfiinţarea de pepiniere forestiere private

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul PNL Suceava pentru Camera Deputaţilor în colegiul Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, Philip Rozopol, consideră că soluţia pentru refacerea pădurilor din zona Bucovinei este înfiinţarea de pepiniere forestiere private. Rozopol a explicat că „pădurile strămoşeşti” din judeţul Suceava sunt pe cale de dispariţie, iar exploatarea lor va fi imposibilă în câţiva ani.

„Mai mult, defrişările masive sunt principala cauză a inundaţiilor şi alunecărilor de teren care au afectat sute de gospodării bucovinene în toţi aceşti ani. De asemenea, tăierea fără discernământ a pădurilor va duce la pierderea celei mai importante resurse naturale cu care a fost binecuvântată această regiune. Practic, ne tăiem craca de sub picioare. Cu fiecare copac tăiat şi neexploatat la adevărata lui valoare, mai batem un cui în sicriul economic al zonei”, a spus Philip Rozopol.

În aceste condiţii, el a explicat că soluţia pentru extinderea pădurilor este înfiinţarea pepinierelor private, care pe de o parte ar elimina riscul producerii unor viitoare inundaţii, şi pe de altă parte, ar asigura un venit sigur, pe termen lung, pentru persoanele care vor realiza astfel de investiţii.

„Bucovinenii trebuie să înţeleagă că pentru ca o afacere cu lemn să aducă profit substanţial şi în anii ce urmează, atenţia lor trebuie îndreptată către aceste pepiniere forestiere private, adevărate pepiniere de bani”, a subliniat liberalul sucevean.

 

Fără impozit pe profitul obţinut din comercializarea puieţilor

Rozopol a mai spus că dacă bucovinenii vor să-şi sporească veniturile, este necesară regândirea întregului sistem de exploatare  a lemnului.

„Am demonstrat că dintr-o bucată de scândură se pot face pe puţin 15 euro. Totul depinde de omul care îi dă o formă. Aşa şi cu pepinierele private. Se vor putea scoate bani buni de pe puieţii crescuţi şi mai apoi vânduţi către Regia Autonomă a Pădurilor sau către persoane fizice”, a mai precizat candidatul PNL Suceava.

Philip Rozopol a adăugat că pentru a facilita dezvoltarea unor astfel de afaceri de către locuitorii Bucovinei, va iniţia un proiect de lege prin care să se reglementeze ca orice persoană care va dezvolta o pepinieră privată să nu plătească impozit pe profitul obţinut din comercializarea puieţilor în interiorul ţării.

„În România ne plângem că ne dispar pădurile, dar nimeni nu vine cu o lege prin care oamenii să renunţe la tăierea lor şi chiar să înceapă să facă bani din plantarea de copaci. Pepiniera forestieră este în realitate o pepinieră de bani. Datoria oricărui om este să planteze cel puţin un copac în viaţă. Datoria fiecărui fiecărui bucovinean care vrea să facă bani ar fi să încerce să investească în astfel de afaceri”, a încheiat Rozopol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rozopol propune înfiinţarea de pepiniere forestiere private.
 Vizualizări articol: 884 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Rozopol propune înfiinţarea de pepiniere forestiere private1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Iar rozopol? trimis de
(17 oct 2008, 17:29:45
Iar Rozopol asta? M-am saturat de cite ori i-am vazut figura in ziar in ultima perioada.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei