Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 oct 2008 - Anul XIII, nr. 245 (3926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Au minţit!

Permise de conducere obţinute prin falsuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 40 de suceveni s-au ales cu dosare penale după ce s-a constatat că au minţit şi au oferit declaraţii false pentru a putea avea simultan câte două permise de conducere, unul românesc şi unul străin.

Falsurile au ieşit la iveală încă de anul trecut, când lucrătorii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava au depistat 5 astfel de situaţii. Anul acesta, numărul posesorilor de permise obţinute prin declaraţii neconforme cu realitatea a crescut spectaculos.

În primele 9 luni ale acestui an au fost consemnate deja 31 de cazuri, iar comisarul Florin Chiaptanaru, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, crede că în următoarea perioadă se vor înregistra şi alte situaţii asemănătoare.

„Aceste falsuri în declaraţii s-au depistat după integrarea României în Uniunea Europeană, când a existat obligativitatea schimbului de informaţii dintre structurile noastre şi cele din străinătate. În fiecare caz în parte am întocmit documentaţia necesară şi am înaintat-o Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava pentru continuarea cercetărilor”, a explicat comisarul Chiaptanaru motivul depistării acestor falsuri.

 

Cei care au minţit sunt suceveni care muncesc în străinătate

Aceste situaţii se consemnează pentru că sucevenii aflaţi la muncă în străinătate doresc să aibă câte două permise de conducere, unul de rezervă în cazul în care comit abateri şi oamenii legii ar dispune anularea unuia dintre documente.

În mod normal, orice sucevean care lucrează în străinătate şi care deţine un permis de conducere este obligat să şi-l preschimbe în ţara unde are rezidenţă.

La întoarcerea în ţară, mulţi dintre suceveni se prezintă la ghişeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor unde dau o declaraţie pe propria răspundere, conform căreia au pierdut permisul auto.

În baza acestei declaraţii, titularul primeşte un nou permis de conducere, care se adaugă astfel celui obţinut prin preschimbare în ţara unde are rezidenţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Permise de conducere obţinute prin falsuri.
 Vizualizări articol: 2750 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Permise de conducere obţinute prin falsuri3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Se cunoaste trimis de
(17 oct 2008, 14:00:32
Se poate observa exact care soferi au luat permisul pe branza, pe pile si pe falsuri. Uitati-va doar putin la cei care conduc prin oras, pe DJ-uri, pe E-uri s.a.m.d.

veti trage concluzii socante..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei