Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 oct 2008 - Anul XIII, nr. 245 (3926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PRM pregăteşte o moţiune de cenzură care să ducă la căderea Guvernului

Vineri, 17 Octombrie 2008 (13:28:04)
PRM pregăteşte o moţiune de cenzură care să ducă la căderea Guvernului Tăriceanu şi va face apel la PDL şi PSD să sprijine acest demers prin adunarea unui număr suficient de semnături pentru depunere, a anunţat, vineri, secretarul general al formaţiunii, senatorul Gheorghe Funar.

Funar a declarat, într-o conferinţă de presă, că moţiunea va fi depusă numai după ce demersurile în instanţă sau în Parlament ale PRM vizând blocarea votului uninominal şi decalarea alegerilor generale vor avea câştig de cauză, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Pe această lege proastă, nr. 35/2008, şi-a asumat Guvernul Tăriceanu răspunderea. Legea nu a fost dezbătută în Parlament. Sunt toate şansele ca săptămâna viitoare sau în 28 octombrie, în procesul pe care îl avem la Curtea de Apel Bucureşti, vizând hotărârea ilegală a Guvernului privind colegiile uninominale, să blocăm acest demers legislativ iresponsabil", a afirmat secretarul general al PRM.

Potrivit acestuia, în ipoteza în care se va reuşi acest lucru şi constatând că nici PDL, nici PSD "nu au avut curajul să introducă o moţiune de cenzură", PRM va pregăti o astfel de moţiune.

"Noi vom pregăti o moţiune de cenzură şi sunt convins că vom obţine semnături, pentru că noi nu avem suficiente, de la PDL şi PSD, care se declară partide de opoziţie. Din moment ce Guvernul şi-a asumat răspunderea pe o lege proastă şi viaţa a confirmat că legea este proastă, Guvernul respectiv trebuie să cadă, trebuie înlăturat de la putere", a spus Funar.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, în 6 octombrie, să admită cererea PRM de devansare a procesului în care acest partid solicită anularea Hotărârii de Guvern care delimitează colegiile uninominale pentru alegerile parlamentare şi a fixat un nou termen pentru 28 octombrie.

Vicepreşedintele PRM Lucian Bolcaş a apreciat atunci că instanţa a avut o atitudine normală faţă de cererea sa, adăugând că nu a înţeles poziţia Guvernului care s-a opus schimbării termenului din 11 noiembrie în 28 octombrie.

PRM a depus, în 29 septembrie, la Curtea de Apel Bucureşti, cererea de preschimbare a termenului de judecată pe fond din noiembrie în luna octombrie, în procesul în care acest partid cere anularea HG de stabilire a colegiilor uninominale, a declarat vicepreşedintele PRM Lucian Bolcaş.

Bolcaş a mai precizat că PRM a depus, în aceeaşi zi, recursul la decizia Curţii de Apel Bucureşti, care a respins ca neîntemeiată cererea de suspendare a Hotărârii de Guvern ce delimitează colegiile uninominale pentru alegerile parlamentare.

El a explicat că cererea de preschimbare a termenului în procesul de fond va fi analizată de preşedintele Curţii de Apel Bucureşti, iar recursul urmează să fie trimis la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

PRM a contestat, în septembrie, în contencios administrativ, hotărârea de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale în vederea alegerilor parlamentare de la sfârşitul lunii noiembrie. Contestaţia a fost înregistrată la Curtea de Apel Bucureşti, cu numărul 5446/2/2008. Termenul stabilit iniţial de instanţă în acest proces este 11 noiembrie.

Potrivit solicitării PRM, Hotărârea Guvernului 802 din 31 iulie 2008 pentru aprobarea primei delimitări a colegiilor uninominale pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, publicată în Monitorul Oficial 595 din 8 august 2008, este profund nelegală.

Totodată, PRM a cerut în instanţă suspendarea aplicării Hotărârii de Guvern privind trasarea colegiilor uninominale, până se ajunge la o soluţie în privinţa cererii de anulare a actului normativ. Curtea de Apel Bucureşti a respins această cerere a PRM.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PRM pregăteşte o moţiune de cenzură care să ducă la căderea Guvernului.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PRM pregăteşte o moţiune de cenzură care să ducă la căderea Guvernului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei