Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 oct 2008 - Anul XIII, nr. 245 (3926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MJ propune Guvernului să reclame neconstituţionalităţile OUG 60 sau să amâne intrarea în vigoare

Vineri, 17 Octombrie 2008 (13:27:24)
Ministerul Justiţiei (MJ) va propune Guvernului fie sesizarea Curţii Constituţionale pentru examinarea OUG 60/2006, prin care sunt modificate proceduri penale, fie iniţierea unui termen pentru amânarea intrarării în vigoare a actului normativ.

Marţi, procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a sesizat preşedintele României, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Guvernul, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Avocatul Poporului, indicând argumentele pentru care consideră că unele prevederi din OUG 60 contravin Constituţiei şi cerându-le să aprecieze asupra necesităţii de a sesiza Curtea Constituţională anterior promulgării legii.

Demersul procurorului general a venit după ce Ministerul Justiţiei a atras atenţia, săptămâna trecută, asupra consecinţelor adoptării OUG 60 privind modificări ale Codului de procedură penală în forma completată cu amendamente în care a ajuns pe agenda plenului Parlamentului, apreciind că adoptarea acestora ar putea deveni unul din punctele de critică ale agendei misiuni de evaluare a Comiseiei Europene (CE).

"Ministerul Justiţiei reiterează poziţia transmisă prin scrisorile din 8 octombrie 2008, adresate preşedintelui Camerei Deputaţilor şi preşedintelui Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, şi îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu probabilitatea afectării viitorului Raport de ţară pe Justiţie de adoptarea ordonanţei.
Ministerul Justiţiei va propune Guvernului sesizarea Curţii Constituţionale pentru examinarea constituţionalităţii Legii pentru aprobarea Ordonanţei nr.60/2006 sau iniţierea unui proiect de lege pentru prorogarea intrării în vigoare a acesteia", se arată într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, de către Biroul de presă al MJ.

În legătură cu buna funcţionare şi stabilitatea Agenţiei Naţionale de Integritate, Ministerul Justitiei apreciază că buna funcţionare a Agenţiei şi, implicit, aplicarea de către aceasta a unor sancţiuni cu caracter descurajator este condiţionată de existenţa unei legislaţii eficiente, conforme cu standardele internaţionale în domeniu.

Aprobarea prin lege a amendamentelor la legea de funcţionare a ANI, în aprilie 2008, a fost salutată în Raportul CE din 23 iulie 2008 în următoarea formulare: "La 14 aprilie 2008, Senatul a adoptat Legea 94/2008, destinată să răspundă îngrijorărilor exprimate în raportul din iunie 2007. Legea a clarificat mandatul inspectorilor ANI, dându-le posibilitatea de a urmări averile «nejustificate» în locul averilor «ilegale»", arată MJ.

Ministerul Justiţiei îşi reafirmă sprijinul pentru derularea cu eficienţă a activităţii ANI şi pentru menţinerea standardelor legislative şi funcţionale necesare pentru îndeplinirea rolului agenţiei.

"Având în vedere toate aceste aspecte, Ministerul Justiţiei evaluează întreaga situaţie, în vederea adoptării unor măsuri concrete care să plaseze sistemul judiciar românesc pe coordonatele angajamentelor asumate la nivel internaţional. Ministerul Justiţiei îşi exprimă convingerea că toate instituţiile cu atribuţii în domenii vizate de MCV vor face dovada unei înţelegeri aprofundate a angajamentelor comune şi cheamă pe reprezentanţii acestora să acţioneze în sensul aducerii la îndeplinire a acestor angajamente", mai arată sursa citată.

Ridicarea monitorizării este condiţionată de caracterul ireversibil al reformelor şi de obţinerea unor rezultate concrete, în cel mai scurt timp, în sensul celor patru condiţionalităţi, subliniază MJ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MJ propune Guvernului să reclame neconstituţionalităţile OUG 60 sau să amâne intrarea în vigoare .
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MJ propune Guvernului să reclame neconstituţionalităţile OUG 60 sau să amâne intrarea în vigoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei