Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 oct 2008 - Anul XIII, nr. 245 (3926)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu subliniază importanţa creşterii responsabilizării şefilor instituţiilor financiare

Vineri, 17 Octombrie 2008 (14:56:14)
Preşedintele Traian Băsescu a subliniat, în întâlnirea de la BNR, importanţa creşterii responsabilizării conducătorilor instituţiilor financiare şi menţinerea unei atitudini prudente în vederea protejării resurselor financiare ale companiilor şi populaţiei, informează Administraţia prezidenţială.

Conform sursei citate, în cadrul întâlnirii, preşedintele a prezentat concluziile Consiliului European desfăşurat la Bruxelles în perioada 15-16 octombrie, pe tema deciziilor politice pentru întărirea sistemului financiar european.

"Totodată, a avut loc un schimb de opinii cu privire la evoluţiile recente ale sistemului bancar, evidenţiindu-se soliditatea sectorului bancar din România. Pentru limitarea efectelor situaţiei financiare internaţionale asupra economiei româneşti, şeful statului a accentuat nevoia unui parteneriat între stat, sectorul bancar şi Banca Naţională", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Preşedintele a subliniat importanţa creşterii responsabilizării conducătorilor instituţiilor financiare şi menţinerea unei atitudini prudente în vederea protejării resurselor financiare ale companiilor şi populaţiei, menţionează sursa citată.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, vineri, la sediul BNR, la o întâlnire cu guvernatorul Mugur Isărescu, cu membrii Consiliului de Administraţie al băncii centrale şi preşedinţii băncilor comerciale care activează în România. Întâlnirea a durat aproximativ două ore.

Întâlnirea a avut loc la iniţiativa şefului statului.

Conform BNR, preşedintele Traian Băsescu a invitat banca centrală şi instituţiile comerciale de credit să stabilească un parteneriat cu Guvernul cu scopul limitării potenţialelor efecte ale crizei economice mondiale asupra României şi pentru îndeplinirea obiectivului privind trecerea la moneda unică europeană.

"Preşedintele a invitat comunitatea bancară din România şi Banca Naţională a României la realizarea unui parteneriat cu Guvernul în vederea limitării potenţialelor efecte ale crizei economice mondiale asupra României şi pentru asigurarea îndeplinirii obiectivului de trecere la moneda unică europeană", se arată într-un comunicat al băncii centrale.

Totodată, Băsescu a reiterat că recesiunea care se profilează în economia mondială, şi în special eventualele fenomene de criză economică din ţările membre ale Uniunii Europene, pot afecta în mod direct România în lipsa unor politici economice prudente.

El a subliniat, de asemenea, importanţa creşterii responsabilizării conducătorilor instituţiilor financiare şi menţinerea unei atitudini prudente în vederea protejării resurselor financiare ale companiilor şi populaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu subliniază importanţa creşterii responsabilizării şefilor instituţiilor financiare.
 Vizualizări articol: 450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu subliniază importanţa creşterii responsabilizării şefilor instituţiilor financiare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei