Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 sep 2008 - Anul XIII, nr. 229 (3910)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul discută miercuri creşterea pragului de deductibilitate la fondurile de pensii la 500 euro

Luni, 29 Septembrie 2008 (16:17:03)
Guvernul va discuta, miercuri, creşterea pragului de deductibilitate la fondurile de pensii facultative de la 200 euro la 500 euro pe an, facilitatea urmând să vizeze şi contribuţiile pentru asigurări sociale, potrivit lui Varujan Vosganian, ministrul Economiei şi Finanţelor şi vicepreşedinte PNL.

"Am prezentat în BPC (Biroul Politic Central al PNL, n.r.) măsura de modificare a regimului investiţiilor salariaţilor la fondurile private de sănătate şi de pensii. Este ultimul pas în calea reformei de ansamblu a sistemului de pensii din România. Reforma a fost pornită cu reforma sistemului pensiilor de asigurări de stat (...) Acesta este al treilea pas, dezvoltarea fondurilor private de pensii care administrează contribuţii opţionale. Dacă până acum pragul era de 200 de euro şi deductibilitatea era numai de 16%, respectiv impozitul pe venit, noi vom propune miercuri în şedinţa de Guvern - deja azi avem consultări cu partenerii sociali - creşterea pragului deductibilităţii la 500 de euro: 250 de euro pentru angajat, 250 pentru angajator", a declarat Vosganian la finalul şedinţei BPC.

El a menţionat că deductibilitatea va viza nu numai impozitul pe venit, ci şi contribuţiile pentru asigurări sociale.

"Începând cu 1 octombrie, pensia medie urcă la 60% din salariul mediu net, la care se vor adăuga şi sume importante care vor veni din fructificarea contribuţiilor la fondurile private de pensii. 500 de euro pe an înseamnă că o persoană poate în fiecare lună, din salariul său, să contribuie la un fond pensii să spunem cu 40 de euro", a spus Vosganian.

Ministrul Finanţelor a exemplificat că la un salariu de 1.000 de lei şi o contribuţie la fondurile private de 100 de lei, impozitul va fi calculat la suma rămasă, 900 de lei.

"Impozitul se calculează la nouă milioane de lei (vechi, n.r.) şi contribuţia de asemenea. Suma pe care o plăteşte la un fond privat de sănătate sau de pensie nu mai este purtătoare de impozit într-o limită de 42 de euro pe lună. Puteţi să cotizaţi până la 150 de lei pe lună către un fond de pensii, iar pentru această sumă nu plătiţi impozit de niciun fel", a mai spus Vosganian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul discută miercuri creşterea pragului de deductibilitate la fondurile de pensii la 500 euro.
 Vizualizări articol: 499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul discută miercuri creşterea pragului de deductibilitate la fondurile de pensii la 500 euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei