Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 aug 2008 - Anul XIII, nr. 191 (3872)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sulfina Barbu: Mircea Geoană se gândeşte la inundaţii ca să uite de Năstase şi Mitrea

Vineri, 15 August 2008 (16:26:49)


Fostul ministru al Mediului Sulfina Barbu consideră că declaraţiile liderului PSD Mircea Geoană sunt o încercare de a acoperi "problema pe care o are PSD după ce i-a salvat pe Miron Mitrea şi Adrian Nastase din fata justiţiei", se arată într-un comunicat al PDL remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.
  "Este inacceptabil ca un lider de partid să se folosească de o problemă atât de gravă pentru a ne face să uităm de domnii Năstase şi Mitrea", susţine Barbu, conform sursei citate.

Sulfina Barbu consideră că intervenţia liderului PSD pe tema inundaţiilor este parte a "spectacolului de anunţare a candidaturii lui Mircea Geoană, fără nicio legătură cu problema inundaţiilor".

Fostul ministru PDL declară că este ruşinos felul în care bilanţul tragic al inundaţiilor devine muniţie pentru populismul unor politicieni care îşi anunţă candidaturile. Sulfina Barbu îi atrage atenţia preşedintelui PSD că este ultima persoană care ar trebui să vorbească despre inundaţii, având în vedere că este liderul unui partid care timp de 4 ani nu a făcut mai nimic pentru a rezolva această problemă.

"Ţin să îi amintesc domnului Geoană că şi în perioada 2001 - 2004 am avut inundaţii, în urma cărora şi-au pierdut viaţa 54 de oameni şi, cu toate acestea, în 2005, când am venit la Mediu, am găsit planuri de apărare împotriva inundaţiilor vechi din anii ´70. Poate ne spune domnul Geoană care a fost strategia pe termen lung de combatere a inundaţiilor elaborată de guvernul PSD, după care poate să vorbească despre inundaţii", mai declară Sulfina Barbu.

Ea mai arată că "sacii de nisip despre care vorbeşte Mircea Geoană cu dispreţ înseamnă, de fapt, elaborarea strategiei de apărare împotriva inundaţiilor, manualul primarului şi al prefectului pentru inundaţii, 6.800 de miliarde lei invesţii numai în anul 2006".

"Nimeni nu poate avea încredere într-un partid care îşi apără corupţii cu preţul periclitării justiţiei, care îşi aminteşte de problemele reale doar când se lansează în campaniile electorale şi care minte cu dezinvoltură. Cu atât mai puţin în preşedintele unui asemenea partid", adaugă Sulfina Barbu.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a criticat, joi, raportul prezentat de premierul Călin Popescu Tăriceanu privind efectele inundaţiilor, pe care l-a catalogat "propagandistic" şi "subţire", şi a anunţat că PSD va cere sesiune extraordinară a Parlamentului pe tema inundaţiilor.

Liderul social-democrat a afirmat că Guvernul nu a prezentat nicio strategie de prevenire şi combatere a inundaţiilor, deşi România se confruntă cu astfel de fenomene extreme de trei ani.

El a apreciat că, în ultimii patru ani de guvernare, Executivul de la Bucureşti nu a făcut nimic pentru dezvoltarea infrastructurii de prevenire a inundaţiilor.

"Puterea ultimilor patru ani a abandonat orice proiect semnificativ de dezvoltare a infrastructurii de prevenire şi reducere a riscurilor la inundaţii. Nu există niciun fel de investiţie faţă de infrastructura creată în anii comunismului. Cel mult sacii de nisip ai doamnei Sulfina Barbu. Este singurul tip de investiţie pe care guvernarea de dreapta l-a făcut şi s-a priceput să-l facă", a spus Geoană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sulfina Barbu: Mircea Geoană se gândeşte la inundaţii ca să uite de Năstase şi Mitrea.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sulfina Barbu: Mircea Geoană se gândeşte la inundaţii ca să uite de Năstase şi Mitrea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei