Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 aug 2008 - Anul XIII, nr. 191 (3872)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Salariile medicilor, majorate în funcţie de venituri proprii şi rezultate la evaluări

Vineri, 15 August 2008 (18:13:44)

Majorarea salariilor medicilor va depinde de serviciile medicale spitaliceşti contractate cu casa de asigurări de sănătate, de indicatorii de performanţă, numărul şi complexitatea cazurilor tratate, dar şi de veniturile proprii şi rezultatele evaluărilor, potrivit unui proiect legislativ al MSP.
 
  Ministerul Sănătăţii Publice (MSP) a suspus dezbaterii publice, pe site-ul instituţiei, un proitect de Hotărâre de Guvern privind aprobarea criteriilor pe baza cărora se stabileşte procentul concret de majorare sau, după caz, de diminuare a salariilor de bază individuale ale medicilor din unităţile sanitare publice, cu paturi, cu personalitate juridică

Potrivit notei de fundamentare, în prezent, salariile de bază individuale ale medicilor din unităţile sanitare publice cu paturi pot fi majorate sau diminuate în funcţie de realizarea indicatorilor specifici de performanţă ai managementului secţiei, compartimentului, laboratorului ori serviciului medical, cu încadrarea în bugetul de venituri şi cheltuieli repartizat.

Procentul concret de majorare sau, după caz, de diminuare a salariilor de bază individuale ale medicilor, se propune de şeful de secţie, laborator ori serviciu medical şi se aprobă de comitetul director al spitalului, pe baza criteriilor aprobate prin hotărâre de Guvern.

Pentru punerea în execuţie a dispoziţiilor legale în vigoare, proiectul stabileşte criteriile pe baza cărora se stabileşte procentul concret de majorare sau, după caz, de diminuare a salariilor de bază individuale ale medicilor.

Astfel, procentul de majorare va fi stabilit în funcţie de serviciile medicale spitaliceşti contractate cu casa de asigurări de sănătate, de indicatorii specifici de performanţă asumaţi de şeful de secţie, laborator sau serviciu medical prin contractul de administrare, precum şi în funcţie de numărul şi complexitatea cazurilor tratate de fiecare medic.

Totodată, dacă documentul supus dezbaterii publice va fi aprobat, criteriile ce privesc actul medical vor fi avizate de comisiile de specialitate ale Colegiului Medicilor din România, iar majorarea sau, după caz, diminuarea salariilor de bază individuale ale medicilor se va face trimestrial, după execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli şi după evaluarea indicatorilor specifici de performanţă şi proporţional cu gradul de realizare a criteriilor, respectiv cu 50 la sută pentru un procent de realizare a criteriilor de 100 la sută şi cu 25 la sută pentru un procent de realizare a criteriilor de 90 la sută.

Potrivit proiectului, diminuarea salariilor de bază individuale ale medicilor cu cel mult 50 la sută se va aplica în cazul nerealizării criteriilor, dar fără a fi mai mici decât salariile de bază minime pe funcţii şi grade profesionale, iar majorarea salariilor de bază individuale ale medicilor, de până la 100 la sută, va fi posibilă în funcţie de aportul fiecărui medic la realizarea veniturilor proprii, altele decât cele provenite din contractul încheiat cu casa de asigurări de sănătate.

Proiectul de act normativ mai prevede faptul că stabilirea procentului concret de majorare va fi făcută de comitetul director, iar majorarea salariilor de bază individuale ale medicilor se va face cu încadrarea în bugetul de venituri şi cheltuieli repartizat, respectiv cu încadrarea în veniturile proprii realizate.

"Prin punerea în aplicare a prevederilor din prezentul proiect de hotărâre de Guvern, se va realiza cointeresarea profesională a medicilor în realizarea indicatorilor specifici de performanţă asumaţi, având ca efect creşterea veniturilor salariale ale medicilor şi a gradului de satisfacţie a acestora determinând stabilitatea acestei categorii profesionale în sistem şi diminuarea exodului de medici specialişti în străinătate", susţin iniţiatorii în nota de fundamentare.

Proiectul este supus dezbaterii publice, pe site-ul MSP, în perioada 14 august - 13 septembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariile medicilor, majorate în funcţie de venituri proprii şi rezultate la evaluări.
 Vizualizări articol: 548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salariile medicilor, majorate în funcţie de venituri proprii şi rezultate la evaluări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei