Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 aug 2008 - Anul XIII, nr. 189 (3870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Năstase: Votul Camerei, o soluţie politică dată unui dosar politic

Miercuri, 13 August 2008 (16:08:25)

Fostul premier Adrian Năstase afirmă, pe blogul său, că votul Camerei Deputaţilor împotriva începerii urmăririi sale penale reprezintă "o soluţie politică dată unui dosar politic".

  El susţine că niciunul dintre acuzatorii săi nu doreste, de fapt, să se facă dreptate.

"Ei vor o condamnare politică, într-un caz politic, împotriva unui adversar politic", consideră Năstase, adăugând că "Justiţia" dorită de Traian Băsescu înseamnă "folosirea oricăror mijloace pentru distrugerea celui care i se opune", "iar pentru a-şi realiza proiectul, nimic nu e prea mult".

Adrian Năstase declară că Parlamentul nu putea acorda un verdict juridic şi nici nu a făcut asta.

"Constituţia actuală, bună sau rea, a impus Parlamentului să dea un aviz, iar prin vot s-a respectat cerinţa constituţională. Aceeaşi Constituţie - trebuie spus - în lumina căreia singurul care are imunitate absolută în România este actualul preşedinte, Traian Băsescu", scrie fostul premier.

Năstase susţine că, în cazul unui aviz favorabil începerii urmăririi penale, dosarul său nu ar fi ajuns la instanţă, urmând cursul justiţiei, ci ar fi ajuns înapoi la "procurorii lui Băsescu", unde "nu se poate vorbi despre justiţie".

"Adevărata justiţie nu cunoaşte partide şi nu deviază niciodată de la reguli. Adevărata justiţie nu judecă niciodata un caz de natură civilă pe teritoriul dreptului penal. Adevărata justiţie se face în sala de judecată, nu la televizor, în episoade periodice. Or, noi avem de-a face cu o «justiţie» disociată pe partide (dintre care unul singur e profund nevinovat şi de aceea a trebuit să dea un vot cu bilele «la vedere», pe comanda de la Cotroceni), cu dispreţul pentru reguli şi cu împărţirea dreptăţii pe treptele DNA, la ore de maximă audienţă", afirmă Năstase.

În opinia sa, este vorba strict despre un război politic, care continuă şi va continua, "pentru că Traian Băsescu nu poate trăi in normalitate, ci doar în conflict", în care antreneaza "şi falanga sa politică, PDL-ul".

"Dosarul a fost, de la bun inceput, construit ca o forma de presiune politică. Iar răspunsul colegilor din Camera Deputaţilor a fost, firesc, tot unul politic", conchide fostul prim-ministru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Năstase: Votul Camerei, o soluţie politică dată unui dosar politic.
 Vizualizări articol: 662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Năstase: Votul Camerei, o soluţie politică dată unui dosar politic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei