Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 aug 2008 - Anul XIII, nr. 189 (3870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Codul portocaliu de inundaţii pe Prut, prelungit până luni

Miercuri, 13 August 2008 (14:45:26)

 

Hidrologii au prelungit codul portocaliu de inundaţii pentru râul Prut, pe sectorul Prisăcani – confluenţa cu Dunărea, aferent judeţelor Iaşi, Vaslui şi Galaţi, în timp ce pe sectorul Stânca Aval – amonte Prisăcani este în vigoare codul galben.
  Ca urmare, Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerului Mediului a transmis, miercuri după-amiază, o avertizare hidrologică de cod portocaliu prefecturilor judeţelor Iaşi, Vaslui şi Galaţi şi o avertizare de cod galben către prefecturile din Botoşani şi Iaşi.

Hidrologii au decis să menţină avertizările din cauza propagării viiturii formate anterior pe Prut, care va duce la depăşirea cotelor de apărare, de miercuri după-amiază până luni, la ora 12.00.

Astfel, codul portocaliu este valabil pe sectorul Prisăcani – confluenţa cu Dunărea, iar cel galben, pe sectorul Stânca Aval – amonte Prisăcani.

Nivelul râului Prut a atins, miercuri la prânz, în zona Oancea, un nou maxim istoric de 636 de centimetri şi continua să crească, motiv pentru care autorităţile locale fac eforturi să întărească digul de pe marginea Drumului Naţional 26 Galaţi - Bârlad, singura cale de acces spre vama Oancea.

Râul a depăşit parametrii maximi înregistraţi în iunie 2006, când cea mai mare cotă atinsă a fost de 622 de centimetri, iar debitul a fost de 627 de metri cubi pe secundă.

Autorităţile susţin că nivelul râului este în continuare în creştere. Inundaţiile produse până la acest moment sunt în albia majoră a Prutului. Nu sunt puse în pericol zonele locuite şi nu s-a impus evacuarea locuinţelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Codul portocaliu de inundaţii pe Prut, prelungit până luni .
 Vizualizări articol: 428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Codul portocaliu de inundaţii pe Prut, prelungit până luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei