Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 aug 2008 - Anul XIII, nr. 189 (3870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Lucrărilor Publice cumpără, prin ANL, noi materiale de construcţie pentru sinistraţi

Miercuri, 13 August 2008 (18:43:49)

Ministrul Lucrărilor Publice va cumpăra, prin Agenţia Naţională de Locuinţe, materiale de construcţii în valoare de 31,5 milioane lei pentru consolidarea şi reconstrucţia caselor afectate de inundaţiile şi alunecările de teren produse în vara acestui an, a anunţat ministrul de resort, Laszlo Borbely.
 
  Materialele de construcţii vor fi achiziţionate centralizat de către ANL, prin intermediul Bursei Române de Mărfuri.

Fondurile din care sunt acordate ajutoare băneşti pentru refacerea locuinţelor distruse din Bacău, Botoşani, Iaşi, Maramureş, Neamţ şi Suceava au fost suplimentate cu 10,2 milioane lei, prin hotărâri adoptate, miercuri, de Guvern.

O altă sumă de16,6 milioane lei va fi alocată primărilor în vederea angajării constructorilor pentru refacerea caselor.

Suplimentar materialelor de construcții vor fi alocate 5.000 lei pentru fiecare casă consolidată și 10.000 lei pentru fiecare reconstrucție, a precizat Borbely.

Populaţia afectată de inundaţii din judeţele Bacău şi Neamţ va primi ajutoare umanitare constând în materiale de construcţii şi reparat case, în valoare totală de 3,3 milioane lei. Pentru sinistraţii din judeţele Botoşani, Iaşi şi Neamţ vor fi distribuite 60 tone de motorină, sub formă de ajutor umanitar, în valoare totală de 258.000 lei, destinat funcţionării utilajelor care acţionează la refacerea zonelor afectate de inundaţii.

Un număr de 150 de bucăţi de construcţii uşoare din elemente modulare, preluate de la Prefectura Dolj de la persoanele care le-au utilizat după inundaţiile de anul trecut, vor fi acordate populaţiei afectate de inundaţii din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Maramureş şi Neamţ.

Lucrările de demolare şi reconstruire a locuinţelor distruse de inundaţii vor fi derulate prin antreprenori specializaţi şi contractaţi de către primarii localităţilor în care acestea sunt amplasate. Locuinţele vor fi reconstruite "la roşu" (fără finisaje şi dotări) şi vor avea maxim două camere. Dotările vor fi contractate şi finanţate de beneficiarii locuinţelor din resurse proprii, inclusiv din resurse provenite din ajutoare, sponsorizări şi donaţii.

Lucrările de reparare sau reabilitare a locuinţelor vor fi realizate în regie proprie sau prin contractare de către proprietari cu prestatori de servicii şi executanţi specializaţi. Materialele principale pentru reabilitarea locuinţelor se asigură de către primării. Sumele necesare pentru repararea şi reabilitarea locuinţelor vor fi alocate, sub formă de ajutoare în bani, către proprietarii locuinţelor afectate.

Asistenţa tehnică pentru evaluarea lucrărilor de reabilitare sau reconstruire necesare, precum şi pe parcursul execuţiei acestor lucrări se asigură de către Consiliul Judeţean, prin personal autorizat conform legii. Asistenţa se acordă în cazul lucrărilor de demolare şi reconstruire a locuinţelor distruse şi pentru lucrările de reabilitare a locuinţelor cu avarii la sistemul structural, dar care pot fi reparate fără a pune în pericol rezistenţa şi stabilitatea construcţiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Lucrărilor Publice cumpără, prin ANL, noi materiale de construcţie pentru sinistraţi.
 Vizualizări articol: 561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Lucrărilor Publice cumpără, prin ANL, noi materiale de construcţie pentru sinistraţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei