Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 iul 2008 - Anul XIII, nr. 170 (3851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Păcuraru: Pensiile vor fi majorate la 1 noiembrie

Marţi, 22 Iulie 2008 (17:17:24)

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că pensiile vor fi majorate la 1 noiembrie, excedentul bugetului de pensii permiţând creşterea acestora cu două luni înainte de termenul stabilit.
 
  Demnitarul a mai spus că nu poate preciza deocamdată cu cât vor fi majorate pensiile de la 1 noiembrie.

Ministrul Muncii declara, săptămâna trecută, că excedentul bugetului de pensii se apropie de 150 de milioane de euro, iar specialiştii din Ministerul Muncii încearcă să găsească soluţii pentru problema grupelor de muncă şi pentru majorarea în avans a pensiilor.

"În baza faptului că avem un excedent, încercăm să găsim soluţii. Avem un grup de lucru care se ocupă de acest subiect şi care analizează toate posibilităţile", spunea atunci Păcuraru.

Valoarea punctului de pensie a fost majorată anul trecut de Guvern cu 30%, cu începere de la 1 noiembrie 2007, şi a crescut din nou de la 1 ianuarie 2008, la 581 lei. Următoarea etapă de majorare a pensiilor a fost programată pentru 1 ianuarie 2009.

Ministrul Muncii anunţa, la începutul lunii aprilie, că data de majorare a pensiilor ar putea fi devansată pentru luna noiembrie sau decembrie 2008, în cazul în care excedentul la bugetul asigurărilor sociale, calculat atunci la circa 83 milioane de euro, se va menţine.

Potrivit lui Păcuraru, punctul de pensie ar putea să crească, din noiembrie sau decembrie 2008, de la 581 de lei la 740-760 de lei, în funcţie de nivelul salariului mediu brut pe economie în 2009.

Posibilitatea majorării pensiilor înainte de termen a fost menţionată, atunci, şi de ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, care a arătat că decizia va fi luată în funcţie de resursele bugetare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Păcuraru: Pensiile vor fi majorate la 1 noiembrie .
 Vizualizări articol: 554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Păcuraru: Pensiile vor fi majorate la 1 noiembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei