Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 iul 2008 - Anul XIII, nr. 170 (3851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu a decorat 32 de antrenori şi sportivi medaliaţi cu aur la Jocurile Olimpice

Marţi, 22 Iulie 2008 (14:02:11)

Preşedintele Traian Băsescu a decorat 32 de antrenori şi sportivi medaliaţi cu aur la Jocurile Olimpice, printre care Ivan Patzaichin, Lavinia Miloşovici, Marian Bitang şi Octavian Bellu.

  Ceremonia a avut loc la Palatul Cotroceni şi a început cu 40 de minute întârziere faţă de ora programată.

Şeful statului le-a adreasat scuze celor prezenţi pentru întârziere, precizând că a avut întâlniri în prealabil cu cinci ambasadori acreditaţi la Bucureşti, evenimente care s-au prelungit "neplanificat".

Sportivii medaliaţi cu aur la Jocurile Olimpice care au fost decoraţi de şeful statului cu Ordinul "Meritul Sportiv" clasa I sunt: Elisabeta Lipă, Ivan Patzaichin, Ecaterina Szabo, Daniel Silivaş, Simona Amânar, Leon Rotman, Simona Păucă, Olga Homeghi-Bularda, Lavinia Miloşovici, Ioana Călin-Olteanu, Diana Mocanu, Serghei Covaliov, Sanda Toma, Ion Corneliu, Lavinia Agache, Laura Cutina, Cristina Grigoraş, Magdalena Dumitrache, Florin Popescu, Mitică Pricop, Loredana Boboc, Maria Olaru, Claudiu Presăcan, Andreea Răducan şi Marius Urzică.

De aseemnea, au fost decoraţi cu acelaşi ordin antrenorii Octavian Belu, Mariana Bitang, Leana Sima, Laura Gabriela Sachelarie, Nicolae Gioga, Adrian David şi Teodor Coldea.

Şeful statului le-a mulţumit celor decoraţi pentru ce au făcut pentru România şi sportul românesc.

El a menţionat că această decorare are loc cu câteva zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Beijing. "Vreau să cred că cei care au preluat ştafeta de la dumneavoastră vor completa lista de mari campioni olimpici ai României, titlu care practic înnobilează pe viaţă orice om, dar şi naţiunile din care campionii olimpici fac parte", a spus Băsescu.

Din partea celor decoraţi a susţinut un scurt discurs Elisabeta Lipă, care a spus că cei prezenţi sunt onoraţi de faptul că meritele sportive le sunt recunoscute şi după retragerea din activitate. Ea a adăugat că România este cunoscută în lume şi datorită numelor marilor campioni, fapt care arată că sportul românesc şi-a făcut datoria faţă de ţară. "Sperăm ca şi după Beijing să ne reîntâlnim în această sală şi să asistăm la decorarea noilor campioni olimpici", a spus Lipă.

La sfârşitul evenimentului, şeful statului a ciocnit o cupă de şampanie cu cei decoraţi, le-a acordat acestora autografe şi s-a fotografiat alături de ei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu a decorat 32 de antrenori şi sportivi medaliaţi cu aur la Jocurile Olimpice .
 Vizualizări articol: 544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu a decorat 32 de antrenori şi sportivi medaliaţi cu aur la Jocurile Olimpice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Unde sunt luptele greco-romane trimis de
(23 iul 2008, 05:27:41
dom' presedinte a uitat sa invite si sportivi ca Stefan Rusu si altii ca el,luptele greco-romane fiind unul dintre sporturile care au facut ca imnul national sa se auda de nenumarate ori.Poate data viitoare..............

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei