Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 iul 2008 - Anul XIII, nr. 170 (3851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PC anunţă că în toamnă depune din nou în Parlament legea privind însuşirea limbii române

Marţi, 22 Iulie 2008 (16:05:05)

PC va depune din nou în Parlament, în sesiunea de toamnă, proiectul privind obligativitatea cunoaşterii limbii române, iniţiat de preşedintele fondator al PC Dan Voiculescu şi care a fost respins de Senat în sesiunea trecută, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă.

  Ciucă a precizat că proiectul lui Dan Voiculescu ce prevede ca toţi cetăţenii români să cunoască limba română a fost adoptat de Camera Deputaţilor, însă a fost respins de Senat - forul decizional. El a spus că acest proiect a fost iniţiat după ce Voiculescu a participat la întâlniri cu românii din localităţile în care aceştia sunt minoritari.

"Noi prevedeam în acest proiect de lege ca, în situaţia în care există copii care nu cunosc foarte limba română, aceştia să aibă dreptul la un an pregătitor, în aşa fel încât să deprindă limba română şi să poată să înveţe de pe manuale de limba română", a spus Ciucă, arătând că este o obligaţie firească şi care ţine de demnitatea naţională ca toţi cetăţenii români să cunoască limba română.

Conform lui Ciucă, PC va repune pe rol, în toamnă, prin proceduri parlamentare, acest proiect legislativ şi lucrează la amendarea lui în sensul ca şi examenele care se vor da pe teritoriul României, inclusiv pentru permisul de conducere, să se dea în limba română.

PC a postat, începând de marţi, pe site-ul partidului, un sondaj la care sunt invitaţi să răspundă toţi cei interesaţi de acest subiect, dacă consideră cunoaşterea limbii române un drept fundamental al tuturor cetăţenilor români, a arătat Ciucă.

"Am lansat această întrebare în dezbatere publică, există şi posibilitatea de a se vota cu «Da» sau «Nu». Noi considerăm o obligaţie fundamentală cunoaşterea limbii române", a adăugat Bogdan Ciucă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PC anunţă că în toamnă depune din nou în Parlament legea privind însuşirea limbii române .
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PC anunţă că în toamnă depune din nou în Parlament legea privind însuşirea limbii române0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei