Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 iul 2008 - Anul XIII, nr. 156 (3837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9745 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4568 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL cere angajament al Guvernului pentru organizarea parlamentarelor la termen, în sistem uninominal

Duminică, 6 Iulie 2008 (15:31:28)

Preşedintele PDL, Emil Boc, a cerut, duminică, Guvernului, un angajament ferm privind organizarea, la termen, şi pe baza votului uninominal, a alegerilor parlamentare, şi de a infirma suspiciunile privind amânarea alegerilor sau a votului uninominal. 
  "Cerem Guvernului să fixeze data alegerilor, şi imediat, în 20 iulie, când expiră termnul pentru trasarea circumscripţiilor electorale, să adopte hotărârea de Guvern pentru delimitarea colegiilor electorale, în cadrul cărora vor avea loc alegerile uninominale din această toamnă", a declarat Emil Boc.

El a precizat că solicită "acest angajament din partea Executivului, pentru a infirma orice suspiciune, iar Guvernul are în primul rând datoria să infirme faptul că există partide politice care ar dori fie amânarea alegerilor fie renunţarea la votul uninominal".

"Asta înseamnă să ai responsabilitate faţă de români şi să îţi onorezi cuvântul dat, că vrei votul uniniominal, iar el să se realizeze. Pentru că, dacă aveam votul uninominal, sunt convins că parlamentarii nu ar fi plecat în vacanţă şi să lase Curtea de Conturi fără o lege, nu ar fi plecat fără să permită justiţiei să îşi spună cuvântul cu privire la o persoană asupra căreia planează suspiciuni privind încălcarea legii. Atât timp cât ei nu răspund în faţa circumscripţiei care i-a votat, evident că este mai simplu să stai pe plajă decât să îţi faci datoria în Parlament", a afirmat liderul PDL.

Boc a mai spus că, prin introducerea votului uninominal, se vor elimina "situaţiile când parlamentarii vor pleca în vacanţă şi să lase o instituţie fundamentală a statului cum este Curtea de Conturi fără o lege, şi apoi să se decidă în birourile lor capitonate că de fapt a fost cvorum de şedinţă", adăugând că, deşi e bine că a fost prelungit mandatul consilierilor Curţii de Conturi, modalitatea prin care s-a făcut demonstrează o bătaie de joc la adresa românilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL cere angajament al Guvernului pentru organizarea parlamentarelor la termen, în sistem uninominal .
 Vizualizări articol: 530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL cere angajament al Guvernului pentru organizarea parlamentarelor la termen, în sistem uninominal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei