Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 iun 2008 - Anul XIII, nr. 151 (3832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Sănătăţii: Preţul medicamentelor rămâne neschimbat până în 31 august

Luni, 30 Iunie 2008 (15:28:48)

Ministerul Sănătăţii a hotărât, printr-un ordin de săptămâna trecută, menţinerea neschimbată a preţurilor la medicamentele cuprinse în CANAMED (Catalogul Naţional al preţurilor Medicamentelor - n.r.) până în 31 august.
  Potrivit ordinului Ministrului Sănătăţii, valabilitatea preţurilor cu ridicata şi amănuntul pentru distribuţia en-gros de medicamente a fost prelungită până în 31 august.

"Am hotărât să păstrăm neschimbate preţurile la medicamente până la 31 august, iar în acest interval de timp vom analiza valorile produselor farmaceutice din ţările europene şi preţul lor de intrare în ţară. De asemenea, la 15 iulie vor intra în funcţiune noile liste de compensate şi gratuite. Odată cu intrarea în vigoare a noilor liste va fi o perioadă în care farmaciştii vor avea o activitate mai intensă, de aceea apreciem că preţul trebuie menţinut la nivelurile actuale", a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Eugen Nicolăescu.

Ministrul Nicolăescu a comunicat decizia de prelungire a valabilităţii CANAMED până la 31 august, perioadă în care este preconizată apariţia noii liste de medicamente compensate, analizarea medicamentelor distribuite prin programele naţionale din punct de vedere al preţurilor, elaborarea unui sistem nou de calculare a preţurilor, modificarea ordinului de ministru care prevede reducerea cu cinci la sută a preţului CIP (la intrarea în ţară- n.r.) în sensul creării unei marje care să suporte deprecierea cursului de schimb valutar.

Asociaţia Distribuitorilor de Medicamente din România (ADMR) şi Asociaţia Distribuitorilor şi Importatorilor de Medicamente (ADIM) anunţau, în aprilie, că opresc livrările către farmacii şi spitale în semn de protest faţă de refuzul ministrului Sănătăţii de a ajusta preţul medicamentelor în funcţie de cursul valutar.

Distribuitorii de medicamente au protestat de mai multe ori, în 2008, deoarece ultima actualizare a preţurilor la medicamentele de import s-a făcut în aprilie anul trecut, deşi trebuia făcută trimestrial.

Preşedintele Comisiei de sănătate a Camerei Deputaţilor, Mircea Ifrim, declara că deputaţii susţin decizia ministrului Sănătăţii de a menţine preţurile la medicamente. Acesta preciza că în România medicamentele sunt mai scumpe cu 16 la sută decât în Ungaria, cu 22 la sută decât în Franţa şi cu 34 la sută decât în ţările nordice.

La începutul acestui an, ministrul Sănătăţii a semnat un ordin prin care a anunţat că preţurile la medicamente rămân neschimbate până în 29 februarie. Această hotărâre a stârnit nemulţumirea importatorilor şi distribuitorilor de medicamente care au ameninţat cu blocarea livrărilor întrucât valoarea euro atinsese 3,7 lei.

Apoi, alte ordine de ministru au dispus menţinerea preţului neschimbat la medicamente pentru mai multe luni, ultimul termen fiind 30 iunie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Sănătăţii: Preţul medicamentelor rămâne neschimbat până în 31 august.
 Vizualizări articol: 739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Sănătăţii: Preţul medicamentelor rămâne neschimbat până în 31 august0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei