Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iun 2008 - Anul XIII, nr. 137 (3818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La fiecare trei minute şi jumătate o persoană din UE moare din cauze legate de locul de muncă

Vineri, 13 Iunie 2008 (20:32:33)

La fiecare trei minute şi jumătate o persoană din UE moare din cauze legate de locul de muncă, Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă (EU-OSHA) lansând o campanie de informare la nivel european pentru prevenirea accidentelor sau bolilor profesionale.

  Campania "Locuri de muncă sănătoase. Bine pentru tine. Bine pentru afacere" se va desfăşura în perioada 2008 - 2009 şi vizează prevenirea accidentelor sau bolilor profesionale prin evaluarea riscurilor, în special în sectoare precum construcţiile, serviciile de sănătate şi agricultura, şi necesităţilor întreprinderilor mici şi mijlocii, se arată într-un comunicat de vineri al EU-OSHA.

Potrivit Eurostat, 5.720 de persoane din Uniunea Europeană îşi pierd viaţa anual ca urmare a unor accidente de muncă. Totodată, Organizaţia Internaţională a Muncii estimează că un număr suplimentar de 159.500 de lucrători din UE mor în fiecare an din cauza unor boli profesionale.

"Dacă se iau în calcul ambele cifre, se poate estima că la fiecare trei minute şi jumătate cineva din UE moare din cauze legate de locul de muncă", potrivit EU-OSHA.

Conform legislaţiei comunitare, toţi angajatorii din UE sunt obligaţi să facă evaluări ale riscurilor, care au rolul de a-i ajuta să înţeleagă măsurile pe care trebuie să le ia pentru a îmbunătăţi sănătatea şi securitatea la locul de muncă.

"Fiecare accident de muncă şi boală profesională este de prisos. Chiar dacă acestea nu duc la evenimente fatale, consecinţele sunt inacceptabile, atât pentru persoanele implicate, cât şi pentru economie. În fiecare an, milioane de lucrători din UE sunt implicaţi în accidente care îi obligă să stea acasă cel puţin trei zile lucrătoare, iar aceasta reprezintă un cost imens pentru economie. Evaluarea riscurilor este esenţială pentru reducerea acestor cifre. Însă aceasta nu este decât prima etapă - trebuie să urmeze implementarea", susţine Vladimir Spidla, comisarul european pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Egalitatea de Şanse.

Campania locurilor de muncă sănătoase evidenţiază necesitatea evaluării riscurilor în conformitate cu Strategia comunitară privind sănătatea şi securitatea în muncă (2007–2012), care are drept scop reducerea cu un sfert a accidentelor de muncă pe perioada respectivă la nivelul Uniunii Europene.

Directorul EU-OSHA, Jukka Takala, susţine că prin această campanie s-a urmărit încurajarea întreprinderilor în sensul realizării evaluării riscurilor în mod corespunzător, astfel încât să fie implicaţi toţi cei de la locul de muncă.

Potrivit lui Takala, evaluarea riscurilor nu este neapărat complicată, birocratică sau o sarcină numai a experţilor, explicând că există o mulţime de instrumente disponibile (precum listele de verificare) care ajută pe parcurs, iar EU-OSHA promovează o abordare simplă în cinci etape.

Totodată, o evaluare corectă a riscurilor aduce o serie de beneficii afacerii, deoarece locurile de muncă mai sigure şi mai sănătoase ajută la reducerea absenteismului şi a costurilor de asigurare şi creşte motivaţia şi productivitatea lucrătorilor, arată directorul EU-OSHA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La fiecare trei minute şi jumătate o persoană din UE moare din cauze legate de locul de muncă .
 Vizualizări articol: 453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La fiecare trei minute şi jumătate o persoană din UE moare din cauze legate de locul de muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei