Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iun 2008 - Anul XIII, nr. 137 (3818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mircea Lucescu: Pentru noi, să batem Italia e cea mai mare realizare

Vineri, 13 Iunie 2008 (13:57:54)

Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei La Stampa, că pentru reprezentativa României o victorie în faţa campioanei mondiale Italia ar fi "cea mai mare realizare", deoarece fotbalul românesc l-a avut întotdeauna ca model pe cel italian.
  Cotidianul italian aminteşte că, în 1983, reprezentativa Italiei a fost învinsă de România în preliminariile Campionatului European, într-un moment în care era, ca şi acum, campioană mondială. În urmă cu 25 de ani, antrenorul reprezentativei României era chiar Mircea Lucescu, iar golul victoriei din acel meci, scor 1-0, a fost înscris de Ladislau Boloni.

"Îmi amintesc cele o sută de mii de persoane, sau câte erau, care urlau exaltate pe stadion. Pentru noi, să batem Italia este cea mai mare realizare pentru că încercăm mereu să vă imităm", a explicat Lucescu.

Tehnicianul formaţiei Şahtior Doneţk, care a pregătit de-a lungul carierei mai multe echipe din Italia, între care Brescia şi Internazionale Milano, a pus debutul eşuat al Italiei la Euro-2008 pe seama faptului că jucătorii au uitat să joace în echipă. "Nu doar jucătorii ca indivizi sunt campioni mondiali, ci echipa, iar ei uită asta. Cu Olanda am văzut doar indivizi care se mişcau la întâmplare, lipsea spiritul de grup care a fost arma de la Mondiale, coeziunea. Absenţa lui Cannavaro se simte, el era autoritatea, punctul de referinţă care acum lipseşte. Materazzi este prea violent pentru a se face respectat. În centrul defensivei este nevoie de cineva în care să poţi avea încredere", a explicat Lucescu.

Mircea Lucescu a subliniat că România a jucat cu entuziasm în meciul cu Franţa şi conştientă de faptul că o remiză urma să-i încânte pe suporteri. Referitor la paralelele făcute între meciul de fotbal Italia - România şi tenisunile politice apărute între cele două ţări din cauza infracţiunilor comise de imigranţii români, Lucescu a spus: "Deocamdată atmosfera este cea potrivită, sper să nu degenereze. Delincvenţi sunt şi printre italieni, şi printre români şi nu vrem să fim identificaţi cu ei", a spus Lucescu.

Fostul selecţioner al României consideră că Adrian Mutu este singurul fotbalist din generaţia actuală care poate juca în echipa naţională acelaşi rol ca Gheorghe Hagi: "Este unicul. Nu are personalitatea lui Hagi, dar este un jucător mai complet. Dacă ar fi în cea mai bună formă, ar putea conduce România spre victorie. Cu Franţa nu a fost el însuşi. Trece printr-o perioadă dificilă, iar publicul nici măcar nu l-a aplaudat. Se simte trădat de Fiorentina (...). Prin ultima schimbare, Piţurcă i-a trimis un mesaj: nu te aşteptăm pe tine. El a înţeles ce are de făcut, iar meciul cu Italia vine la momentul potrivit".

Întrebat dacă îi lipseşte echipa naţională, Mircea Lucescu a răspuns: "Deloc, viaţa selecţionerilor este un infern. În ultimii zece ani am câştigat trei campionate în şase ţări, e bine aşa. Lucescu va mai sta pe banca României, dar acela va fi fiul meu, Răzvan".

România întâlneşte Italia astăzi, de la ora 19.00, la Zurich, în a doua etapă a grupei C de la Campionatul European de fotbal din Austria şi Elveţia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mircea Lucescu: Pentru noi, să batem Italia e cea mai mare realizare .
 Vizualizări articol: 453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mircea Lucescu: Pentru noi, să batem Italia e cea mai mare realizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei