Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iun 2008 - Anul XIII, nr. 137 (3818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Adomniţei: Mi-aş fi dorit ca domnul Băsescu să fi făcut pentru Iaşi măcar un pic din câte spune acum

Vineri, 13 Iunie 2008 (17:24:22)

Ministrul Educaţiei, liberalul Cristian Adomniţei, declară că şi-ar fi dorit ca preşedintele Traian Băsescu şi partidul din care acesta provine să fi făcut pentru Iaşi măcar un pic din cât a spus în interviul de la Tele M.
  "Am urmărit cu multă întristare interviul domnului Băsescu la Tele M. Spun acest lucru pentru că mi-aş fi dorit ca partidul din care domnia sa provine şi, mai ales, domnia sa însăşi să fi făcut pentru Iaşi măcar un pic din câte spune acum. Din 2004, Iaşiul a avut un ministru deosebit, în persoana lui Mihai Răzvan Ungureanu. Din 2006, Varujan Vosganian. Din 2007, Tudor Chiuariu şi subsemnatul. Toţi, de la PNL. Unde a fost atunci dragostea atât de mare pentru Iaşi a domnului Băsescu? Eu nu comentez cum sunt ca oameni sau ca profesionişti colegii mei. Vorbind însă în numele meu, pot spune că ieşenii pot aprecia şi singuri cele făcute pentru oraş în mandatul meu", declară ministrul Eucaţiei, citat într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Adomniţei aminteşte că, în anul 2004, "ieşenii l-au iubit pe domnul Băsescu în procent mai mare de 60%".

"Nimic nu l-a împiedicat atunci pe domnul Băsescu să susţină minţile strălucite, la Justiţie câte somităţi în Drept are Iaşiul, jurişti de talie europeană şi la Educaţie, ce să mai vorbim. Şi acum, aflat într-o altă campanie de seducţie, ne cere să-l susţinem pe domnul Oprea. Curat constituţional", adaugă ministrul Educaţiei.

În opinia lui Adomniţei, Oprea este doar "o figură care nu înţelege ce i se întâmplă şi de care şmecherii se pot dispensa".

"Şi, după cum arată sondajele, să pierzi în faţa lui Nechita, cu Băsescu, Stolojan, Pinalti şi alţii, făcând campanie pentru tine, este mult mai groaznic decât să obţii 10 la sută. Şi ştiţi ce va fi cel mai greu? Să dai în fiecare zi ochii cu oamenii care chiar credeau că domnul Oprea este soluţia, credinţă bazată pe mitul construit de alţii. Prestaţia din campanie ne-a aratat tuturor adevărul", mai susţine ministrul liberal.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, într-un interviu acordat postului ieşean Tele M, că Iaşiul putea da în Guvern minţi strălucite, dar liderul filialei PNL Relu Fenechiu a făcut numiri pe criterii clientelare, dând ca exemplu cazurile lui Tudor Chiuariu şi Cristian Adomniţei.

"Iaşiul ar fi putut să dea în guvern nişte minţi strălucite. La Justiţie spre exemplu, a preferat să dea un client politic decât să fi aşezat pe fotoliul ministrului Justiţiei una din personalităţile juridice ale Iaşiului. De ce ne-am oprit la un jurist (Tudor Chiuariu - n.r.) care a lucrat într-un SRL, mi-e greu să spun", a afirmat Traian Băsescu, potrivit corespondentului MEDIAFAX.

Şeful statului a adăugat că aceeaşi situaţie este şi la Ministerul Educaţiei, condus de ieşeanul Cristian Adomniţei.

"Doamne, ce oameni ar fi putut da Iaşiul Ministerului Educaţiei! Iaşiul este îmbibat de oameni, de universitari de prestigiu, de oameni cu mare greutate", a adăugat Băsescu.

El a mai afirmat că liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu, a promovat oameni de slabă calitate în Guvern şi că aceştia nu au reuşit să aducă o contribuţie pozitivă nici în Guvern şi nici pentru Iaşi.

"Aş spune că Iaşiul a avut o şansă uriaşă, pe care domnul Fenechiu a risipit-o. Având un lider lipsit de responsabilitate, Iaşiul nu merita să arate că nu are doi oameni de forţă pentru Educaţie şi Justiţie. Fenechiu a ratat pentru Iaşi, nu pentru PNL", a mai spus Traian Băsescu.

Pe de altă parte, preşedintele Traian Băsescu le-a recomandat ieşenilor "să meargă pe mâna" candidatului PDL la Primărie, Dumitru Oprea, pentru a vedea dacă acesta "ar putea să facă din Iaşi exact ce s-a întâmplat şi la Cluj".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adomniţei: Mi-aş fi dorit ca domnul Băsescu să fi făcut pentru Iaşi măcar un pic din câte spune acum .
 Vizualizări articol: 541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adomniţei: Mi-aş fi dorit ca domnul Băsescu să fi făcut pentru Iaşi măcar un pic din câte spune acum0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Daca trimis de
(15 iun 2008, 17:00:59
Repet ce-am sustinut mereu, in timpul campaniei electorale din judetul nostru: daca Presedintele Romaniei, aici in judet, ar fi venit sa-l sustina pe candidatul PD-L, domnul Gheorghe Flutur, la presedintia Consiliului Judetean, acesta ar fi pierdut alegerile. Candidatul PD-L la primaria unui oras din judet, l-a facut pe contracandidatul sa castige primaria din primul tur, cu un scor zdrobitor, pentru faptul ca, printre altele, in toate intalnirile sale cu alegatorii a spus ca se bazeaza si pe sprijinul lui Traian Basescu!
2.   Corectura trimis de
(15 iun 2008, 17:05:43
In comentariul anterior, se va citi "contracandidatul sau sa", etc. Multumesc!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei