Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iun 2008 - Anul XIII, nr. 136 (3817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Piţurcă spune că este posibil să rişte mai mult în meciul cu Italia

Joi, 12 Iunie 2008 (14:33:51)

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că este posibil ca naţionala României să rişte mai mult în partida cu Italia, de la Euro-2008, decât a făcut-o în meciul cu Olanda, transmite trimisul MEDIAFAX.
  "După primul joc şi noi, şi italienii avem nevoie de victorie pentru a spera la calificare. Ca şi în meciul cu Franţa, Italia este favorită. Am început cu dreptul, ceea ce ne interesează în continuare sunt rezultatele pozitive. Nu m-am decis încă cine va juca, e posibil să fac câteva schimbări, dar mă voi decide înainte de meci. Poate o să risc de la început pentru că e mai greu să reuşeşti victoria pe final. Ne dorim să jucăm ofensiv. Dacă nu marchezi contra Italiei, este foarte greu să obţii victoria", a spus Piţurcă.

Victor Piţurcă a precizat că nu crede în ideea conform căreia Italia va juca ofensiv în faţa României în partida de vineri. "Aud că Italia va năvăli peste România. Nu cred că va ataca. Nu se poate pune problema aşa la acest nivel. Italia vrea să câştige contra României, însă ambele echipe îşi vor lua marje de siguranţă. România va avea momente când va face presing în jumătatea adversă. Chiar dacă Italia a luat bătaie la un scor destul de sever, ea este favorită. Echipa care va fi mai bine organizată va câştiga", a menţionat selecţionerul.

Tehnicianul a confirmat ca intenţiona să-l folosească titular pe Ciprian Marica în partida cu Italia în cazul în care acesta nu se accidenta la antrenamente: "Marica a avut probleme şi nu va evolua în meciul cu Italia. Planul meu era ca Marica să se regăsească în primul 11. Discutasem cu el chiar acest lucru nainte de turneul final".

Piţurcă a precizat că internaţionalul italian Luca Toni nu va avea parte de un marcaj strict, pentru că echipa României nu joacă într-o asemenea manieră. "Del Piero este un jucător ofensiv şi trebuie să găseşti jucători care să-l marcheze ca să nu ajungă în faţa porţii. De Rossi este un jucător tânăr şi, probabil, ar avea ceva emoţii. Nu vom face un marcaj strict la Luca Toni sau la alţi jucători pentru că echipa României nu joacă de o asemnea manieră", a precizat selecţionerul.

Întrebat dacă un rezultat de egalitate în faţa campioanei mondiale l-ar mulţumi, selecţionerul a spus: "Nu pot să spun decât după meci, dar ca şansele noastre să fie mari ne trebuie victoria. Când joci contra campioanei mondiale poţi să spui că eşti mulţumit şi cu un rezultat de egalitate, dar noi vrem victoria".

Antrenorul reprezentativei României a menţionat că nu a făcut calcule pentru a vedea dacă echipa României se poate califica în sferturile de finală cu doar două puncte, dar a precizat că le va face la finalul partidelor din runda a doua a grupei C.

Piţurcă a precizat că Mirel Rădoi şi Cristian Chivu ar putea să nu evolueze în partida cu Italia, întărind astfel declaraţiile făcute înaintea turneului final, potrivit cărora cei doi nu pot juca două partide la rând din cauza problemelor medicale pe care le au. "S-ar putea ca amândoi să fie pe bancă, încă nu m-am hotărât. Unul, Chivu, avea probleme medicale, iar Rădoi a avut probleme din punct de vedere fizic, dar acum reacţionează bine", a spus Piţurcă, adăugând că şi Daniel Niculae a făcut, cu Franţa, un meci remarcabil din punct de vedere fizic.

Victor Piţurcă a afirmat că speră ca naţionala să joace cât mai multe meciuri la acest turneu final, deoarece Adrian Mutu va atinge potenţialul maxim în sferturile de finală sau în semifinalele competiţiei: "Să sperăm că vom juca cât mai multe meciuri pentru ca Mutu să fie la 100 la sută din capacitate în sferturi sau în semifinale".

Antrenorul a precizat că Italia a fost dominată clar în partida cu Olanda, meci în care s-a văzut absenţa din linia defensivă a lui Fabio Cannavaro. "Revăzând meciul Italiei cu Olanda, e clar că olandezii au dominat fără niciun fel de probleme. În a doua repriză, Italia a fost complet dezorganizată. S-a văzut în primul joc că a lipsit Cannavaro. Italia are mari probleme în sistemul defensiv. Niciunul dintre cei zece jucători de câmp nu au avut o prestaţie reuşită, nu numai fundaşii centrali (n.r. - la meciul cu Olanda)", a adăugat selecţionerul.

România va întâlni, vineri, de la ora 19.00, la Zurich, reprezentativa Italiei în etapa a doua a grupei C a Campionatului European. Partida va fi arbitrată de o brigadă din Norvegia avându-l la centru pe Tom Henning Ovrebo. El va fi ajutat de asistenţii Geir Age Holen şi Jan Petter Randen, iar croatul Ivan Bebek va fi arbitru de rezervă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piţurcă spune că este posibil să rişte mai mult în meciul cu Italia.
 Vizualizări articol: 459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piţurcă spune că este posibil să rişte mai mult în meciul cu Italia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei