Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iun 2008 - Anul XIII, nr. 136 (3817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Investiţii mari

Primele abatoare moderne din judeţ, gata să-şi înceapă activitatea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primele abatoare conforme cu normele Uniunii Europene, realizate prin finanţări SAPARD, sunt gata să intre pe piaţa din judeţ. La toate cele cinci abatoare în care se investesc sume de ordinul milioanelor de euro lucrările sunt aproape de a fi finalizate, ori, într-un caz, deja au fost încheiate.

După cum ne-a declarat doctorul Petrea Dulgheru, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, abatorul finalizat, Asab SRL din Horodnic de Jos, a „înghiţit” peste 1,2 milioane de euro, este de capacitate medie (se pot sacrifica zilnic câteva zeci de porcine şi bovine), animalele sacrificate urmând a fi şi procesate aici, la fabrica de carne ce se va deschide în curând.

Lucrările sunt realizate deja în proporţie de 70% şi la abatorul Avastar Roşcani, aici fiind vorba de o investiţie de 2,2 milioane de euro.

Tot 70% din lucrări sunt finalizate şi la abatorul aparţinând SC Nicşan SRL din Călineşti, unde se face o investiţie de 1 milion de euro. Un al patrulea abator, SC Prodincom SRL, se deschide la Ilişeşti. Proiectul, în valoare de 2,5 milioane de euro, este realizat în momentul de faţă în proporţie de 60%.

 

Unul dintre cele mai mari abatoare din ţară, la Humor

Al cincilea dintre abatoarele care se construiesc pentru a intra pe piaţa europeană se va deschide la Gura Humorului şi va fi unul dintre cele mai mari din ţară.

Cu o investiţie de 6 milioane de euro, abatorul aparţinând SC Ancarol SRL va putea sacrifica zilnic sute de bovine, ovine, porcine şi cabaline şi este realizat în proporţie de 45%. Ca şi în cazul abatorului de la Horodnic de Jos, aici se va deschide şi o fabrică de procesare a cărnii.

Faţă de vechile abatoare, noile unităţi vor putea să vândă carnea oriunde în Europa.

 

Şansă mare pentru crescătorii de animale

Cum toate cele cinci abatoare se vor deschide până la finele anului (aşa cum prevede proiectul prin care au primit fonduri prin programul SAPARD), iar cererea de animale pentru abatorizare va fi foarte mare, crescătorii din judeţ ar putea să ajungă să primească preţuri mult mai bune decât până în prezent.

„Păcat că aceste abatoare nu au apărut acum cinci-şase ani. Mulţi crescători de animale s-au descurajat de preţul mic oferit de micile abatoare şi au renunţat treptat la creşterea de bovine şi porcine. După apariţia acestor abatoare, cu siguranţă crescătorii vor avea unde să-şi vândă animalele la un preţ bun”, a explicat doctorul Dulgheru.

El a avertizat că proprietarii abatoarelor trebuie să încerce să-şi facă şi ferme proprii de creştere a animalelor, asta pentru că, cel puţin o perioadă, chiar dacă vor achiziţiona animale şi din afara judeţului, ar putea avea probleme cu găsirea numărului de efective dorite.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primele abatoare moderne din judeţ, gata să-şi înceapă activitatea.
 Vizualizări articol: 1069 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Primele abatoare moderne din judeţ, gata să-şi înceapă activitatea3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Abator trimis de
(12 iun 2008, 11:47:16
daca la gura humor va lucra MINDRILA tot in mizeria si infectiile care le are el atunci degeaba spune ca e cel mai mare din tara daca nu se respecta si normele de igiena taia vaca pe aceeasi masa pe care o si transa si fara sa spele aceasi masa si malaxoarele erau pline de soareci cind le dadea drumul o mizerie infernala ......vom nai vedea

2.   Am impresia ca esti si blonda si creatza trimis de
(12 iun 2008, 14:27:23
fifi,du-te si te culca, ai prestat si nu ai fost platita??? gura mica ca vb numai prostii
3.   Ce animale vom sacrifica?? trimis de
(12 iun 2008, 14:48:31
Domnilor puteti sa imi raspundeti si mie ce animale vor sacrifica aia la abatoare ca noi totul importam,ca iau dat in cap la taran si numai creste mai nimeni animale ,fratiilor suntem o tara care fermele ar putea fin floare dar din pacate industria de crestera animalelor este pe ultimul loc in bucovina,nu stiu in restul tarii??
4.   Fifi farafrica trimis de
(12 iun 2008, 15:53:12
esti din clan sint sigura ca acesta este adevarul care il spun eu ce avea plata cu mizeria care exista acolo nu m si afirm tare ca se taie fara a fi curat locul unde pune bucata de carne ...si sa stii ca nu mie frica ptr ca spun adevarul

5.   Cititor trimis de
(12 iun 2008, 16:41:06
cum realizeaza cineva ceva cum gura rautaciosilor nu isi vede de treaba. Va este ciuda ca sunt si oameni care depun eforturi pentru a face fata si noi cerintelor UE. Rusine celor ce comenteaza aiurea!
6.   Felicitari trimis de
(12 iun 2008, 16:59:35
ferice de cei ce au curajul sa investeasca si sa faca ceva mai bun fata de cum a fost pana acum.Nu multi inteleg ce sacrificii sunt in asemenea investitii.SUCEES!!!
7.   Fei trimis de
(12 iun 2008, 17:53:11
da sigur ca sintem de acord cu cea ce se face dar oameni maninca de unde provin atiti oameni bolnavi de cancer oare de unde de ici de colo......

8.   Investitii in bucovina trimis de
(12 iun 2008, 18:37:24
... tot sprijinul pentru cei care investesc si reusesc "sa puna o caramida" la ceea ce inseamna viitorul Bucovinei!!! mult noroc si sa auzim numai de bine!
9.   Abatoare trimis de
(12 iun 2008, 23:22:47
mai PAIULE {IN OCHI}! te-ai gandit in sfarsit sa mai scrii si despre altceva decat despre cazul cu proful ? sau ti-a pierit inspiratia ?mai baiatule ar trebui sa mai te scolesti nitel ca pe la industrial 4 UNDE-AI TERMINAT MATALE( buuuuuuuuuna scoala ai facut, se vade) au mai ramas restante, de aia s-au indurat astia de la ziar sa-ti dea o paine de mestecat !
10.   Si eu grohac cel mare pot la abator? trimis de
(13 iun 2008, 00:44:18
si asa am pierdut sefia
11.   Hi hi trimis de
(13 iun 2008, 01:17:55
MAI DULGHERULE,CREZI CA ABATOARELE DE CARE TE LAUZI,TAIE PESTII TAI DIN PASTRAVARIE!!!..MARE M�RSAV POTI FII SI TU SI CEL DE LA AGRICOLA,CARE SE MAI NUMESTE SI JURAVLE...DOI INCAPABILI CONDUC DESTINELE ZOOTEHNIEI SUCEVENE...PACAT CA AVETI SI....MULTA SCOALA..!!! NU REALIZATI CACI JUDETUL NU MAI ARE SEPTEL!!!
12.   Cel mai tare si mai curat trimis de
(13 iun 2008, 10:02:23
LA HORODNICU DE JOS E CEL MAI CURAT ABATOR DIN BUCOVINA. SA TRAIASCA D. SANDU.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei