Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iun 2008 - Anul XIII, nr. 136 (3817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avancronica partidei Italia - România

Joi, 12 Iunie 2008 (14:48:49)


Avancronica partidei Italia - România din cadrul grupei C a turneului final al Campionatului European, care va avea loc, vineri, de la ora 19.00, la Zurich.
  Antrenorul Victor Piţurcă a declarat că echipa care va fi mai organizată se va impune vineri. "După primul joc şi noi, şi italienii avem nevoie de victorie pentru a spera la calificare. Italia este favorită. Am început cu dreptul, ceea ce ne interesează în continuare sunt rezultatele pozitive. Italia vrea să câştige contra României, însă ambele echipe îşi vor lua măsuri de siguranţă. România va avea momente când va face presing în jumătatea adversă. Chiar dacă Italia a luat bătaie la un scor destul de sever, ea este favorită. Echipa care va fi mai bine organizată va câştiga", a spus Piţurcă.

Atacantul Italiei, Luca Toni, a declarat că partida cu României trebuie câştigată şi pentru antrenorul Roberto Donadoni, criticat pe nedrept după înfrângerea cu Olanda. "Nici nu ne gândim la altă variantă decât victoria cu România. Vrem trei puncte şi pentru suporterii care au încă încredere în noi. Ştiu că Italia depinde de golurile mele, dar prioritatea este să câştigăm, nu să marchez neapărat eu. Întotdeauna intru pe teren cu gândul de a înscrie, dar nu contează cine o face, punctele sunt cele mai importante. Cu România trebuie să avem curaj, să începem tare, să facem diferenţa şi să concretizăm de câte ori vom avea ocazia. Trebuie să câştigăm pentru noi şi pentru Donadoni, care a fost criticat pe nedrept", a spus Toni.

Italia - România, vineri, ora 19.00, stadionul Lezigrund (Zurich)

Echipele probabile:

Italia: 1. Buffon - 19. Zambrotta 6. Barzagli, 2. Panucci, 3. Grosso - 10. De Rossi, 21. Pirlo, 8. Gattuso - 16. Camoranesi, 9. Toni, 11. 7. Del Piero.

Antrenor: Roberto Donadoni.

România: 1. Lobonţ - 2. Contra, 4. Tamaş, 15. Goian, 3. Raţ - 8. Codrea, 6. Rădoi, 5. Chivu - 7. Fl. Petre, 10. Mutu - 21. D. Niculae.

Antrenor: Victor Piţurcă.

Arbitri: Tom Henning Ovrebo - Geir Age Holen, Jan Petter Randen (toţi din Norvegia)

Al patrulea oficial: Ivan Bebek (Croaţia)

Rezervă arbitru-asistent: Jesus Calvo Guadamuro (Spania)

Palmaresul întâlnirilor directe dintre Italia şi România

General: 14 meciuri, 10 victorii, 2 egaluri, 2 înfrângeri

Acasă: 7 6 1 0

Deplasare: 6 3 1 2

Neutru: 1 1 0 0

Meciuri oficiale: 7 5 1 1

La turneul final al CE: 1 1 0 0

Primul meci: România - Italia 0-1, la 11 iunie 1939, la Bucureşti, pe stadionul ANEFS.

Cea mai categoriă victorie în faţa Italiei: 1-0, la 16 aprilie 1983, la Bucureşti, prin golul lui Ladislau Boloni, şi 1-0, la 29 martie 1989, la Sibiu, prin golul lui Ioan Ovidiu Sabău.

Cea mai categorică înfrângere în faţa Italiei: 0-3, la 7 octombrie 2000, la Milano

Cele mai multe goluri marcate într-un meci direct: 3-3, la 17 iunie 1972, la Bucureşti şi 2-4, la 5 iunie 1976, la Milano

Ultimul meci: Italia - România 1-0, 16 noiembrie 2003, la Ancona.

Ultima victorie a "tricolorilor" în faţa Italiei a fost obţinută acum 19 ani, două luni şi 16 zile, într-o partidă amicală disputată la Sibiu, prin golul reuşit de actualul tehnician al formaţiei Gloria Bistriţa, Ioan Ovidiu Sabău.

Naţionala României va disputa meciul cu numărul 588 din palmares. În precedentele 587 de întâlniri, tricolorii au obţinut 264 de victorii, 145 de egaluri şi a fost învinsă în 178 de partide. În istoria de 99 de ani a echipei naţionale au fost înscrise 995 de goluri şi 768 primite.

După patru turnee finale ale Campionatului European, echipa României are o singură victorie în 11 meciuri, obţinută la Euro 2000, în faţa Angliei, scor 3-2, golul victoriei fiind marcat în minutul 89, din penalti, de Ionel Ganea.

Pentru Victor Piţurcă, partida cu Italia va fi a 53-a ca tehnician al echipei naţionale, unde a obţinut 33 de victorii, 11 egaluri şi a suferit opt înfrângeri.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avancronica partidei Italia - România .
 Vizualizări articol: 525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avancronica partidei Italia - România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei