Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iun 2008 - Anul XIII, nr. 136 (3817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Efecte

Jignirile aduse elevilor, cauza care a declanşat furia împotriva lui Braicu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şedinţa de analiză a comportamentului dirigintelui Ioan Gavrilă Braicu în raport cu elevii, la care au fost invitaţi să participe şi părinţii tinerilor, a degenerat din păcate într-un act de violenţă total condamnabil în ceea ce-l priveşte pe agresor, unul dintre părinţi.

Trecând însă peste acest aspect, pe care îl va lămuri poliţia, ne putem întreba cum de s-a ajuns la o astfel de situaţie. Chiar dacă a greşit agresându-l pe diriginte, părintele care a sărit la bătaie spune că nu a mai putut suporta faptul că profesorul îi jigneşte fata (făcând aprecieri jignitoare referitoare la greutatea ei) şi nici măcar nu vrea să stea de vorbă cu el.

 

Părinţii, pe post de marionete la şedinţă

Urmare a articolelor publicate în paginile ziarului nostru, în care mai mulţi elevi ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava au mărturisit cum profesorul de sport Ioan Gavrilă Braicu, dirigintele clasei a IX-a F, îi umileşte şi jigneşte la orice pas, conducerea şcolii a demarat o anchetă internă, coordonată de o comisie din care fac parte opt profesori din şcoală.

Marţi după-amiază, la şcoală au fost chemaţi părinţii elevilor clasei a IX-a F. Din păcate, după cum ne-au mărturisit părinţii cu care am reuşit să discutăm, rolul lor la şedinţă s-ar fi vrut a fi mai mult decorativ, de ascultători la ce au de spus profesorii.

Doar o parte dintre ei au avut tăria şi curajul să insiste să vorbească deschis la şedinţă, după care, toţi, au fost supuşi unui chestionar în scris. Părintele care şi-a ieşit din fire, tatăl uneia din fetele din clasă, nu a mai putut suporta faptul că dirigintele îi jigneşte fata, vorbele grele înmulţindu-se mai ales după ce acesta a văzut-o pe terenul sport, discutând cu unul din reporterii „Monitorul”.

Concret, profesorul Braicu îi spunea deseori fetei „vacă grasă”.

Cerându-i lui Braicu să poarte o discuţie, acesta a refuzat, moment în care părintele, aflat în stare de ebrietate, a sărit la bătaie.

Fără a putea scuza în vreun fel atitudinea tatălui (care a fost amendat de poliţie şi s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de lovire), acest episod arată la ce situaţii se poate ajunge atunci când un dascăl foloseşte cuvinte jignitoare la adresa elevilor.

 

Tatăl elevului care s-a sinucis, luat la întrebări de Braicu

La şedinţa de marţi după-amiază, printre părinţii prezenţi în sală s-a numărat şi Haralambie Trandafir, tatăl lui Cozmin, elevul care, acum aproape două săptămâni, şi-a pus capăt zilelor. Haralambie Trandafir era, ieri, total dezamăgit de ce s-a întâmplat la şedinţă:

„La şedinţă, dirigintele m-a întrebat pentru ce am venit, că nu am fost chemat. S-a comportat foarte urât, fără să aibă nici un moment de compătimire. L-am întrebat de ce nu a venit să-l vadă măcar o dată după ce a murit, de ce a fost laş. Nu a răspuns nimic. Doamna directoare s-a băgat de mai multe ori şi i-a luat apărarea, că elevii sunt răi, agresivi şi de asta ar fi el aşa de sever. La un moment dat, am început să ne certăm, i-am spus că nu e om, nici măcar un bou nu e. Mi-am ieşit din fire”.

Haralambie Trandafir  a precizat că a venit la şedinţă după ce a fost sunat de alţi părinţi, care i-au cerut să-i însoţească.

Mama tânărului care s-a sinucis, Valentina Trandafir,  ne-a confirmat ceea ce ne-au spus, imediat după moartea copilului, şi alte rude mai îndepărtate: „Băiatul mi-a zis că dirigintele îl făcea de râs în faţa clasei. A încercat să-l facă să se lase de fumat, să poarte sacoul...şi tot îl scotea în faţă şi îl jignea. La şedinţă, când mergeam să vorbesc despre băiat, nu mă lăsa niciodată să spun ce am de spus, numai el vorbea întruna”.

Rămâne de văzut care va fi finalitatea acestei anchete interne, mai exact dacă profesorii colegi ai lui Ioan Gavrilă Braicu vor avea curajul să ia vreo măsură împotriva sa.

Pentru părinţi şi elevi situaţia este din ce în ce mai grea, deoarece, deocamdată, cel împotriva cărora se revoltă continuă să fie diriginte al clasei, având astfel posibilitatea să pună presiune pe cei care au curajul să „comenteze”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jignirile aduse elevilor, cauza care a declanşat furia împotriva lui Braicu.
 Vizualizări articol: 3453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.42/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 12 voturi
Jignirile aduse elevilor, cauza care a declanşat furia împotriva lui Braicu3.4512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pt paiu trimis de
(12 iun 2008, 11:08:32
Inca un articol care nu spune nimic si care arata cat de "impartial" esti.
1.1  RE: Pt paiu trimis de
(12 iun 2008, 12:40:10
:))) si azi au gasit astia ce sa bage in ziar!

Dracarimea se simte jignita!

Parintii ce vroiau sa faca acolo.. altceva decat sa caste ochii?

..

Circ!
1.2  RE: Pt paiu trimis de
(12 iun 2008, 14:23:29
Draga Catalin, daca ziarul nu insista (nu se face o campanie de presa, asa cum se numeste ceea ce face Florin Paiu), nu se face nimic, nu se rezolva nicio problema. Si asta nu-i valabil numai pentru cazul de fatza...
1.3  RE: Pt paiu trimis de
(13 iun 2008, 06:35:11
SECURIST SHI COMUNIST!!!!DACA NU SHTII SA ESDUCI COPII DUPA PROGRAMUL SHCOLII SHI SA-I PEDEPSESHTI REGULAMENTAR NU AI DECAT SA-TZI DAI DEMISIA!!!CE VINA ARE FATA AIA CA E GRASA!!!NESIMTZITULE!!!CRIMINA TAU INTRECE ORICE LIMITA!!!!
1.4  RE: Pt paiu trimis de
(13 iun 2008, 06:38:02
lUATZI INTERVIU LUI tZURCANU DIN GEORGE ENESCU CA A FOST IN CLASA CU STANCIU LUCIAN SHI O SA VA SPUNA CE BATAIE A LUAT LUCIAN IN CLASA A XI-A..
2.   Lasati oamenii sa si faca meseria trimis de
(12 iun 2008, 11:15:29
hello copiihappy

nu va place regimul?!happy

eu stiu ca e de multa vreme d nul Braicu prof si nu a murit nimeni pana acuma. Alegerea e a copiilor... nu au decat sa-si puna capat zilelor daca asa cred ei ca e bine, E LA MODA! Lasati profesorul in pace! SI VOI CARE ACUMA SUNTETI ELEVI INTREBATI VA PARINITII DACA ATUNCI CAND ERAU EI IN SCOALA SE COMPORTAU CUM VA COMPORTATI VOI!!! off! generatia copiilor neterminati... copii in tranzitie si cu educatie emo,mtv si alte chestii de astea care mai de care mai destepte pentru voi!

2.1  RE: Lasati oamenii sa si faca meseria trimis de
(12 iun 2008, 11:29:29
sictir betivule! se vede ca si tu ai trecut prin scoala ca gasca prin apa.

ai copii ma betivule? daca da atunci fiita e "vaca imputita" iar fiitu e "bidon turtit"!
2.2  RE: Lasati oamenii sa si faca meseria trimis de
(12 iun 2008, 12:41:49
Haha..! tu esti UNU comic! Ar trebui sa te faci profesor.. de sport!
2.3  RE: Lasati oamenii sa si faca meseria trimis de
(12 iun 2008, 16:24:59
Desi au trecut multi, multi ani de cand am fost licean, mi-a ramas puternic intiparit in memorie modul grosolan in care profesorul de sport intelegea sa se comporte fata de elevi. Si era un liceu numai de baieti! I se parea probabil foarte barbatesc sa vorbeasca golaneste, sa injoseasca copii , mai ales cei care nu reuseau sa realizeze baremurile la probe. Stiu cat de frica imi era de fiecare ora de sport si ce umilit m-am simtit cand m-a lasat corigent pe un trimestru pentru saritaura la cal si exercitii la inele.

Dar totusi, nu si-a pus nimeni capat zilelor pentru asta iar ceilalti profesori (profesoara de istorie si diriginta ) au luat atitudine fata de profesor evitand conflicte cu parintii , care oricum nu si-au permis niciodata sa agreseze un profesor. Pe vremea ceea profesorii aveau o tinuta morala ridicata, nu se pomenea sa faci pregatire cu profesorul de clasa, nici macar cu profesori din liceu. Probabil ca s-au facut prea multe compromisuri in ultima vreme .
3.   Da? trimis de
(12 iun 2008, 11:21:54
:)) eu sa`mi dau copilu la scoala...si sa`mi faca asa ceva..happy un profesor.. il bat pana nu mai poate vorbi..:) eu`l dau sa invete.. nu sa`si bata joc alti de el.... parintele a reactionat cum nu trebuia..dar.. macar si`a aparat copilul.. as fi facut la fel.. chiar daca as fi patit la fel.
3.1  RE: Da? trimis de
(12 iun 2008, 15:15:19
mai DA? esti un om fara cultura nici macar agricola ce ai vrea sa faca un prof daca copchilu tau sau progenitura de copchil a ta ar fi corigenta si merge spre repetentie ar fi bin sa-l treaca la toate sa zica lasa mey ca merge asa s amd niste retardati mintal toti mata tactu etc
4.   Sunteti niste prosti trimis de
(12 iun 2008, 11:29:18
ba, braicu e prof de trerba voi nu stiti nik luti la cioc kre mai comentaza la adresa lui ok?

4.1  RE: Sunteti niste prosti trimis de
(12 iun 2008, 12:44:42
Daca parintele.. om normal.. cu scoala facuta cand se facea scoala (cum se spune).. a reactionat asa.. imi imaginez "bidonul turtit" (sau cum ii spuneau filui lui) cu se manifesta! ..

Hai Romania!
5.   Nesimtitilor trimis de
(12 iun 2008, 11:35:11
Lasati profesorul in pace.DOMNUL BRAICU este un OM deosebit si un mare PROFESOR .Mentionez ca nu il cunosc personal.
5.1  RE: Nesimtitilor trimis de
(12 iun 2008, 11:40:12
Esti tare. Deci DOMNUL HITLER era un OM deosebit si un mare CANCELAR. Mentionez ca nu l-am cunoscut personal. Bai, deci cu asa o g�ndire, mai bine stai acasa.
5.2  RE: Nesimtitilor trimis de
(12 iun 2008, 11:47:37
:) Hitler era o persoana impecabila din anumite puncte de vedere: sportiv, nu consuma alcool, premiant, politician de clasa... Asta nu l-a impiedicat sa se transforme in calau pentru milioane de oameni.

Doar o completare s-a vrut sa fie asta.
5.3  RE: Nesimtitilor trimis de
(12 iun 2008, 12:47:25
ca german.. dl H era minunat!

..

oricum.. nu-l putem invinovati pe dl. B! Cred ca pana la urma, de dragul lumii, o sa-l "avertizeze" la portofel cateva luni..!

Simplu!
5.4  RE: Nesimtitilor trimis de
(13 iun 2008, 07:23:59
nici macar la portofel

o sa-l mingiie usurel pe crestet si o sa-i dea un avertisment ceva si poate o sa i se ia si dirigentia. a doua zi iar o sa urle ca disperatu' dupa fete ca sunt vaci.
5.5  RE: Nesimtitilor trimis de
(13 iun 2008, 09:59:47
este adevarat ce se spune despre "Domnul" Braicu . si dak ar folosi numai cuv vaca grasa ar fi bina dar nu e numai asta .Proful asta nu te lasa sa vorbest nu cont k esti elev parinte sau profesor el ii cel mai destept. Trebuiau luate demult masuri in legatura cu BRAICU Ioan Gavril
6.   Jigniri trimis de
(12 iun 2008, 11:43:39
Acest cadru didactic (care de fapt nu se poate numi asa) ,dupa parerea mea nu are ce cauta intr-o institutie de invatamant. Locul lui este pe un teren de fotbal cu toate "jargoanele' care le folosea pentru elevi. Un elev venit la scoala si avand un asemenea diriginte nu are ce invata de la Maria sa.

Scuze daca v-am jignit !
7.   Lupul pus sa...pazeasca...oile (circul colegiului) trimis de
(12 iun 2008, 11:48:16
oameni buni , unde avem noi...INSPECTORATUL SCOLAR , unde avem noi APARATUL LEGISLATIV , unde avem noi CONDUCEREA ORASULUI ???

o viata de om...pierduta , o gramada de tineri terorizati , o adunare a parintilor luata in...BATJOCURA , o comisie de profesori care-si trag focul la oala...lor , o directoatre care LAUDA terorismul ca fiind...profesionalism , o politie care actioneaza foarte PROMT numai in...cazul parintelei care voia sa-si apere copilul de terorismul psihic , un PRIMAR care daca-l intrebam despre acest caz ar raspunde ca nu-i ...treaba lui SI NIMENI NU SE INTREABA...CINE SA NE FACA DREPTATE ??

OARE ESTE NEVOIE DE O...NOUA REVOLUTIE IN SUCEAVA ??

EU , TEMIDA , VA AVERTIZEZ CA DACA E NEVOIE DE-O NOUA REVOLUTIE , O VOI.....ORGANIZA !!

AM DREPTUL LA CUVANTUL LIBER SI MA VOI FOLOSI DE EL !!

VOI, CEI CARE AVETI MENIREA SA APARATI ADEVARUL SI DREPTATEA , PUNETI-VA PE TREABA !

7.1  RE: Lupul pus sa...pazeasca...oile (circul colegiului) trimis de
(12 iun 2008, 12:51:46
Temida e numele tau? (deja ti-am gasit o porecla! daca eram profesor ti-o suneam!laughing )

Oamenii astia ca dl B si ca mine.. ar trebui.. ce?

..

Acum tot orasul a fost ocupat cu alegerile..! Sa vezi de acum rezolvare! ..
7.2  RE: Lupul pus sa...pazeasca...oile (circul colegiului) trimis de
(12 iun 2008, 13:05:14
esti dusa rau mai temida.apropo:cate clase ai?ai lucrat la mina?o tara intreaga a blamat minierii pentru ceea ce au facut la bucurest si ei ca si braicu isi cautau dreptatea.eu nu-i tin partea acestui individ dar nuci nu e normal ca in vremurile acestea sa ne facem drepate cu pumnul.la urma urmelor daca parintii au voie profii de ce sa nu aiba voie?nu asa functioneaza o tara civilizata.bracu a gresit grav asta e clar.daca directiunea musamalizeaza se poate ajunge la inspectorat si daca si acesta musamalizeaza se poate ajunge la minister si sigur mai e si presa care poate ajuta ca acest caz sa nu se stinga.la urma urmelor ce a rezolvat acel parinte?a obtinut o amenda?poate ca braicu il va da si in judecata si va fi de de fapt el victima.ce treaba sare primarul cu acest caz?

7.3  RE: Lupul pus sa...pazeasca...oile (circul colegiului) trimis de
(12 iun 2008, 13:42:09
pt CAREVA !!

deci REVOLUTIA este un episod "BLAMAT " in ISTOTRIA ROMANIEI ?!

gandeste mai intai si apoi vorbeste , ca vad ca te ia limba pe dinainte !

tu lauzi reclama facuta mineriadei de catre politicii tarii !

eu inti spun ca MINERIADA A AVUT UN ECOU POZITIV FOARTE PUTERNIC PESTE HOTARE !

asa ca poti vedea acum cat esti de orb si naiv si cat de manipulat esti !

ba mai mult , MINERIADA A FOST DATA CA EXEMPLU POZITIV PESTE HOTARE si nu numai atat , UNELE TARI CHIAR SI-AU REVIZUIT SITUATIA OAMENILOR DE RAND , A LEGISLATIEI , A MODULUI DE CONDUCERE !

ASTA A FOST ECOUL MINERIADEI PESTE HOTARE !

da , BLAMAT a fost , DAR A FOST BLAMATUL CONDUCERII si nu al POPORULUI !

vai , vai , vai , cat sunteti de...intunecati , voi chiar habar n-aveti de drepturile voastre , voi chiar trebuiti condusi ca oile , cu ciomagul si nu pentru ca sunteti rai , ci pentru ca asa sunteti invatati !
7.4  RE: Lupul pus sa...pazeasca...oile (circul colegiului) trimis de
(12 iun 2008, 16:36:50
Iti urmaresc demult comentariile si drept sa-ti spun nu am vazut nicio orientare, nimic coerent! Mereu esti agresiva si incalcita la minte! Ce treaba are revolutia cu un caz tragic, dar teribil de anormal. Toti il acuza pe profesor dar de fapt sistemul e de vina ca permite existenta unor asemenea cadre didactice, ca nu e in stare sa aduca invatamantul asta pe linia de plutire, ca mereu se experimenteaza fara rezultate si ca la fiecare schimbare politica apar tot felul de nepriceputi care propun sa se anuleze ce a facut cel dinaintea sa si vine cu alte tampenii mai mari.

Daca profesorii s-ar simti motivati ar exista concurenta si s-ar alege oameni de valoare . Asistam acum la o criza de profesori la toate disciplinele si atunci sigur ca nu poti sa alegi ce-i bun, angajezi ce se gaseste pe.. piata.
7.5  RE: Lupul pus sa...pazeasca...oile (circul colegiului) trimis de
(12 iun 2008, 20:21:18
TEMIDO, credeam ca am scapat de tine. Scurt, ca n-are rost sa consum timpul: ESTI UN IDIOT cu BREVET de MARE IDIOT ! PUNCT.
8.   "profesor" ? trimis de
(12 iun 2008, 11:51:14
Bai tata, deci mie sa-mi faca un profesor, ORICE profesor, copilul "vaca grasa" si sa-l hartuiasca, cred ca il omor si postez pe youtube! Il leg pe bou de bull-bar si ma plimb cu el prin oras! Nu se poate asa ceva, cum isi permite berbecul asta sa ii faca in fel si chip pe elevi. Mai boule, nu esti la scoala de reeducare, esti la un liceu normal. Ma rog, cat de normal mai poate fi in ziua de azi un liceuhappy

Comunist imputit si jegos ce esti. Se vede si dupa moaca.
8.1  RE: "profesor" ? trimis de
(12 iun 2008, 11:57:18
P.S. Cati ani are bosorogul? Nu trebuia sa iasa la pensie? Sau acasa nu are asupra cui sa-si exercite "functia"?
8.2  RE: "profesor" ? trimis de
(12 iun 2008, 12:55:11
Sonice.. tu esti sonat! Nu pot sa cred ca esti in libertate! Cu asa o gandire.. ar trebui sa ajungi pe youtube.. sa fii legat ca un bou de o masina si sa fii tarat prin orash..

:))

8.3  RE: "profesor" ? trimis de
(12 iun 2008, 13:12:53
De unde stii ca-s in libertate? Acuma exista wireless si internet mobil peste tot, inclusiv in institutiile in care-mi doresti sa ajung. Daca eu ar trebui sa scriu de acolo, unul ca Braicu de unde ar trebui sa citeasca articolul si comentariile?
9.   I LOVE THIS GAME ....BASEBAL trimis de
(12 iun 2008, 12:29:28
Orele lui de sport parca ar fi cantonamentul echipei nationale , asa de importante sunt . Lasa copii sa se joace sa se recreeze sa se inprieteneasca si aratale calea spre viata care deabia incepe la ei , altfel , mai civilizat si educat , nu stilul de comunist al anilor 65 .Daca s-ar putea el ar obliga sa vina copii la scoala cu valiza de lemn ca -n-armata. Si mai da-l in p..a mea de basebal ca in 50 de ani de scoala cat ai tu nu ai scos nici un jucator de basebol . Deci munca ta e in zadar .Ai muncit in gol .CE BOU AI FOST IN TOTI ANII ASTIA !
10.   Artistu trimis de
(12 iun 2008, 12:30:02
am fost elev prof. braicu si sa stiti ca fara motiv nu te lua la palme decat daca erai o lichea .intradevar ca mai exagera si cel mai bine ar fii sa plece omul la pensie sa intre in politica ,ca acolo e permis orice
11.   Parere sportiva trimis de
(12 iun 2008, 12:37:32
Nu sunt de acord cu limbajul folosit de d-ul profesor dar nu cred ca are legatura cu sinuciderea! Nici nu ar avea cum!

In ceea ce priveste limbajul indecent acesta nu este ceva iesit din comun in lumea sportiva. Ca sa-i motiveze pe sportivi antrenorii ii injura in fel si chip si chiar ii dojenesc pe sportivi fizic! Suturi in fund , imbranceli etc.

A se vedea lotul national de gimnastica, diversele echipe de football etc. etc. Despre chestiuni din astea sau mai scris si-n presa! Stati langa banca tehnica a unei echipe de football si o sa ramaneti mirati de limbajul "elevat" al bancii tehnice.

De ce nu se sesizeaza nimeni si cu ce se intampla in armata. Varmiu a spalat pana si chilotii sergentului. Asta e lumea in care traim! O lume rea si nedreapta!

11.1  RE: Parere sportiva trimis de
(12 iun 2008, 12:51:13
Mai sportivule, bosorogul despre care e vorba e profesor la un liceu normal din Suceava. Nu e nici la lotul national de fotbal, nici la cel de gimnastica, nici in armata. Hell, nu-i nici macar la Liceul Sportiv... Intelegi?

Mai erau astfel de specimene si in alte scoli, convinse ca fara obiectul lor nu vei iesi om. Exemple: madam Boer, profesoara de biologie la liceul de informatica, si madam Mitric de la universitate, care preda un obiect mort si ingropat. Si care nu te ajuta...
12.   TRIST trimis de
(12 iun 2008, 12:37:43
adevarul e ca si elevii din ziua de azi sunt cam indrazneti si obraznici din anumite puncte de vedere dar unui profesor nu i se admite un asa comportament !!!!!!!!!!acesta nu are ce cauta nici la 10 metri de scoala cu asa un limbaj!!!!dak el ar fi avut o fiica sau un fiu si un coleg al sau profesor, se comporta asa ,sa vadeti ce patea acel profesor......pacat k acesti copii veniti de la sate sunt mai timizi si mai speriati si intra pe mana unui asa profesor si saracii........sunt terorizati.....PACAT!!!!!!11
13.   Degeaba vorbim.. trimis de
(12 iun 2008, 12:38:13
acest Braicu trebuia scos demult pe linia moarta ....nu are ce cauta in invatamant un om bolnav de nervi si dus cu capu...cand v ati facut controlul medical dom Braicu .este totusi clar ca cei din conducere il sustin si asa prost cum e . pacat....
14.   E jale.... trimis de
(12 iun 2008, 12:38:21
Daca eram il locul unui copil si sa ma fi facut pe mine intr`un fel sau altu....sincer in clasa sau oriunde era il distrugeam ....Nu s`a mai vazut asa "comunist" pe langa "comunist" mai e si prost....Stiu de la multi elevi ca e prea prost pentru mileniu asta...Omul care a sarit sa`i rupa capu nu i l`a rupt bine....asta merita schingiuit...si tarat in urma trenului......Idiotu asta nu are copii ? Nu stiu ce sa mai zic...dar sa ma fi facut pe mine il mierleam pe obosit...mai are o vena si o beshina si da coltzu si stie sa faca copii in toate felurile....comunist retardat...fugi in muntzi ma vacarule ca aici nu`i loc de ciobeni ca tine.....
15.   Oameni buni, calmati-va !!! trimis de
(12 iun 2008, 12:38:57
Este un vechi proverb care spune ca un prost arunca o piatra in apa si zece destepti se chinuie sa o scoata. Cam asa este si cu situatia de fata. Ar trebui sa se faca la fiecare copil TEST PSIHOLOGIC la intrarea in liceu. De bine de rau, la intrarea in invatamantul superior macar te pune sa dai o declaratie pe propria raspundere ca esti in totalitatea facultatilor mintale.

Nu vreau sa-i iau apararea profesorului Braicu, DAR acest Cozmin (scuzati-ma ca despre morti ar trebui sa se vorbeasca numai de bine) nu era cu toate acasa. Cum a putut el sa se lepede de Bunul Dumnezeu...Vinovat pentru moartea lui, am mai spus-o si o repet, este in primul rand el, apoi parintii, fratii si nu in ultimul rand VOI PRIETENII SI COLEGII LUI.

Profesorul Braicu este vinovat doar pentru vocabularul lui. Si cu tot cu acest vocabular, din "mainile lui" au iesit SI OAMENI. Daca ar fi fost atat de rau, nu existau pe acest forum si persoane care sa vorbeasca de bine de acest profesor.
15.1  RE: Oameni buni, calmati-va !!! trimis de
(12 iun 2008, 14:39:43
coco, te mai rabda pamantul? e clar ca cei care l-au aparat pe braicu sunt colegi de-ai lui au rude, sau persoane la fel de josnice ca si el. nu spunem ca braicu e vinovat de moartea baiatului, dar a pus osul la munca....incat si el este un motiv pentru care baiatul si-a luat viata.asa un dement nu are ce cauta in invatamant. ce oameni au iesit din mainile lui? vino cu dovezi! e doar un profesor de sport care vorbeste mai urat decat intr-o mahala si vai....ce "DOMN PROFESOR" CARE A FACUT "OAMENI". du-te cu pluta,YO YO, pentru binele omenirii.
15.2  RE: Oameni buni, calmati-va !!! trimis de
(12 iun 2008, 14:40:38
cu YO YO trebuia sa incep
15.3  RE: Oameni buni, calmati-va !!! trimis de
(12 iun 2008, 15:31:38
Mai cocoSEL!!! Daca tu chiar crezi ca Braicu "a pus osul la munca" spre a-l determina pe acest ratat care si-a luat mintile inseamna ca si tu esti la un pas de sinucudere. FA-O FRAIERE si-ti promit ca-ti fac inmormantarea vietii tale. Tu chiar nu vezi ce generatii de ratatiapar pe zi ce trece? Sau...scuza-ma ca si tu faci parte din generatia PRO stii si castigi. N-ai cu cine bai !!! Niste ratati !!!
15.4  RE: Oameni buni, calmati-va !!! trimis de
(12 iun 2008, 15:48:07
ma, YO YO, e adev ca apare o generatie de ratati, dar asta poate te include si pe tine, daca tot tii partea lui braicu.
15.5  RE: Oameni buni, calmati-va !!! trimis de
(12 iun 2008, 20:27:35
COCO, ai cazut de papagal ! Iaca eu nu sunt ruda cu Braicu, nu sunt prieten de-al lui Braicu, nici nu-l cunosc pe Braicu. DAR, ceea ce spunea Yo Yo era perfect adevarat: Vinovatii pricipali au fost: El, Familia, Prietena, colegii. Sa nu uitam ca in biletul de adio n-a scris sa nu vina Braicu, ci sa nu vina colegii la el... Asa ca, Braicu e doar un pretext pentru a mai avea ce scrie Paiu si pentru explozia de incultura si rautate de pe forum. Asta-i tot.
15.6  RE: Oameni buni, calmati-va !!! trimis de
(12 iun 2008, 22:59:18
Bre cocoSEL ti-am mai spus si iti repet !!! Din toti banii pe care ii castig intr-o zi iti fac o inmormantare de care o sa-si aduca aminte TOTI CEI CARE TE CUNOSC !!! Si care se vor bucura ca au scapat de o leguma ca tine. Apropo...te-am supraestimat cand te-am facut leguma...Aia mai si gandeste pe langa tine !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
16.   BRAICU trimis de
(12 iun 2008, 13:14:34
FRAIERI PARINTII TREBUIAU TOTI SA IL IA LA BATAIE NU SA DEA SARACUL OM AMENDA CA A BATUT UN BOU CARE NU ARE CE CAUTA IN SCOALA .EU AM FACUT LA 3IN ANII 80 SI TOT ASA URAT VORBEA

AR TREBUI SA AIBA RESPECT FATA DE TARANI CA SUNT MULT MAI CIVILIZATI CA EL AFARA JEG IMPUTIT CA FACI LICEUL DE RAS

16.1  RE: BRAICU trimis de
(12 iun 2008, 14:22:59
Nah.. ai descoperit si tu internetul si iti spui parerea! Noroc de domnul B ca te-a facut de kko.. si rusinea din tine de-a impins sa pui mana pe carte!
17.   .... trimis de
(12 iun 2008, 13:15:59
parca numai la colegiul alimentar ar fi profesori gen braicu si la scoli gen profesorii de romana fac copii handicapati si le vorbesc urat de parca elevi ar fi niste carpe

18.   De ce ? trimis de
(12 iun 2008, 13:34:54
De ce tace Inspectoratul scolar, sau e inca in campanie? De ce tac, inca, toate institutiile abilitate sa introduca ordinea in aceasta institutie scolara? Este totusi un eveniment grav, ale carui cauze trebuie aflate, dar, mai ales, trebuie controlata si analizata activitatea intregului corp didactic incepand cu conducerea in mod deosebit! Ori poate e cazul sa fie dat salariul de merit profesorului Braicu si directoarei scolii?!
18.1  RE: De ce ? trimis de
(12 iun 2008, 15:49:30
de ce? citeste ce a scris XY mai jos!
18.2  RE: De ce ? trimis de
(13 iun 2008, 07:35:29
inspectoratul tace fiindca se stie cu musca pe calciula.a acordat acestui biped salariu de merit si gradatie de merit ani la rind fara sa merite.singurul lucru cu care se lauda individul era echipa de baseball care nici macar nu e a liceului. a strans semnaturi pentru un sef ISJ care a candidat independent. nu se face politica in scoli? iaca se face. depinde pentru cine. si uite asa prin increngaturi mafiote a rezistat acest nemernic 100 ani in invatamint, chiar si dupa revolutie.
19.   CE I SE CEREA ASA MULT trimis de
(12 iun 2008, 13:51:36
Cum de acuzati profesorul cand mama baiatului declara: ,,Baiatul mi-a zis ca dirigintele �l facea de r�s �n fata clasei. A �ncercat sa-l faca sa se lase de fumat, sa poarte sacoul..."

N-o fi nici profesorul un sfant , dar cand ceri unui elev sa nu fumeze si sa poarte sacoul si el se duce sa se spanzure, asta spune foarte multe despre cata minte avea elevul.
19.1  RE: CE I SE CEREA ASA MULT trimis de
(12 iun 2008, 14:05:23
Simplu! Brava Andutza!
19.2  RE: CE I SE CEREA ASA MULT trimis de
(13 iun 2008, 00:06:02
condoleantze pt baiat.. dar nici mama acestuia nu e kiar deshteapta.. se revolta k un profesor ii indeamna copilul SA NU FUMEZE shi sa poarte sacou.. adik o tzinuta decenta shi necesara in cadrul unui liceu..
20.   Maneaua care se asculta acasa trimis de
(12 iun 2008, 14:03:18
in videoclipurile cu manele nu se cere asa ceva .
21.   Asta e trimis de
(12 iun 2008, 14:12:26
idioata aia de directoare daca e incapabila sa-si rezolve problema din scoala sa demisioneze.comunismul a murit dar comunistii au ramas inca.daca copilul meu ar fi batjocorit asa de un asa zis cadru didactic probabil i-ar fi ultima lui zi in care ar fi capabil sa tina ora de sport.jigodie locul tau e la spitalul de pshiatrie nu in clasa la format caractere.dispari cu tot cu incapabila de directoare ca nu esti decat un bidon turtit.

21.1  RE: Asta e trimis de
(12 iun 2008, 14:47:44
sunt de acord cu tine!! ar trebui zburata si aia din invatamant.
21.2  RE: Asta e trimis de
(12 iun 2008, 15:06:16
Asa ceva se rezolva simplu.. dar trebuie sa treaca timpul..! Rabdare.. copii de la ind 3! Sigur directoarea e capabila sa conduca unitatea!
21.3  RE: Asta e trimis de
(12 iun 2008, 17:46:56
Directoarea aia e nevasta unui mahar de la inspectorat. Plus multe alte rubedenii pe acolo. Deci cit o fi ea de incapabila, tot in scaun o sa moara.
22.   Pensioneaza-te braicule repede trimis de
(12 iun 2008, 14:12:47
ca sa fie clar,il cunosc pe braicu bine, mi-a fost profesor si antrenor.Pot spune clar un lucru are o atitudine care nu aduce cinste profesorilor.Incearca sa faca pe durul,are un limbaj urat si crede ca poate face ce vrea la ora lui. Imi aduc aminte, demult mergeam cu echipa sa participam la cupa romaniei la baseball -, in gara la burdujeni eram adunatzi toata echipa si un mosneag se uita la noi ca la circ, fiindca eram cu echipamentele pe langa noi(manusi, batele de baseball ...etc), braicu la un moment dat sa luat de el si la facut cu ou si otzel pe acel biet om, netzinand cont ca era mult mai invarsta, au sarit si l-au mustrat cei de pe peron ca parca era turbat. Una stiu, am avut respect pt el ca profesor si antrenor, poate la echipa avea drept sa se poarte asa, fiindca alegeai daca vrei sa iti fie antrenor, dar ca profesor....??? .... nu se poate proceda la fel, daca fiica-mea ar fi eleva lui si el ar proceda asa, l-as calca in picioare si numai strike-uri as da cu capul lui
22.1  RE: Pensioneaza-te braicule repede trimis de
(12 iun 2008, 15:16:55
Cu violenta nu rezolvi nimic! Te da in judecata si apoi ramai cu datorii la asociatie. Cea mai simla varianta era o plangere la Inspectorat si gata!

Se evita si circul asta.. si multi nervi..
23.   Alergic la elegant trimis de
(12 iun 2008, 14:15:18
In clasa a 9a si trebuia sa se lase de fumat .Inseamna ca baitasul fuma rau de tot adica cu ai lui in casa cand era la generala . Daca mamei lui ii convenea atunci eu n u ma bag .Cred ca d-l prof e ultimul mohican care mai incearca sa educe copii cu forta ca altfel nu se poate .
24.   Educatia gen Braicu trimis de
(12 iun 2008, 14:29:21
el atita stie. injuraturile si bataia de joc. educatia cu forta e o metoda comunisto-securista. e inuman comportamentul lui. ziciunei fete ca e o fata vaca si sa-ti bati joc de ea....numai un bolnav mintal poate face chestia asta, nu un profesor.
25.   Eu sa fiu parinte l-as pulveriza pe profu' ala trimis de
(12 iun 2008, 14:33:44
Sa mai repetam odata pentru totdeauna. Conform legilor romanesti care sunt aliniate celor europene si drepturilor omului nici un profesor nu are voie sa insulte sau sa loveasca un elev. Daca asa ceva s-a intamplat atunci Ministerul Invatamantului trebuia cel putin sa-l suspende, intre timp sa faca o ancheta, iar daca ancheta dovedea ca faptele sunt reale sa fie dat afara din invatamant si pusa interdictia de a mai deveni vreodata cadru didactic in Romania sau Europa. Pai ce facem acuma? Ne intoarcem in Evul Mediu. Sunt de acord ca elevii pot fi la randul lor rai, dar asta nu ii da dreptul unui profesor sa ii violenteze. Profesorii au alte metode prin care pot lua masuri impotriva elevilor recalcitranti.

Eu daca as fi parinte si mi-ar veni copilul sa-mi spuna ca un profesor l-a lovit l-as astepta intr-o seara, i-as trage o bataie buna si numaidecat i-as rupe o mana sau un picior. Si i-as spune clar: data viitoare cand mai lovesti un elev te bag in mormant fara ca cineva sa stie
25.1  RE: Eu sa fiu parinte l-as pulveriza pe profu' ala trimis de
(12 iun 2008, 20:32:11
CARE sunt acele "alte metode" ? Pt ca profesorilor li s-au luat orice metode de a educa turbatii astia de elevi
26.   Proasta de craita trimis de
(12 iun 2008, 14:43:56
craita aia, care-l apara pe braicu, de ce nu o da afara cineva? inseamna ca si ea e ca braicu. un profesor trebuie sa arata ca este profesor, nu huligan, nu cu un limbaj josnic. tu, craita, sa stii ca esti o tampita. o profesoara de doi bani care nu sti bine nici macar materia pe care o predai....... ca am fost eleva ta. esti un nimic, ce cauti tu directoare? poate directoare la stana!!!!!!!!!!!!!
27.   Nu va amagiti! trimis de
(12 iun 2008, 15:04:53
mi-am amintit ca intr-unul din nr.anterioare era un articol in care d-na hacman, purtator de cuvant al inspectoratului scolar, spunea ca a mai fost avertizata in leg.cu domnu'braicu, dar ptr ca elevii clasei lui se tot transferau,i s-a parut ceva in neregula cu ei si nu cu acest profesor. ei bine,oameni buni, sa nu sperati ca acest caz va fi rezolvat in favoarea elevilor. din cate stiu, d-na craita este prof de stiinte socio-umane, ca si d-na hacman si mai stiu ca se intelg foarte bine.deci, cum sa actioneze inspectoratul si impotriva craitei, sau impotriva vreunui prof din scoala in care este directoare? totul merge pe cunostinte, pe pile. od-na hacman este o dulcica, dar nu ma asteptam sa nu ia masuri mai aspre in privinta acestu caz fat de care, dupa a spus, a mai fost informata. dar e clar: nu are cum, acolo e craita directoare........
27.1  RE: Nu va amagiti! trimis de
(12 iun 2008, 15:18:44
ei.. hai!
28.   Nu va amagiti! trimis de
(12 iun 2008, 15:08:13
dreptate nu prea mai exista, decat daca ai cunostinte mari,pile grele...............
29.   Trebuia pupat,legionaru//// trimis de
(12 iun 2008, 15:26:36
Cu parere de rau.......nu se va intimpla nimic,se va sterge cu buretele, totul. Profesorii tine, dupa cum ati citit,si directorii la fel, cu pretextul ca copii, sunt foarte obraznicii, e un pretex, de a scapa, legionaru.
30.   Articol de cacao trimis de
(12 iun 2008, 15:37:43
Florin PAIU esti un ciufut de care braicu si-a batut****w ,iar tu acuma ca un retardat agasat psihic incerci sa il desfintezi pe omul asta , deontologia profesionala te-a invata ca trebuie sa fii impartial dar tu................mananci de o saptamina si jumate ****w pe tema braicu ,hai la carat borduri cu tine ca esti bun de jurnalist cum e ...... de mincat
31.   Temida nu exista trimis de
(12 iun 2008, 16:02:45
Ce ma surprinde (la modul uluitor) este o anumite apropiere de exprimare intre domnul Tiberiu Avram si Temida!! Pina intr-atit incit iau in consideratie ipoteza numai aparent absurda ca temida este chiar inovatia lui provocatoare pentru a da un soi de hidrogen sulfurat rubricii.... Daca e asa, Temida nu exista! Este o emanatie para-normala "nesimtita", destinata sa creioneze nivelul submediocru al cititorului pe care monitoeulsv. si-l doreste.
31.1  RE: Temida nu exista trimis de
(12 iun 2008, 20:05:56
alt..."inteligent " !!!!

amaratule , intr-un mod...."uluitor" de usor imi dau seama ce...lichea de om esti !!

vrei sa-l discreditezi pe Avram , un om care doreste sa arate....INCAPACITATEA sistemului legislativ din romania !!!

spune si tu , incercand sa-ti pui in functiune toata peudo-inteligenta pe care-o detii de la Dumnezeu , DACA SISTEMUL LEGISLATIV AR FI ..CLARIFICAT CAZUL DE LA ...INCEPUT , AR MAI FI AVUT ROST TOATE ACESTE ARTICOLE ??

CREDE-MA CA SUNT O PERSOANA ...UMBLATA SI STIU CA IN CAZURILE DE ACEST GEN , UN SISTEM COMPETENT IL CALRIFICA...URGENT SI CHIAR FOARTE URGENT !!

dar la noi , cine sa faca...dreptate ?? acea comisie de 8 profesorasi si cu directoarea in frunte ??

ei l-au mai...."judecat" o data pe dirig si l-au gasit ...PROFESIONALIST !!!!

DACA LEGEA ERA APLICATA CORECT , NIMENI N-AR FI RIDICAT...MANA !!

la fel ca si cu Ceausescu , daca conducea...corect , ar mai fi avut loc...revolutia ?
31.2  RE: Temida nu exista trimis de
(12 iun 2008, 20:35:12
Resort, daca T. Avram ar fi ATAT de INCULT ca TEMIDA, atunci ar fi cu adevarat JALE de PRESA NOASTRA. !
31.3  RE: Temida nu exista trimis de
(12 iun 2008, 20:54:27
Chiar Temida singura scrie ca "comparatia" il discrediteaza pe Avram. Sa consideram aceasta ca un inceput de reconsiderare a propriei "valori". Oricum, are dreptate ca nu e in avantajul ziarului aceasta comparatie... Temida nu e numai inculta ci chiar mandra de acest fapt, ceea ce o situeaza exact acolo unde se gaseste, adica mult sub linia de zero...
31.4  RE: Temida nu exista trimis de
(12 iun 2008, 21:37:31
hai HIENELOR , sariti si ajutati-va una pe alta !

eu , TEMIDA, nu caut lauda vostra, nu caut desertaciunea voastra , nu caut veninul vostru pe care-l impresurati ca fiind cultura si civilizatie !!

sunt mandra ca va arat cu degetul , sunt mandra ca nu mie frica de "laudele" voastre. eu va acuz de incompetenta , colegialism , coruptie si abuz de functie !

VOI DE CE MA PUTETI ACUZA ??

ca sunt agramata, inculta , ca spun adevarul fara ocolisuri , ca va arat cu degetul , ca va cer sa va recunosteti vina ?

astea sunt acuzatiile voastre contra mea ?

comparati "greutatea" acuzatiilor si daca veninul nu va inecat constiinta , incercati sa fiti drepti !

dar stiti voi ce inseamna dreptatea , adevarul ?

cu acuzatii de genul vostru , a fost condamnat IISUS (ISUS) , dar voi stiu ca nu-l cunosteti !

eu i-L cunosc , ba chiar stiu si Taina Credintei in HRISTOS !

nu fac ca EL , dar ma caiesc de raul facut !

voi nu-L cunosteti
31.5  RE: Temida nu exista trimis de
(12 iun 2008, 22:24:41
Temida, esti dusa rau de tot. Cand spui ca esti umblata, sunt convins ca ai umblat de la un spital psihiatric la altul pentru diverse tratamente. Esti dusa rau de tot. Incerci sa dai cate o pilda religioasa la fiecare comentariu. Te vrei pusa la zid de ceilalti de pe forum ca sa "iei asupra ta pacatele sucevenilor". Te crezi un fel de Mantuitor la scara redusa. Dar uiti un singur lucru. El nu a provocat niciodata pe nimeni, asa cum faci tu zi de zi pe forum.
31.6  RE: Temida nu exista trimis de
(12 iun 2008, 22:39:09
zi de zi arata....cu degetul NECREDINTA !!

dar tu mai "PUNCTUL PE J" habar nu ai de ORTODOXIE !!

tu ,crezandu-te mare cunoscator in ..Biblie zica ca HRISTOS nu-si sustinea....DREPTATEA !!

Domnul sa te...judece !!

HIENE ca tine L-au....condamnat !!

31.7  RE: Temida nu exista trimis de
(12 iun 2008, 22:51:00
Asa-i, n-am habar de ortodoxie, pentru ca nu sunt un ortodox practicant. Dar, spre deosebire de tine, nu ma las amagit doar de promisiunile popilor despre viata de apoi. Mai si judec. Tu nu stii decat sa arati cu degetul pe forum. Nu am vazut in comentariile tale decat cuvinte precum incompetenta (de parca stii tu ce-i aia), colegialism, hiene, etc. In prezent, religia este un instrument de prostire a maselor. Si la tine a avut un succes enorm. Esti saraca rau cu duhul, asa ca bucura-te! Imparatia Cerurilor va fi a ta. Dar lasa-ne pe noi sa fim pacatosi aici pe pamant, cu bunele si relele acestuia.

Hai culca-te ca nu te poti trezi dimineata si iti pune popa absent la biserica.
31.8  RE: Temida nu exista trimis de
(12 iun 2008, 23:57:46
promisiunile...popilor numesti tu...Biblia ?!

amaratule, esti ca...praful de pe ...drum , ajung la intrare, ma scutur de el si...intru !!

traieste-ti ceea ce-a mai...ramas , ca asta e totul ce-ai primit din...viata !!

esti un...mucos , care a facut scoala datorita dezordinii de dupa revolutie !

dar cine ...stie , din..."pietre" ca tine a ridicat Dumnezeu apostolii sai !!

nu ...intelegi ce-am spus , ca n-ai cu ...ce , dar poate o sa vina si.....timpul tau ca sa fii...luminat.

Domnul sa te...lumineze !

astazi , nu-L marturisesti pe Hristos si nici El nu te...marturiseste pe tine , dar poate maine te va....lumina !
32.   De ce nu aveti curaj? trimis de
(12 iun 2008, 16:08:19
dragi parinti ai copiilor din a 9 f de ce nu faceti sesizare la minister,de ce o lasati pe directoare si pe inspectoarea hacman sa-si bata joc de voi?credeti ca se va face dreptate?niciodata la i3 nu o sa fie dreptate atata vreme cat va fi condus de craita si va avea profesori gen braicu,gen nita etc.daca nu actionati acum cat problema e pe tapet ,cat presa urmareste acest caz nu veti mai rezolva nimic si tot copii vor avea de suferit,pana la toamna totul se musamalizeaza,totul va fi dat uitarii
32.1  RE: De ce nu aveti curaj? trimis de
(12 iun 2008, 21:46:06
wow ce interes ai tu sa te iei de conducere. L-a omorat el pe copil ? NU Atunci ce mai vrei, daca o luam dupa fapte, putem zice ca s-a omorat pentru ca a luat 3 din nou la FIZICA si urma sa ramana corigent la aceasta materie, pe cand la sport avea numai de 10. Asa ca mai lasa vrajeala.
33.   .. trimis de
(12 iun 2008, 16:51:20
Amin!

Sunt treburi mai importante..

Romania joaca, maine, cu Italia!

34.   Adevarul e la mijloc trimis de
(12 iun 2008, 18:25:54
eu nu zic cum ca profesorul ar fi vinovat de moartea tanarului.Parintii trebuie sa fie alaturi de copii,iar copiii trebuie responsabilizati.Aceasta este deopotriva sarcina familiei,a scolii, a societatii in ansamblu.

INSA ma declar total impotriva profesorilor care vorbesc urat elevilor,care-i jignesc in mod grosolan,NU ASTA ESTE SARCINA PROFESORILOR!!!!!!!! nu asta prevede programa pe care ei o au de predat!!!

Parintii trebuie sa ia atitudine impotriva profesorilor care ameninta elevii, dar in acelasi timp trebuie sa fie exigenti cu proprii copii,sa-i educe, sa-i ajute sa distinga binele de rau- ceea ce din pacate nu se intampla.Parintii ii imbraca la ultima moda, le dau multi bani pentru a compensa timpul pe care nu-l petrec cu ei.Cu alte cuvinte isi lasa copiii doar in grija scolii, care la randul ei este macinata de probleme: profesori fara daruire, slab pregatiti, care lipsesc sau nu-sii fac orele, directori care nu-i trag la rasp pe cei in cauza....etc
35.   Dreptatea a murit de mult trimis de
(12 iun 2008, 19:02:04
eu iasi concedia pe toti profesorii care nu stiu sa se poarte cu copii eu ii dau la scoala sa invete ceva bun dar de la asa specimene de profesori ce sa invete asemenea profesori trebuie concediati huuuuu comunistilor numai eu stiu ce frica aveam de scoala ca asa era regimu comunist dar se vede ca trebuie sa moara inca multi elevi sa se trezeasca conducerea si sa vada ca mai sunt asa specimene de comunist sa mearga o luna in alta tara si apoi sa vb sa vada cum sunt tratati copii de bine afara din scoala comunistilor de profesori care abuzati de copii sau va bateti joc de ei vati gresit cariera fraierilor ,daca era copilul meu azi tu erai in sicriu la un loc cu baiatu cel nevinovat mai animalule le dai tu macar o masa pe zi leai dat tu ceva bun ca numai de rau aud cine tea pus la catedra care prost si citi bani iai dat cred ca numai de tine stiut cu copilul tau tot asa ai facut ?sal umilesti asa prosti sunt parinti aia din clasa ca erai de mult zburat pe sus ca o minge .
35.1  RE: Dreptatea a murit de mult trimis de
(12 iun 2008, 23:11:04
Eu TEASI trimite pe tine in clasa a II-a pe care ai sarit-o sau ai facut-o cu profwsorul de sport...dar nu Braicu. Ca de bine de rau am inteles ca EL VORBESTE CORECT limba romana pe langa tine care nu esti decat...un ratat. Sa-ti mai spun si faptul ca lipseste un I la copii ? Inca un I la profesori ? L-ul de la regimu ...intre V si ATI trebuia sa fie o CRATIMA...DEJA IMI ESTE GREATA DE TINE !!!

MARS IN M O R T I I M A T I I LA SCOALA LICHEA CE ESTI !!!

INVATA INTAI SA SCRII CORECT SI DUPA AIA SA SCOTI ****UL DIN CREIERUL TAU !!!
36.   Acelasi profesor trimis de
(12 iun 2008, 19:31:40
Sunt total de acord cu Glad. Cate generatii de absolventi au suportat vocabularul D-nului Braicu?Dar cati s-au sinucis pt aceata? Am fost si eu absolventa cu multi ani in urma la acest liceu si d. Braicu era cam acelasi,dar au ramas ca amintiri de pe bancile scolii.

De ce acest copil il provoca cu nerespectarea regulilor de purtare a sacoului,cu fumatul ,cu absentele? Nu vreau sa-i iau apararea profesorului pt ca acum am si eu copil la liceu si nu sunt de acord cu asa ceva, dar cred ca au fost mai multe motive care au dus la tragedie.Oare l-a ascultat cineva pe acest copil sa spuna ce avea pe suflet? Si daca a fost cineva ce a facut pt a nu se ajunge aici?D-zeu sa-l ierte pt gestul facut.
36.1  RE: Acelasi profesor trimis de
(12 iun 2008, 20:27:18
Cine trebuia sa trimita elevul la psiholog? BRAICU!

Care e prof cu cei mai multi elevi scutiti de sport? BRAICU!

Sa multumim DOMNULUI ca nu s-au sinucis sute de elevi injurati si injositi de acest BIPED numit BRAICU, specie umana poate spre DISPARITIE. Intrebarea insa era alta: Citi au ramas traumatizati de acest ZERO? Evident numit BRAICU.
37.   Sufocare trimis de
(12 iun 2008, 20:21:43
Monitorul a epuizat subictele ?De ce ne sufoca zilnic cu acest subiect ? Cati copii au murit si din alte cauze poate mai grave decat acesta si poate nici nu a stiut nimeni de ei.Sau este un interes care isi asteapta rezultatul.Poate sunt si alte probleme de relatat,dar pt acestea trebuie depusa munca.Sper sa se termine odata pana le mai trece prin cap si la alti copii tinand cont ca este perioada de incheiere a situatiei scolare si a admiterilor .
38.   7. trimis de
(12 iun 2008, 20:33:14
Daca redactia ziarului s-ar respecta, ar spune ca nu exista nici un fel de reguli pentru care se aplica cenzura in cazul comentariilor la articol. Va multumesc pentru grija pe care o aratati cititorilor dumneavoastra, prin a interzice in nenumarate randuri comentariile mele cu privire la articol. Aveti dreptate sa procedati asa, apelul la obiectivitate, adevar si dreptate este o ingerinta in tot ce se intampla cu acest subiect.
39.   Comentariu1 trimis de
(12 iun 2008, 20:35:52
Sunt de acord ca profesorii trebuie sa foloseasca un limbaj adecvat in scoala dar elevii cum trebuie sa vorbeasca ? Dar de ce ziarul Monitorul insista pe acest caz cand in fiecare liceu/scoala din Suceava gasesti astfel de cazuri ? De ce parintii nu vin la sedinte, la scoala, si nu incerca sa coopereze cu dirigintele?

Cred ca in cazul de mai sus sunt vinovati si profesorii de la clasa nu numai dirigintele.Uitati-va si in catalog nu puteti vorbi in necunostinta de cauza !
40.   A. trimis de
(12 iun 2008, 20:39:18
Daca e nevoie sa ne moderam reactia pe care ziarul o starneste cu lipsa de echidistanta, o vom face. Se pare ca ori de cate ori cineva va atrage atentia ca depasiti o limita, va simtiti ziarul atacat, si raspundeti cu metoda comunista a cenzurii. Uitasem ca numai presei i se permite sa atace la discretie, cu sau fara probe, iar o eventuala sugestie sau diferenta de parere, poate fi singurul criteriu care va face sa aplicati regula cenzurii.

Respectati cititorii raportandu-va mai des la adevar, dreptate si echitate. De fapt, eu m-as multumi daca ati alege oricare dintre notiuni si v-ar reusi sa o urmati in tiparele ei reale si nu in cele in care intelegi dumneavoastra sa va faceti meseria, ce ne vizeaza pe toti, cei carora ne adresati editoriale mai slabe ca ale unui student in anul I la Facultatea de Jurnalism.
41.   Lasa-ne trimis de
(12 iun 2008, 20:54:08
acest individ a curmat viitorul unei potentiale studente la medicina ... din razbunare, a fluturat o hartie fara valoare la examenul de bac, cum ca o eleva , fata care a fost la olimpiade, reprezentand cu succes Liceul P.Rares, a copiat...foaia era in buzunar, la predatul lucrarilor. Eleva a fost eliminata din examen... Mare noroc a avut acest ...c.... ca fata provenea dintr-o fam cumsecade...sa stii boule ca aceasta eleva e prima acum la facultate si ar fi cazul sa ... prea mult timp am acordat acestui r.c.
41.1  RE: Lasa-ne trimis de
(12 iun 2008, 21:42:54
Pai daca a copiat si a prins-o, ce vroiai? Pentru el nu conteaza din ce familie esti si asta e o calitate. Daca era asa de buna ce cauta cu fituica?

PS. cred ca acum ar trebui sa-i multumeasca lui Braicu, ca altfel ar fi copiat si la facultate si n-ar mai fi fost prima
42.   Profu trimis de
(12 iun 2008, 21:07:04
Am terminat liceul acolo si l-am avut pe Braicu profesor e adevarat k e kam prost si exagereaza tot timpul ...jicnind pe toata lumea din jurul lui , cu el nu ai ce discuta..
42.1  RE: Profu trimis de
(12 iun 2008, 23:14:53
Cea mai mare jiCnire a vietii tale e din parte familiei !!! Ca te-ai nascut si traiesti ca o leguma !!! Mars si tu la scoala ca nici macar nu stii sa scrii !!!
43.   Acesta nu e profesor trimis de
(12 iun 2008, 21:34:29
Cand iesea Braicu pe terenul de sport , numai injuraturii auzeai , de la el nu ai ce sa inveti , nu e un exemplu pentru copii, mi-a fost profesor in urma cu multi ani si nu stia decat sa te batjocoreasca..ar trebui sa se faca ceva in privinta lui
44.   Nu e profesor nici macar om trimis de
(12 iun 2008, 22:40:48
Ce exemplu iau copii de la asa un profesor ...te mai iri ca vine acasa si te face in toate felurile daca el asa e invatat .Poate ar fi bine sa se trateze daca are probleme si sa nu isi verse nervii si complexele pe copii oamenilor , ei trebuie sa invete la scoala profesorii tre sa ii invete de bine nu sa le scoata porecle stupide si sa le creeze complexe .Asta nu e comportament de om matur nu il cunosc dar am auzit N comentarii de la diferite persoane despre el si toti se plang de acelasi lucru COMPORTAMENTUL LUI VIS-A -VIS DE ELEVI.Cred ca trebuie sa se ia masuri ..daca e plictisit ( asa a fost mereu ) sa se pensioneze si sa ne lase copii in pace sa isi caute alta ocupatie sau sa injure copii lui .
45.   TTTEMIDA trimis de
(12 iun 2008, 23:49:54
71. RE: Temida nu exista trimis de TEMIDA (2008-06-12, 22:39:09)

zi de zi arata....cu degetul NECREDINTA !!

dar tu mai "PUNCTUL PE J" habar nu ai de ORTODOXIE !!

tu ,crezandu-te mare cunoscator in ..Biblie zica ca HRISTOS nu-si sustinea....DREPTATEA !!

Domnul sa te...judece !!

HIENE ca tine L-au....condamnat !!

HIENE CA TINE TEMIDA si ca noi toti
46.   Da....... trimis de
(12 iun 2008, 23:55:07
minjilor din ziua de azi, o sa ajungeti sa va plangeti si ca tre sa veniti la scoala ...
47.   Prof.Braicu trimis de
(13 iun 2008, 00:15:37
intr-adevar adreseaza cand e nervos cuvinte "grele"...ca de ex..."nesimtita" sau "vacuta tatii"....mie mi-a fost profesor de sport...as putea spune ca eu n-am nimic impotriva dumnealui.....el are o conceptie...sa nu-i lipsesti la orele de sport.....recunoasc ca n-am fost genul de pers care sa chiuleasca,stiind ca e un profesor sever....am avut numai media 10 la sport..pe cand alte colege 5 pt ca chiuleau...eu m-am inteles f bine cu dumnealui...elevii in ziua de azi sunt mult mai iresponsabili si nepasatori,de aceea profesorul a reactionat asa...pt el ora de ed fizica e la fel de importanta ca ora de matematica....eu am avut scutire la sport dar dak ii spuneam ca mi-era rau ...ma lasa in vestiar...eu il apreciez si-l stimez...d-l profesor intotdeauan a fost sever si nu cred ca din cauza lui copilul fara minte s-a sinucis,imi pare rau dar asta gandesc...condoleante familiei indoleate...
47.1  RE: Prof.Braicu trimis de
(13 iun 2008, 07:46:09
Deci punea notele dupa cum erai prezent la ore si nu dupa rezultatele obtinute la probele de sport. Apoi accepti ca va injura. Mai zici ca ai avut si scutire la sport, deci nu puteai onora apucaturile lui. Si atunci nu inteleg cumde il apreciezi si il stimezi?
48.   Pt ela trimis de
(13 iun 2008, 07:46:23
ela un copil se educa in primii 7 ani de viata...in cl a IX-a de liceu ar trebui sa stie ce e bine si ce nu! ma mira faptul ca aparati chiulangii! pt ca de obicei de aia se lua d-nul braicu! persoanele care fac ed fizica cu el stiu acest lucru!
49.   PT.ANONIM trimis de
(13 iun 2008, 08:04:54
Pentru chiul, exista notele la Purtare, nu la disciplina in sine. Daca fetelor chiulangioaice le-a dat 5, e inca o gafa care trebuia de mult sanctionata(daca avea cine s-o spuna atunci). S-au cam incheiat vremurile lui Nica Creanga....
50.   :) trimis de
(13 iun 2008, 14:36:15
Psihologii considera ca parintii si profesorii sunt direct responsabili de felul �n care evolueaza acesti copii emo.

Adolescentii ar trebui �ncurajati sa comunice direct cu toti cei din jur, altfel risca sa se piarda.

stiati asta?
51.   .....animale trimis de
(14 iun 2008, 09:17:55
e plin de animale in invatzamantul sucevean....animale invechite..cu conceptzii de **** shi ritardatzi(unii), smecheri(altzii).

cei ritardatzi care predau cu cartea in mana shi trebuie sa aiba intotdeuna dreptate sunt aproape inofensivi; aia smecherii, unii dintre ei chiar f inteligentzi, fac tot posibilul sa te determine sa faci pregatire ca sa-si umple ei buzunarele altfel nu treci............trist dar adevarat

ex: ciubotariu-biologie

moscaliuc -fizica (un bou incult shi semianalfabet)

miron -matematica laughing)) aici mi-ar trebui 2 zile pt descriere.

madame cecil-franceza dusa cu pluta rau de tot

..... shi lista poate continua dar m-am plictisit....

52.   ..citat din Braicu... trimis de
(14 iun 2008, 15:45:49
nu o data..s-a intamplat sa-l aud pe ,,DOMNUL"..Braicu folosind un limbaj libidinos de-a dreptul... dupa cei 2 ani de cand am terminat eu liceul inca mai sunt marcat de mitocania acestui individ...intr-o ora , pe un teren plin de baieti s-a adresat unei fete de maxim 16 ani asa: ,,tu, cum se spune ginecolog sau genecolog?..si fata a zis genecolog..la care dmnul profesor ,,da tu proasto spui **** sau pezda?"..scuzati limbajul..dar trebuie sa dam exemple concrete..poate se gandesc si cei din conducerea liceului..sa i-a niste masuri PRETABILE situatiei

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei