Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mai 2008 - Anul XIII, nr. 123 (3804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Berceanu şi Flutur îşi vor încheia cariera politică dacă nu vor câştiga alegerile

Miercuri, 28 Mai 2008 (17:19:19)

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta apreciază că atât Radu Berceanu, candidat PDL la preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj, cât şi Gheorghe Flutur, candidat PDL la şefia CJ Suceava, îşi vor încheia cariera politică în cazul în care vor pierde alegerile, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  Deputatul PSD de Gorj a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că introducerea votului uninominal pentru consiliile judeţene şi Parlament este un câştig pentru viaţa politică, apreciind că au dispărut cu această ocazie şi înţelegerile şi jocurile de culise.

"Cred că am făcut un lucru foarte bun, bătându-ne pentru votul uninominal la consiliul judeţean. Altfel, de pe 1 iunie noaptea începeau negocierile, cumpărările de voturi, şantaj. Este un mare câştig la fel ca pentru Parlamentul naţional. Nu o să mai avem acea listă. Nu ne batem pentru cine e mai în faţă, cine e mai în spate pe liste. Fiecare candidat pe colegiul lui va încerca să câştige votul lui”, a declarat Ponta.

El apreciază că atât Radu Berceanu, cât şi Gheorghe Flutur, ambii aflaţi în competiţia pentru şefia Consiliului Judeţean Dolj, respectiv Suceava, vor ieşi din viaţa politică.

"Este un pas foarte important pentru politica noastră. Era momentul să vedem valoarea şi lui Berceanu şi lui Flutur, altfel foarte curajoşi. În momentul în care pierd la votul uninominal direct cred că şi-au încheiat cariera politică", a declarat Ponta.

El apreciază că liderul PDL Dolj ar putea avea probleme cu Justiţia după aflarea rezultatelor alegerilor locale de la 1 iunie.

"Domnul Manţog va merge probabil la închisoare. Nu ştiu dacă şi domnul Berceanu sau domnul Flutur vor merge acolo, dar este problema Justiţiei. Dar cu siguranţă vor ieşi din politică. Din decembrie 1989 este mare şi tare în judeţul Dolj. Promit că după 18 ani mă retrag şi eu din judeţul Gorj", a mai spus Ponta.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, preşedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, a declarat că Victor Ponta ar trebui să vorbească mai puţin atât timp cât nu are "curajul" să candideze pentru o funcţie desemnată prin vot uninominal.

"Oameni ca Berceanu şi Flutur au făcut dovada că au curajul de a candida pe vot uninominal. Oameni ca Ponta şi alţii ca el vorbesc ascunşi, pitiţi pe nişte liste. Ar trebui să candideze măcar o dată uninominal ca să-i vadă electoratul”, a declarat Berceanu.

El susţine că pentru a câştiga alegerile în Dolj nu trebuie ca partidul să trimită oameni de la Bucureşti, aluzie la contracandidatul său din partea PSD, Ion Prioteasa, pentru care au venit mai multe persoane din conducerea partidului pentru a-şi declara susţinerea. “Acest nichipercea ar trebui să aibă 8-9 ani de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, trei ani şi jumătate de vicepreşedinte al Senatului, să fie ministru pe trei mandate ca să poată vorbi. Eu fac dovada că am să candidez pe vot uninominal şi nu am nevoie de oameni de la Bucureşti, care să vină la Craiova pentru a câştiga”, a adăugat Berceanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Berceanu şi Flutur îşi vor încheia cariera politică dacă nu vor câştiga alegerile.
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Berceanu şi Flutur îşi vor încheia cariera politică dacă nu vor câştiga alegerile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei