Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mai 2008 - Anul XIII, nr. 123 (3804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lucia Morariu: Am modificat ordinul de clasificare a pensiunilor cu acordul asociaţiilor din turism

Miercuri, 28 Mai 2008 (13:21:55)

Ordinul de clasificare a pensiunilor a fost modificat cu acordul asociaţiilor din turism, ale căror cereri au fost luate pentru prima dată în seamă, a declarat miercuri Lucia Morariu, secretar de stat în turism în Ministerul pentru IMM, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale.
  Morariu a răspuns astfel unor aprecieri făcute marţi de Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), ai cărei reprezentanţi consideră că noile norme de clasificare vor crea confuzie.

Secretarul de stat a adăugat că Ministerul Turismului îşi susţine punctul de vedere şi deţine documente primite de la ANTREC în acest sens.

"Am modificat ordinul de clasificare al pensiunilor cu acordul şi la cererea asociaţiilor din turism, luate pentru prima dată în seamă. Schimbarea este drastică, dar avem documente care să arate că solicitarea a venit din partea ANTREC, motiv pentru care ne susţinem în continuare punctul de vedere", a spus Morariu, într-o conferinţă de presă.

Actul normativ modifică încadrarea pensiunilor turistice, din pensiuni urbane, clasificate pe stele, şi pensiuni rurale, clasificate pe flori, în pensiuni turistice clasificate pe stele, indiferent de localizarea lor în mediu urban sau rural, dacă au o capacitate maximă de cazare de până la 20 de camere.

Pensiunile agroturistice de până la opt camere vor fi clasificate pe flori.

Totodată, proprietarii pensiunilor agroturistice cu o capacitate de maxim opt camere vor fi obligaţi să ofere masa din produse naturale, preparate în gospodăria proprie, şi să se ocupe direct de programul turiştilor pe tot parcursul sejurului. Pensiunile agroturistice vor desfăşura, în mod continuu, cel puţin o activitate legată de agricultură, creşterea animalelor sau cultivarea plantelor.

Pe de altă parte, reprezentanţii ANTREC au declarat marţi că noile norme de clasificare a pensiunilor vor crea confuzii printre turişti.

"Diferenţierea realizată în urma noului ordin, respectiv pensiunile turistice clasificate pe stele şi cele agroturistice clasificate pe flori, va crea confuzie atât în rândul turiştilor cât şi în rândul proprietarilor de pensiuni", se arată într-un comunicat al asociaţiei.

Potrivit ANTREC, pensiunile agroturistice ar trebui să aibă maxim şase camere, iar cele turistice maxim zece camere, capacitatea de 20 de camere, respectiv 60 de locuri de cazare pentru pensiunile turistice fiind mult prea mare pentru o structură de acest tip, care se doreşte o activitate de familie.

Actul normativ, prin care sunt modificate normele de clasificare a unităţilor turistice de cazare, a fost publicat pe 19 mai în Monitorul Oficial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucia Morariu: Am modificat ordinul de clasificare a pensiunilor cu acordul asociaţiilor din turism.
 Vizualizări articol: 610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucia Morariu: Am modificat ordinul de clasificare a pensiunilor cu acordul asociaţiilor din turism0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei