Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 mai 2008 - Anul XIII, nr. 113 (3794)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vadim Tudor: Programa şcolară, o autentică tortură pentru tânăra generaţie

Vineri, 16 Mai 2008 (17:08:57)


Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a susţinut, vineri, într-o conferinţă de presă, că "programa şcolară este tot mai încărcată şi mai grea, în mod gratuit, constituind o autentică tortură pentru tânăra generaţie".
  El şi-a exprimat indignarea faţă de "abuzurile grave" înregistrate în învăţământul românesc, el amintind, printre altele, teza cu subiect unic la limba şi literatura română, pentru clasa a VII-a, "care i-a şocat pe copii prin dificultăţile infernale, la nivelul universităţii", examen susţinut de una dintre fiicele sale.

De asemenea, el a criticat conţinutul manualului de Limba Română pentru clasa a VII-a, pe care l-a numit "o bătaie de joc", "o mizerie penală", senatorul precizând că a găsit în el peste 50 de greşeli majore, făcute de autorii "broşurii", Alexandru Crişan, Sofia Dobra şi Florentina Sâmihăian, pe care îi numeşte "repetenţi".

Printre greşeli, liderul PRM a enumerat menţionarea ca autor al muzicii Imnului Naţional a lui Anton Pann, care nu a fost compozitor ci culegător de folclor, muzica fiind a unui vechi cântec bisericesc "Din sânul maicii mele", şi precizarea potrivit căreia Scarlat Calimachi ar fi fost domn al Moldovei de două ori, în timp ce acesta a fost domn de trei ori, fiind omis faptul că el a fost şi domn al Ţării Româneşti.

Potrivit lui Vadim Tudor, manualul conţine date biografice greşite pentru un pictor olandez, data naşterii acestuia fiind greşită, autorii manualului menţionând greşit şi numele unui tablou în care apare Vasile Alecsandri adolescent.

El a mai spus că a autorii au lăsat în texte o serie de cacofonii, au folosit formulări improprii, cum ar fi "construirea" Mănăstirii Putna, în loc de "zidirea", "ctitorirea" şi au notat că, în anul 1988, Teoctist ar fi fost Mitropolit al Moldovei, în condiţiile în care acesta a fost ales Patriarh încă din anul 1986.

Ministerul Educaţiei a lansat, joi, pe site-ul propriu, programele şcolare revizuite pentru ciclul gimnazial de învăţământ, valabile începând cu anul şcolar 2008-2009, curricula fiind redusă, în medie, cu aproape 30 la sută, a anunţat secretarul de stat în MECT Zvetlana Preoteasa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vadim Tudor: Programa şcolară, o autentică tortură pentru tânăra generaţie.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vadim Tudor: Programa şcolară, o autentică tortură pentru tânăra generaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei