Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 mai 2008 - Anul XIII, nr. 113 (3794)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prefectură

17 primari au migrat la alte partide

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Băişanu, a anunţat că potrivit unui bilanţ provizoriu, 17 primari suceveni se află sub incidenţa prevederilor legii care sancţionează migraţia politică, în condiţiile în care vor candida pentru un nou mandat din partea altor partide decât cele din partea cărora au fost aleşi.

Băişanu a spus că la aceştia se mai adaugă alţi 30 de viceprimari, 293 de consilieri locali şi un consilier judeţean.

Prefectul de Suceava a explicat că numărul celor aflaţi sub incidenţa legii de sancţionare a migraţiei politice ar putea să crească, în condiţiile în care secretarii localităţilor Broşteni, Salcea, Ulma şi Ulma nu au nominalizat aleşii locali care şi-au schimbat partidele.

De asemenea, secretarii primăriilor din Moara şi Zvoriştea nu au răspuns solicitării Prefecturii de a transmite informaţiile cu privire la existenţa cazurilor în care aleşii locali şi-au schimbat partidele.

Alexandru Băişanu a mai arătat că doar în 14 localităţi din judeţul Suceava nu există cazuri în care actualii aleşi locali să candideze din partea altor partide faţă de cele pe listele cărora au fost aleşi.

Este vorba despre comunele Boroaia Dolheşti, Dumbrăveni, Gălăneşti, Horodnic de Sus, Mălini, Ostra, Panaci, Poieni Solca, Pojorâta, Preuteşti, Sadova, Siminicea, Vultureşti, unde actualii aleşi locali, primari sau consilieri locali, care candidează pentru un nou mandat, nu au „dezertat” din partidele în care se aflau.

„Următorul pas este acela de a verifica nominal fiecare persoană în parte, de a vedea de la ce partid au plecat şi unde sunt acum. Acest lucru ne interesează mai puţin, dar este necesar pentru a se stabili dacă migrarea a avut loc”, spune prefectul.

 

Primarii care candidează din partea altor partide, la mâna secretarilor

Băişanu a explicat că în cazul primarilor, încetarea de drept a mandatului, înainte de expirarea duratei normale, are loc atunci când acesta pierde, prin demisie, calitatea de membru al partidului pe a cărui listă a fost ales. În ceea ce priveşte consilierii locali şi judeţeni, dar şi viceprimarii, încetarea mandatului înainte de termen are loc în momentul pierderii calităţii de membru al partidului pe listele căruia a fost ales, atât prin demisie cât şi prin demitere.

Potrivit prevederilor legale, pentru primarii care se află în situaţia precizată anterior, prefectul emite un ordin prin care constată încetarea mandatului, care va avea la bază un referat semnat de secretarul localităţii respective, precum şi actele din care rezultă motivul legal de încetare a mandatului.

În cazul consilierilor locali şi judeţeni, încetarea de drept a mandatului se constată de către Consiliul Local, respectiv de Consiliul Judeţean, la propunerea primarului ori, după caz, a preşedintelui administraţiei judeţene sau a oricărui consilier.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 17 primari au migrat la alte partide.
 Vizualizări articol: 858 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
17 primari au migrat la alte partide4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Primarii ilegali trimis de
(16 mai 2008, 17:25:52
Domnule Baisanu nu mai astepta nici o propunere si da dispozitie ca primarii si vicii primarii care au trecut la alte partide sa fie demisi urgent ca semnaturile lor sint ilegale si mai fac si campanie electorala pe banii nostri Afara repede sa fie someri la alegeri.Sa le plateasca d-l Flutur salariile ca si asa le-a dat 2o de mii de Euro.LLa Suceava ,la falticeni ,Risca ,Baia si alte comune verificati urgent.Daca dati aceste ordine ve-ti ramine Prefect pina la pensie. adevarat neimplicat politic.
2.   Libelula trimis de
(16 mai 2008, 17:27:04
In loc.Straja,primarul in functie Juravle Vasile,de la PSD,acum candideaza din partea PD---L un singur ex. va dau.La puscarie cu el.............
2.1  RE: Libelula trimis de
(17 mai 2008, 10:06:44
SI LA SIRET , TOV. TABLAN DE LA PSD A TRECUT LA PD-L SI ESTE IN CONTINUARE IN FUNCTIE SI FACE PRESIUNI PENTRU INCA UN MANDAT . TABLANE .... LASA-NE ....LASA-NE
3.   TUTA SI MIDUTA trimis de
(16 mai 2008, 19:03:10
DOUA ,,DISTINSE DOAMNE'' CONSILIERE DIN PARTEA PNL IACOBENI DE VATRA DORNEI AU MIGRAT LA PDL INCA DE ANUL TRECUT DIN LUNA IULIE SI AU FACUT CAMPANIE ELECTORALA IN DRACI PE BANII PNL . TUTA A FOST AJUTATA SA AJUNGA PE POST DE DIRECTOARE DE SCOALA GENERALA 1-8 FARA EXAMENELE DE GRAD FINDCA NU O AUTA BIBILICA. MIDUTA CARE ESTE DE ODATA CU MATUSALEM SI ESTE PENSIONATA CA FOSTA INVATATOARE, PROFESEAZA IN CONTINUARE SI PRIN METODE NEORTODOXEOCUPA ORICE POST CARE APARE LA ORIZONT. ARE LA ACTIV 2 ASTFEL DE SITUATII IN ANUL SCOLAR 2007 A FUGARIT O TINARA INVATATOARE TITULARIZATA PE POST DUPA 3 SAPTAMINI DE LA INCE PEREA ACTIVITATII SI A MAI AVUT UN CAZ SIMILAR CU ANI IN URMA SA LE FIE RUSINE DAR NU AU.
4.   Ce de liniste... trimis de
(16 mai 2008, 23:00:50
Daca mortu'i in curtea PD-Laturilor e liniste pe forum. Sa fi fost invers.....

Asa sunt educati, asa fac, asa gandesc, asa ne fraieresc, iar altii venereaza.

SLOGAN PD-Laturi: "VOTATI SCHIMBAREA!", care ? Cea de partid sau culoare? Tare curios sunt cum isi schimba "ideolotenia" un primar, fost PSD/PNL/PRM/PC in cea PD-Laturi? ADEVARATA SCHIMBARE E CEA DE "STAPAN". NISTE LICHELE INTR-UN PARTID DE ....Unde va sunt oamenii noi/tineri care sa revigoreze un partid, sa aduca un suflu nou? Sau "bosorogii"(rejectati de la PSD/PNL/PRM/PC) e rezerva de cadrea PD-Laturilor?
5.   Primarii trimis de
(17 mai 2008, 02:08:41
Dar cum poate prefectul demite primarii care candideaza din partea altui partid,daca ei nu si-au dat demisia din vechiul partid?
5.1  RE: Primarii trimis de
(18 mai 2008, 11:56:42
veziti de treaba ,,dom.prefect ,, primarii iau ales oamenii dumiata esti numit

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei