Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 mai 2008 - Anul XIII, nr. 113 (3794)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CSM: Interceptarea convorbirilor ale anchetatorului cu Hayssam nu contravine procedurii penale

Vineri, 16 Mai 2008 (15:33:35)

Consiluiul Superior al Magistraturii consideră cu interceptarea convorbilor dintre Omar Hayssam şi procurorul Ciprian Nastasiu, dispuse de instanţă la solicitarea anchetatorului, nu contravine procedurii penale şi nici nu se impune declanşarea unei acţiuni disciplinare în cazul magistratului.
  "Iniţiativa procurorului Ciprian Nastasiu de a i se intercepta convorbirile telefonice cu inculpatul Omar Hayssam, după autorizarea în condiţiile legii, a răspuns necesităţii conducerii diligente şi riguroase a procedurilor penale pe parcursul umăririi penale, în scopul declarat al completării unor probatorii vagi ori speculative şi nu contravine normelor procedurale general acceptate de jurisprudenţă ori celor vizând răspunderea disciplinară a procurorului", se arată într-un comunicat, remis vineri agenţiei MEDIAFAX, de către Biroul de presă al CSM.

Mai multe convorbiri telefonice dintre procurorul de caz Ciprian Nastasiu şi sirianul Omar Hayssam, înregistrate autorizat de Serviciul Român de Informaţii, au fost declasificate şi folosite în procesul armatorului Mustafa Tartoussi, cel care l-ar fi ajutat pe sirian să părăsească România la bordul navei sale, caz judecat de Curtea de Apel Bucureşti. Înterceptările au fost realizate în perioada 14 august -18 septembrie 2006.

Convorbirile sunt redate în 26 de note de transcriere, cu un număr de 101 pagini, interceptările fiind autorizate de către preşedintele Curţii de Apel Bucureşti din acea perioadă. În notele aflate la dosar, procurorul Nastasiu are apelativul "Nic", aşa cum prefera să i se adreseze Omar Hayssam. În paragrafe din convorbiri în care subiectul principal este fuga lui Hayssam din România, sirianul este notat cu "H", iar procurorul Ciprian Nastasiu este "Nic", potrivit notelor din dosar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CSM: Interceptarea convorbirilor ale anchetatorului cu Hayssam nu contravine procedurii penale .
 Vizualizări articol: 517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CSM: Interceptarea convorbirilor ale anchetatorului cu Hayssam nu contravine procedurii penale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei