Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 mai 2008 - Anul XIII, nr. 113 (3794)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Trebuie regândită alocarea bugetară pentru repartizarea mai multor bani la infrastructură

Vineri, 16 Mai 2008 (13:58:09)


Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că prioritatea Guvernului pentru anul 2009 trebuie să fie dezvoltarea infrastructurii, pentru că fără ea chiar şi dezvoltarea economică poate stagna, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  Premierul a declarat că trebuie regândită alocarea bugetară pentru a repartiza fonduri mai mari pentru infrastructură.

"Accentul în anul 2009 va trebui pus pe infrastructură, pentru că dezvoltarea economică poate fi încetinită din cauza unei infrastructuri necorespunzătoare", a spus premierul.

El a anunţat că România a primit patru milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru acest sector, dar a precizat că trebuie rezolvată nu numai problema infrastructurii rutiere, ci şi a infrastructurii feroviare şi fluvial – maritime, astfel că efortul financiar cel mai mare este aşteptat de la bugetul de stat.

Potrivit lui Tăriceanu, Guvernul se preocupă de realizarea autostrăzii Braşov – Oradea, dar şi de coridorul IV Pan-European, din care va face parte şi centura ocolitoare a Sibiului.

Declaraţiile au fost făcute în sediul Primăriei Sibiu, la semnarea contractului de realizare a centurii ocolitoare a Sibiului. Lucrările vor fi făcute de către o firmă rezultată din asociarea companiilor Max Boegel, Comtram şi Geiger şi vor începe în luna iunie.

Potrivit contractului, centura ocolitoare a Sibiului trebuie finalizată în 18 luni de la începerea lucrărilor, urmând ca apoi să existe 24 de luni de garanţie.

Societăţile Max Boegel, Comtram şi Geiger trebuie să construiască 14,7 kilometri din cei 23 de kilometri ai centurii ocolitoare a Sibiului. Ceilalţi 8,3 kilometri au fost realizaţi de către societatea italiană Todini, cu care însă Ministerul Transporturilor a reziliat contractul din cauza unor neînţelegeri, dar şi pentru că nu au fost respectate termenele de realizare. Centura ocolitoare ar fi trebuit dată în folosinţă încă din anul 2006, dar lucrările au fost întrerupte.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 49 de milioane de euro, bani proveniţi de la Comisia Europeană prin facilitatea ex – ISPA şi de la Guvernul României.

Premierul Tăriceanu a vizitat, vineri, echipat cu halat şi bonetă, fabrica din Sibiu a Marquardt Schaltsysteme S.C.S, reprezentanţa unui concern german care produce componente electronice pentru maşini, declarându-se mulţumit de ceea ce a văzut şi întrebându-i pe muncitori unde au învăţat meseria.

Premierul va pleca, vineri după-amiază, spre judeţul Hunedoara, unde va participa la inaugurarea Centrului Agricol Hunedoara, se va întâlni cu o sută de administratori de asociaţii de locatari şi va participa la recepţia unui bloc reabilitat termic. Vineri seară, premierul va participa la inaugurarea "Aleii gimnastelor" şi se va întâlni cu gimnastele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Trebuie regândită alocarea bugetară pentru repartizarea mai multor bani la infrastructură .
 Vizualizări articol: 448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Trebuie regândită alocarea bugetară pentru repartizarea mai multor bani la infrastructură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei