Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 mai 2008 - Anul XIII, nr. 113 (3794)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Forţa de muncă nu va fi tot timpul ieftină în România

Vineri, 16 Mai 2008 (15:29:10)

Premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat, vineri, la Sibiu, convins că forţa de muncă nu va rămâne ieftină tot timpul în România, însă trebuie dezvoltate mai multe sectoare de activitate, chiar şi cele de cercetare, domenii în care România trebuie să devenă competitivă.
  "Vreau să înţelegeţi că am convingerea că România nu trebuie să rămână interesantă pentru investitori doar din prisma costului forţei de muncă, astăzi coborât. Creşterea economică va fi suportul pentru creşterea salarială, deci noi trebuie să căutăm elementul de competitivitate şi nu doar costurile de muncă coborăte", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Premierul a anunţat că a discutat, joi, cu investitori din Germania, cărora le-a spus clar să nu-şi facă iluzii în privinţa costurilor forţei de muncă, pentru că acestea vor urca în scurt timp.

"Trebuie, însă, să avem grijă de sectoarele de cercetare, de inovare, de concepţie pentru produse unde capitalul uman să poată fi valorificat şi prin asta să ne câştigăm competitivitatea. Mai trebuie să schimbăm sistemul educaţional încât să avem oameni competenţi pentru aceste sectoare", a afirmat premierul Tăriceanu.

El a spus că pentru un loc de muncă în industria auto există cel puţin patru locuri de muncă în industria de furnizori şi componente şi a lăudat Sibiul că a reuşit foarte bine în acest domeniu, având mai multe firme care produc componente sau subansamble auto. Aceste firme sunt concentrate mai ales în Zona Industrială Vest, la ieşirea din Sibiu spre Sebeş şi au fost create peste două mii de locuri de muncă prin deschiderea lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Forţa de muncă nu va fi tot timpul ieftină în România .
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Forţa de muncă nu va fi tot timpul ieftină în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei