Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 mai 2008 - Anul XIII, nr. 113 (3794)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Cei care solicită eliminarea rovinietei dau dovadă de o serioasă incoerenţă

Vineri, 16 Mai 2008 (15:26:46)

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, la Sibiu, că cei care solicită eliminarea rovinietei sau introducerea ei în preţul motorinei, cerând în acelaşi timp şi reducerea preţului la combustibil, dau dovadă de "o serioasă incoerenţă".
  Premierul a spus că bănuieşte că în spatele acestui demers ar putea fi şi un boicot specific pentru această perioadă electorală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Mesajul meu este foarte clar: vrem să dezvoltăm reţeaua de infrastructură, deci nu putem să cerem să plătim mai puţini bani pentru dezvoltarea infrastructurii. Rovinieta în acest moment se varsă direct în bugetul Companiei de Autostrăzi, aşa încât cerea de a o elimina sau de a o include în preţul motorinei, reducând în acelaşi timp şi preţul motorinei, nu este, după părerea mea, decât o serioasă incoerenţă din partea celor care fac acest demers. Acest lucru m-a determinat să cred că în spatele lor se ascunde cu totul şi cu totul altceva, mai ales că suntem în perioada electorală, iar acum astfel de gesturi nu mai par surprinzătoare", a declarat premierul Tăriceanu la Sibiu, cu ocazia semnării contractului de realizare a centurii ocolitoare a Sibiului.

Peste 300 de transportatori au plecat, marţi dimineaţă, la ora 8.00, în marş cu camioanele pe şoseaua de centură a Capitalei, dar s-au oprit după două ore, pentru o pauză prelungită, spunând că nu vor pleca până când premierul Călin Popescu Tăriceanu nu le va rezolva solicitările legate, în principal, de eliminarea rovinietei. Aceştia au stat cu camioanele pe şoseaua de centură până în jurul orei 16.00, când poliţiştii i-au obligat să se pună în mişcare pentru a nu bloca drumul. După ce au plecat, forţele de ordine i-au oprit din nou, pentru că singura cale de rulare pentru eliberarea drumului era intrarea în Bucureşti. Nici transportatorii care au staţionat cu maşinile pe şoseaua de centură în zona Chitila nu au fost lăsaţi să intre în Capitală, aceştia fiind dirijaţi de poliţişti spre Târgovişte.

Ministrul Internelor Cristian David a declarat, marţi seară, că dacă transportatorii rutieri care au blocat circulaţia "cu intenţie" vor continua acţiunea, va dispune forţelor de ordine luarea celor mai drastice măsuri, afirmând că nu vor fi tolerate formele de încălcare a legii.

Transportatorii rutieri, care au organizat marşuri de protest pe Şoseaua de Centură a Capitalei, luni şi marţi, au decis să anuleze ultima zi de proteste, după ce premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că se va întâlni cu o delegaţie a acestora săptămâna viitoare.

PNL acuzase PDL că instigă patronii firmelor de transport să blocheze Capitala şi că "prin autorizarea mitingului TIR-iştilor în centrul Capitalei, Adriean Videanu vrea să încununeze cei opt ani de distrugere a şoselelor, de blocare a traficului din Bucureşti".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Cei care solicită eliminarea rovinietei dau dovadă de o serioasă incoerenţă.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Cei care solicită eliminarea rovinietei dau dovadă de o serioasă incoerenţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei