Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mai 2008 - Anul XIII, nr. 112 (3793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Zonele libere vor fi desfiinţate dacă investitorii nu beneficiază astfel de avantaje

Joi, 15 Mai 2008 (14:35:50)

Zonele libere, care reprezintă "o rămăşiţă" a perioadei în care România nu era membru al Uniunii Europene, ar putea fi desfiinţate dacă se constată că oamenii de afaceri care lucrează în aceste zone nu beneficiază de avantaje, a declarat, joi, premierul Călin Popescu Tăriceanu.
  Aflat la Forumul de afaceri româno-german pentru întreprinderile mici şi mijlocii, găzduit de Camera de Comerţ şi Industrie din Munchen, premierul a fost întrebat de un investitor german din Zona Liberă Arad care sunt planurile Guvernului privind zonele libere, explicând că el nu beneficiază de niciun avantaj, deşi lucrează într-un astfel de perimetru.

Tăriceanu a arătat că zonele libere nu mai au aceeaşi semnificaţie ca în anii anteriori, deoarece în cadrul Uniunii Europene există zone "lipsite de graniţă" şi nu sunt percepute taxe intracomunitare. El a apreciat că zonele libere reprezintă "o rămăşiţă" a perioadei în care România nu făcea parte din Uniunea Europeană.

"Nu ştiu dacă în zona liberă este mai greu decât în afară, rămâne ca dumneavoastră să decideţi şi dacă acest lucru se întâmplă, nu ne rămâne decât să luăm măsura desfiinţării acelei zone ca zonă liberă, să nu avem greutăţile de care vorbiţi", a spus Tăriceanu investitorului german.

Conform legislaţiei în vigoare, investiţiile în zona liberă, o zonă geografică clar delimitată, sunt garantate de statul român care oferă o serie de facilităţi, printre care posibilitatea concesionării de terenuri pe o perioadă de până la 50 ani şi scutiri de la plata taxelor vamale.

Pentru investitiile realizate in zonele libere, operatorii şi administraţiile zonelor libere pot primi un ajutor de dezvoltare regională în cuantum de 50% din costurile eligibile ale investiţiilor realizate de întreprinderile mari şi de 65% din costurile eligibile ale investiţiilor realizate de întreprinderile mici şi mijlocii.

Premierul Tăriceanu se află, joi, în vizită la Munchen.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Zonele libere vor fi desfiinţate dacă investitorii nu beneficiază astfel de avantaje.
 Vizualizări articol: 457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Zonele libere vor fi desfiinţate dacă investitorii nu beneficiază astfel de avantaje0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei