Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mai 2008 - Anul XIII, nr. 112 (3793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Achiziţie

Spitalul Suceava, dotat cu un laparoscop de ultimă generaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Spitalul Judeţean de Urgenţă extinde gama operaţiilor realizate pe cale laparoscopică după achiziţionarea unui nou aparat ce va fi folosit pentru intervenţii în sfera ginecologică la femei, pe stomac, dar şi pentru extirparea apendicelui.

Ieri, în conferinţă de presă, managerul general al unităţii, dr. Doina Ganea Motan, a declarat că echipamentul a sosit printr-un program al Ministerului Sănătăţii Publice, costă aproximativ 6,5 milioane de lei şi poate fi folosit şi în scop de investigaţie, nu doar terapeutic.

Medicul a arătat că noul aparat, care completează dotarea existentă la acest capitol, a fost deja instalat într-una din sălile de operaţie şi urmează a fi dat în funcţiune în cel mai scurt timp.

La rândul său, şeful secţiei Chirurgie Generală, dr. Sorin Hâncu, a precizat că un astfel de aparat performant, marca Olympus, care permite efectuarea intervenţiilor chirurgicale laparoscopice şi pentru alte tipuri de afecţiuni decât cele ale vezicii biliare, va reduce considerabil perioada de convalescenţă a pacienţilor, ceea ce înseamnă economii pentru spital.

 

Intervenţia chirurgicală poate fi înregistrată şi vizionată ulterior

“Bolnavii operaţi se recuperează mai repede şi perioada de internare se reduce  cu 3 – 4 zile”, a punctat medicul, adăugând că noul echipament oferă şi posibilitatea înregistrării, pe un CD, a întregii intervenţii chirurgicale.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, laparoscopia - metodă minim invazivă, prin care se evită tăietura clasică - se practică din octombrie 1997. Anual, circa 450 de persoane sunt operate pe această cale, peste 90% din intervenţii fiind pentru vezica biliară.

Achiziţionarea de către spital a aparatului Olympus va creşte semnificativ numărul intervenţiilor prin laparoscopie, care au multiple avantaje în comparaţie cu cele clasice.

Amintim că, din 2008, toate operaţiile laparoscopice vor fi transmise la Bucureşti în format electronic. Aici, va fi înfiinţat Registrul Unic Naţional de Chirurgie Laparoscopică, care va permite o evidenţă exactă a numărului de intervenţii şi stocarea unor informaţii clare, legate printre altele de complexitatea procedurii, a complicaţiilor apărute, a deceselor înregistrate, în baza cărora pot fi trase anumite concluzii. În ţară, 60 de astfel de aparate noi au ajuns, prin programul derulat de Ministerul Sănătăţii Publice, în dotarea spitalelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Suceava, dotat cu un laparoscop de ultimă generaţie.
 Vizualizări articol: 1621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Spitalul Suceava, dotat cu un laparoscop de ultimă generaţie4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu se poate. trimis de
(15 mai 2008, 14:07:15
Daca un calculator costa 18-20 de milioane lei si > ,un aparat laparascopic nu poate fi numai 6,5 milioane.Un copil care joaca la jocuri de noroc, are acesti bani '' la purtator'' Deci ;catelusul e mai mare....
1.1  RE: Nu se poate. trimis de
(15 mai 2008, 16:25:37
pentru om bun/

un calculator costa1800-2000 ron
2.   Da trimis de
(15 mai 2008, 14:46:59
corect o b
3.   W trimis de
(15 mai 2008, 14:48:43
6,5 RON corect
4.   Corect trimis de
(16 mai 2008, 09:37:06
6,5 mil ron

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei