Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mai 2008 - Anul XIII, nr. 112 (3793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Năstase:Iacobov a fost hărţuit pentru că Rafo nu a devenit "o firmă mai simpatică" faţă de PNL şi PD

Joi, 15 Mai 2008 (14:34:30)

Fostul premier al României, deputatul Adrian Năstase, a declarat, joi, la Târgu Mureş, că îl apreciază pe omul de afaceri Corneliu Iacobov, arătând că acesta a fost hărţuit pentru că Rafo Oneşti nu a devenit "o firmă mai simpatică" faţă de PNL şi PD, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  "Ştiu că a fost hărţuit de-a lungul timpului, atâta vreme cât Rafo nu se transforma într-o jucărie pentru oamenii liberalilor şi pe urmă ai PD-ului, sprijiniţi, din câte-mi aduc aminte, de domnul Stolojan, nu a devenit, cum să spun, o firmă mai simpatică", a afirmat Năstase.

El a adăugat că, întrucât Rafo a reprezentat o temă de critică în campania electorală trecută, s-a încercat "demonizarea" lui Corneliu Iacubov.

"El a devenit o ţintă şi, din punct de vedere politic, pe acest fundament", a spus Năstase.

Întrebat cum vede intenţia acestuia de a candida pentru Parlamentul României, Năstase a spus că, din moment ce instanţele au arătat că lui Iacubov nu i se poate reproşa nimic, colegii lui de la Bacău vor judeca cum este mai bine să procedeze.

Fostul premier a spus că îi e greu să fie "judecător" al situaţiei, pentru că şi el a fost, în ultimii ani, "mai curând judecat de către Traian Băsescu şi de către procurorii lui".

"Eu cred că, după ce trei ani de zile am fost mai curând judecat de către Traian Băsescu şi de către procurorii lui, va fi greu să dau verdict în legătură cu aceste chestiuni. Dar, pe de altă parte, ceea ce ştiu, şi asta e un lucru categoric, Iacobov a fost cu adevărat hărţuit, iar faptul că instanţele acum arată că el nu a avut probleme, lucrul acesta îi dă posibilitatea să spună că a fost o victimă politică", a conchis Năstase.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis, în noaptea 3 spre 4 martie 2005, arestarea lui Corneliu Iacobov şi a lui Toader Găurean pentru 25 de zile, hotărârea fiind luată după ce aceştia fuseseră audiaţi toată ziua la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Corneliu Iacobov şi Teodor Găurean erau acuzaţi că ar fi prejudiciat Rafo Oneşti cu aproape 700 de miliarde de lei, după ce aceştia au încheiat cu o firmă din Cîmpina, Metal EuroEst, un contract de vînzare cumpărare avînd ca obiect un pachet de acţiuni la o societate din Slatina.

Ulterior, instanţa Tribunalului Bucureşti a decis să nu prelungească mandatele de arestare emise pe numele omului de afaceri Corneliu Iacobov şi al fostului director al Rafo Oneşti Toader Găurean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Năstase:Iacobov a fost hărţuit pentru că Rafo nu a devenit "o firmă mai simpatică" faţă de PNL şi PD .
 Vizualizări articol: 417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Năstase:Iacobov a fost hărţuit pentru că Rafo nu a devenit "o firmă mai simpatică" faţă de PNL şi PD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei