Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mai 2008 - Anul XIII, nr. 112 (3793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Federaţia Română de Diabet: Efectele Legii anti fast-food se vor vedea după un an asupra copiilor

Joi, 15 Mai 2008 (15:59:04)

Efectele legii anti fast-food se vor vedea în mod semnificativ după un an, iar tot de atunci va scădea numărul copiilor care suferă de boli induse în urma alimentaţiei nesănătoase, estimează preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Nicolae Hâncu.
  "Din momentul în care această lege va fi aplicată, în decurs de câteva luni bunele obiceiuri alimentare vor fi preluate de către copii, iar în anul următor efectele ei se vor vedea la nivel de control ponderal. Un an de zile este un termen realist”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Nicolae Hâncu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a avertizat asupra presiunilor făcute de marile companii de fast-food, care au dus la întârzierea adoptării Legii alimentelor sănătoase.

"Legea a fost întârziată până acum. Trebuia demult votată. Ei au fost cei care au întârziat. De aici încolo, probabil, că vor încerca să întârzie foarte mult, încercând să modeleze lista alimentelor nesănătoase astfel încât să încapă pe listă cu nişte produse despre care noi ştim că nu sunt bune”, a subliniat preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

El a adăugat că, pe lângă o alimentaţie sănătoasă, copiii ar trebui să facă şi sport.

"Legea pentru o alimentaţie sănătoasă este parte a unui program mai vast care se prefigurează a fi, în care întreg stilul de viaţă al preşcolarului şi şcolarului să fie modificat. Mă refer la activitatea fizică”, a explicat Nicolae Hâncu.

El a criticat faptul că jumătate dintre elevii din România îşi iau scutiri pentru orele de educaţie fizică, ceea ce dăunează profund sănătăţii.

Nicolae Hâncu a sprijinit, alături de o asociaţie a părinţilor clujeni, elaborarea Legii alimentelelor sănătoase iniţiată de deputatul independent de Cluj Mircia Giurgiu.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, o iniţiativă legislativă care prevede că în incinta unităţilor de învăţământ de stat şi particular este interzisă prepararea, comercializarea şi distribuirea alimentelor nerecomandate şcolarilor şi preşcolarilor.

Propunerea legislativă, iniţiată de deputaţi din mai multe partide, se intitulează "proiect de lege pentru o alimentaţie sănătoasă în unităţile de învăţământ preuniversitar" şi a fost adoptată de deputaţi cu 186 voturi "pentru", niciun vot "împotrivă" şi 3 abţineri.

Potrivit actului normativ, Ministerul Sănătăţii va întocmi şi actualiza o listă a alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor, în funcţie de indicaţiile specialiştilor în nutriţie. Inspectoratele şcolare vor prelua această listă şi o vor comunica unităţilor de învăţământ.

Proiectul mai prevede că alimentele nerecomandate sunt cele care au un aport suplimentar de grăsimi, zahăr, sare, îndulcitori, aditivi alimentari şi au un efect dăunător sănătăţii.

Meniurile servite în cantinele unităţilor de învăţământ vor fi avizate de specialişti în nutriţie acreditaţi de Ministerul Sănătăţii.

Proiectul de lege a fost adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este forul decizional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Federaţia Română de Diabet: Efectele Legii anti fast-food se vor vedea după un an asupra copiilor.
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Federaţia Română de Diabet: Efectele Legii anti fast-food se vor vedea după un an asupra copiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei