Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 apr 2008 - Anul XIII, nr. 96 (3777)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DAE: Propunerea de sesizare a CJCE în cazul taxei auto, retrasă de pe agenda Comisiei Europene

Miercuri, 23 Aprilie 2008 (15:56:40)

DAE anunţă că şeful de cabinet al comisarului european pentru taxe a confirmat, marţi, retragerea de pe agenda colegiului CE a propunerii de sesizare a Curţii de Justiţie a Comunităţilor Europene, în cazul taxei de primă înmatriculare, urmare a adoptării de către Guvern a OUG de modificare a taxei.
  "Departamentul pentru Afaceri Europene al Guvernului României aduce la cunostinţa opiniei publice că în cursul zilei de marţi, 22 aprilie 2008, şeful de cabinet al lui Laszlo Kovacs, comisar pentru taxare şi uniune vamală, a confirmat retragerea de pe agenda colegiului Comisiei Europene a propunerii de decizie pentru sesizarea Curţii de Justiţie a Comunităţilor Europene (CJCE) în cazul taxei de primă înmatriculare a autovehiculelor. Această retragere se datorează adoptării de către Guvernul României a actului normativ de modificare a taxei", se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE) remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

DAE menţionează că, în prezent, procedura deschisă de către Comisia Europeană cu privire la România în legătură cu acest aspect este suspendată.

"Procedura va fi închisă definitiv după adoptarea normelor metodologice de aplicare a ordonanţei de urgenţă adoptate de către Guvern şi după ce Parlamentul României va aproba prin lege ordonanţa de urgenţă într-o formă care să nu altereze compatibilitatea acesteia cu dispoziţiile art. 90 din Tratatul de instituire a Comunităţii Europene", se mai arată în comunicat.

Guvernul a transmis, marţi, Comisiei Europene textul ordonanţei de urgenţă care introduce taxa de poluare auto, în forma aprobată la începutul acestei săptămâni, inclusiv anexele care stabilesc noua formulă de calcul a taxei.

Guvernul a aprobat, luni, ordonanţa de urgenţă prin care este introdusă taxa de poluare auto, calculată în funcţie de datele tehnice ale fiecărei maşini în parte, pe baza emisiilor de dioxid de carbon şi de noxe, aceasta urmând să înlocuiască, la 1 iulie 2008, taxa de primă înmatriculare aflată în vigoare.

După noua grilă, taxa creşte pentru maşinile noi vândute în România, în timp ce valorile scad la jumătate pentru autovehiculele Euro 1 şi Euro 2 cu motoare de până în 2.000 de centimentri cubi, taxa rămânând totuşi mai mare pentru automobilele vechi de import.

Statul va restitui diferenţa de taxă auto rezultată din suma plătită potrivit reglementărilor din Codul Fiscal şi noua taxă de poluare auto.

La finalul şedinţei de luni a Guvernului, ministrul Mediului, Attila Korodi, a declarat că a fost luată în considerare posibilitatea ca sumele colectate din taxa de poluare auto, care va alimenta Fondul de Mediu, să fie folosite şi pentru înnoirea parcului auto al transportului public, dar a arătat că Regulamentul Comisiei Europene nu permite crearea unor scheme de ajutor de stat pentru schimbarea mijloacelor de transport.

"Am cerut Guvernului şi primului-ministru să ne permită totuşi să începem discuţii cu oficialii Comisiei, pentru a vedea dacă există vreo posibilitate prin care chiar acea idee foarte bună, de a începe să ajutăm autorităţile publice locale să schimbe parcul de transport în comun, să poată fie dusă la îndeplinire", a spus Korodi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DAE: Propunerea de sesizare a CJCE în cazul taxei auto, retrasă de pe agenda Comisiei Europene.
 Vizualizări articol: 571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DAE: Propunerea de sesizare a CJCE în cazul taxei auto, retrasă de pe agenda Comisiei Europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei