Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 apr 2008 - Anul XIII, nr. 96 (3777)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Croitoru:Bilanţul ministrului Educaţiei "Agamiţă" caracterizat de haos,incompetenţă,abuz, demagogie

Miercuri, 23 Aprilie 2008 (13:38:46)

Şeful Comisiei de Educaţie şi Cercetare a PDL, Cătălin Croitoru, a declarat, miercuri, că bilanţul unui an de zile în fruntea Ministerului Educaţiei şi Cercetării a liberalului Cristian Adomniţei, intitulat „Agamiţă”, este caracterizat de haos, incompetenţă, abuz şi demagogie.

  "Aflat în plin avânt demagogic inspirat de campania pentru Primăria Iaşului, ministrul Cristian Adomniţei se laudă cu "măreţe realizări" în domeniul educaţiei. În fapt, activitatea acestui domn, ajuns conjunctural la conducerea Ministerului Educaţiei şi Cercetării, pentru care nu are nici un fel de competenţe, se caracterizează prin haos, incompetenţă şi demagogie", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă şeful Comisiei de Educaţie şi cercetare a PDL, Cătălin Croitoru, care a ţinut să critice bilanţul făcut de ministrul liberal al educaţiei în plină campanie electorală.

Croitoru, care este lider al Federaţiei Educaţiei Naţionale, a arătat că bilanţul ministrului Educaţiei i-a creat "o amintire neplăcută, pentru că semăna cu ceea ce făceau secretarii judeţeni ai PCR, care raportau recolte care depăşeau toate recordurile şi sfidau bunul simţ", şi l-a acuzat pe Cristian Adomniţei de neglijnarea condamnabilă a investiţiei în resursa umană, umilirea permanentă a profesorilor prin perpetuarea unui sistem de salarizare nemotivant şi refuzul de a promova o nouă Lege a salarizării.

Cătălin Croitoru a mai criticat şi modul în care ministrul educaţiei "perseverează în greşeală" şi "îşi face un titlu de glorie" prin realuarea temei "pachetului de legi" din educaţie, în perioada campaniei electorale, după ce a semnat, în numele PNL şi al Executivului, Pactul Naţional pentru Educaţie.

Referindu-se la "încercarea nefericită de anulare a acordării tichetelor cadou" de către Guvern, Cătălin Croitoru l-a acuzat pe ministrul Educaţiei că "prin aşa-zisa revenire înseamnă o nouă discriminare, pentru că unii dascăli vot primi aceste tichete, iar alţii nu le vor primi, după "mărinimia guvenului liberal".

În plus, Croitoru a mai vorbit şi despre "politizarea fără precedent a administraţiei şcolare şi îndepăratea abuzivă şi ilegală din funcţii a inspectorilor şi directorilor de altă orientare politică decât cea a ministrului şi numirea la fel de abuzivă a clientelei politice, prin concursuri trucate", astfel că "alianţa ocultă PSD-PNL s-a materializat, şi prin numirea în funcţii atât în ministeru cât şi în inspectoratele şcolare a unor persoane nominalizate de PSD.

Şeful comisiei de educaţie şi cercetare din PDL a criticat şi modul defectuos prin care s-au administrat fondurile alocate pe hârtie pentru modernizarea infrastructurii şcolare, printr-o "organizare defectuoasă a circuitului financiar, incapacitatea manegerială a celor care trebuiau să cheltuie fondurile alocate, incapacitatea promovării unui număr corespunzător de proiecte, precum şi interesele firmelor clientelare".

"Amatorismul abordării problemelor reale şi grave ale învăţământului preuniversitar a condus la nerezolvarea gravului deficit, de 30.000 de locuri, în grădiniţe, a problemei de netolerat a lipsei apei curente şi a grupurilor sanitare într-un număr foarte mare de şcoli, a unui număr mare de unităţi de învăţământ care îşi încep activitatea în fiecare toamnă fără autorizaţie sanitară de funcţionare, probleme care trebuiau rezolvate încă din 2007 şi sunt prezentate acum ca o noutate", a mai declarat Croitoru, precizând şi că ministrul Cristian Adomniţei, odată cu începerea mandatului, a desfiinţat Comisia mixtă Sindicate-MECT de monitorizare a utilizării fondurilor pentru infrastructură şi dotări".

Coritoru a criticat şi modul "violent" în care a reacţionat ministrul Cristian Adomniţei la argumentele preşedintelui Traian Băsescu referitoare la o problemă delicată, cea a învăţământului superior, unde există "secţii de producţie care generează diplome", reprezentantul Guvernului preferând să pună "batista pe ţambal şi preşul pe gunoi".

"O ultimă ispravă datorată domnului Adomniţei şi colegilor din Cabinetul PNL este reducerea bugetului Educaţiei cu 200 de milioane de lei în 2008, călcând în picioare obligaţia legală care prevede un buget de minim 6% din PIB, decizie despre care, cu tupeul ignorantului, ministrul Agamiţă se grăbeşte să afirme că a fost făcută spre binele României, pentru a nu târî ţara în procedurile de monitorizare care ar putea fi decanşate de Comisia Europeană", a mai afirmat reprezentantul PDL.

Cătălin Croitoru a menţionat că, "dacă ar fi fost decent şi corect ca, la momentul bilanţului festivist cu care îşi începe campania electorală înainte de termenul legal", ministrul Cristian Adomniţei să fi făcut singurul bine de care a fi fi fost capabil pentru Educaţia românească, şi anume să demisioneze, dar "se pare că moralitatea nu este punctul său forte".

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a prezentat, luni, într-o conferinţă de presă, bilanţul la un an de mandat.

Adomniţei va candida la funcţia de primar al municipiului Iaşi din partea PNL, la alegerile din iunie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Croitoru:Bilanţul ministrului Educaţiei "Agamiţă" caracterizat de haos,incompetenţă,abuz, demagogie .
 Vizualizări articol: 550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Croitoru:Bilanţul ministrului Educaţiei "Agamiţă" caracterizat de haos,incompetenţă,abuz, demagogie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei