Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 apr 2008 - Anul XIII, nr. 96 (3777)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FMI: Politica salarială din România nu este complet transparentă

Miercuri, 23 Aprilie 2008 (15:35:49)

Politica salarială din România nu este complet transparentă, având în vedere că există salarii de bază, dar în acelaşi timp există şi bonusuri, a declarat, miercuri, şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI) în România şi Bulgaria, Juan Jose Fernando Ansola. 
  Ansola a spus că Guvernul de la Bucureşti trebuie să aibă, pe termen scurt, un control foarte bun al salariilor, ţinând cont şi de apropierea alegerilor.

"Din punctul de vedere al Guvernului, acesta trebuie să se asigure că există un control bun al salariilor, astfel încât creşterea acestora să nu conducă la presiuni, în contextul în care există posibilitatea supraîncălzirii economiei", a precizat Ansola.

El a adăugat că în ultimii ani creşterea salariilor în sectorul privat a condus la majorarea salariilor în sectorul public, în condiţiile în care a existat un flux de forţă de muncă spre străinătate.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), câştigul salarial mediu net realizat în luna februarie a fost de 1.134 de lei, în creştere cu 20,5% comparativ cu perioada similară din 2007, dar în scădere cu 5,5% faţă de luna ianuarie.

Potrivit INS, în cursul anului se înregistrează fluctuaţii ale câştigului salarial determinate, în principal, de acordarea celui de al 13-lea salariu şi a primelor de sărbători (decembrie, martie sau aprilie). Acestea influenţează creşterile sau scăderile în funcţie de perioada în care sunt acordate, conducând, în cele din urmă, la estomparea fluctuaţiilor câştigului salarial lunar la nivelul întregului an.

Pentru acest an, Comisia Naţională de Prognoză estimează un nivel al câştigului salarial mediu net de 1.181 lei, în urcare cu 13,2% comparativ cu 2007.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FMI: Politica salarială din România nu este complet transparentă.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
FMI: Politica salarială din România nu este complet transparentă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei