Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 apr 2008 - Anul XIII, nr. 96 (3777)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deputaţii susţin decizia ministrului Sănătăţii privind menţinerea preţurilor la medicamente

Miercuri, 23 Aprilie 2008 (17:56:49)

Deputaţii susţin decizia ministrului Sănătăţii de a menţine preţurile la medicamente, mai ales că în România acestea costă mai mult decât în Ungaria, Franţa sau ţările nordice, a declarat, miercuri, preşedintele Comisiei de sănătate a Camerei Deputaţilor, Mircea Ifrim.
  Conform legii, preţurile la medicamente au fost stabilite şi nu pot fi schimbate până la 31 mai 2008.

"În acest interval pot avea loc negocierile cuvenite. Însă, distribuitorii şi producătroii să nu-şi facă iluzia că ne vom lăsa şantajaţi, că-i vom lăsa să şantajeze sistemul de sănătate în acest mod. Vom verifica preţurile din alte ţări şi vom face şi noi ca acolo'', a declarat, miercuri, academicianul Mircea Ifrim, preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor.

Acesta a adăugat că sprijină decizia ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, de a menţine preţurile la medicamente neschimbate indiferent de presiunile distribuitorilor care ameninţă cu sistarea livrărilor către farmacii şi spitale.

"Chiar dacă au crescut fondurile pentru sănătate, aceşti bani trebuie folosiţi în scopul şi beneficiului bolnavilor. La medicamente trebuie să facem comparaţie cu alte ţări, trebuie să fie rediscutat preţul de pornire, adică cel stabilit de producător'', a explicat Ifrim.

Preşedintele comisiei a precizat şi că, în România, medicamentele sunt mai scumpe cu 16 la sută decât în Ungaria, cu 22 la sută decât în Franţa şi cu 34 la sută decât în ţările nordice.

Nicolăescu a anunţat, săptămâna trecută că nu va majora preţurile la medicamente şi că aşteaptă ca distribuitorii să micşoreze preţurile.

"Indiferent câte zile vor bloca aprovizionarea, vom avea medicamente în România. Avem Unipharm, care, dacă e nevoie, poate să preia distribuţia de medicamente. Dacă vor concurenţă, o să aibă", a declarat Nicolăescu într-o conferinţă de presă de duminică.

El a precizat că ştie că preţul de import al medicamentelor este destul de mic, iar distribuitorii pun adaosuri foarte mari pentru a creşte preţurile.

Distribuitorii de medicamente au decis să protesteze deoarece ultima actualizare a preţurilor la medicamentele de import s-a făcut în aprilie anul trecut, deşi trebuia făcută trimestrial. Prin urmare, au închis depozitele în data de 18 aprilie. Ei au anunţat că depozitele vor fi închise şi în luna mai, timp de câteva zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputaţii susţin decizia ministrului Sănătăţii privind menţinerea preţurilor la medicamente.
 Vizualizări articol: 606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputaţii susţin decizia ministrului Sănătăţii privind menţinerea preţurilor la medicamente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei