Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 apr 2008 - Anul XIII, nr. 96 (3777)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Alocarea de bani, făcută nu doar pentru salariile profesorilor, ci şi pentru copii

Miercuri, 23 Aprilie 2008 (13:45:35)

 Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la manifestarea "Cea mai mare lecţie din lume", că alocarea de bani de la buget pentru domeniul educaţiei nu s-a făcut doar pentru salarii, pentru a asigura un standard profesorilor, ci şi pentru copii.
  Şeful statului a spus că se înregistrează o mare discrepanţă de şanse între români, nu între români şi romi sau români şi maghiari, ci între cetăţenii români din mediul rural şi cel urban, în privinţa accesului la educaţie.

El a afirmat că, dacă ultima statistică este încă valabilă, în universităţi pătrund doar 2,5% tineri din mediul rural, şi aceştia fiind probabil din familii unite, care "au reuşit să-şi ţină copilul la fratele sau la unchiul din mediul urban".

Menţionând că, probabil, vor fi necesari mulţi ani pentru ca profesorii să meargă în mediul rural, preşedintele a arătat că "toaleta, laboratoarele, condiţiile în curte, drumul de acces se pot face foarte rapid cu bani de la UE şi de la buget".

Băsescu a precizat că bugetul alocat educaţiei s-a dublat faţă de anul 2004, sugerând că s-a ales să fie majorate salariile cadrelor didactice, în loc ca banii să fie folosiţi pentru modernizarea şcolilor.

Şeful statului a susţinut că dublarea bugetului educaţiei nu s-a făcut doar pentru creşterea salariilor, astfel încât să se asigure un standard profesorilor, ci şi pentru copii. El a adăugat că oricare ar fi ministrul Educaţiei, acesta trebuie, "cu mână forte", să dirijeze banii în egală măsură către mediul rural şi cel urban, dar şi către profesori şi copii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Alocarea de bani, făcută nu doar pentru salariile profesorilor, ci şi pentru copii.
 Vizualizări articol: 571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Alocarea de bani, făcută nu doar pentru salariile profesorilor, ci şi pentru copii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DISCRIMINAT trimis de
(23 apr 2008, 13:52:41
"LEGEA PENTRU ASIGURAREA CALITATII IN EDUCATIE", aceasta amarata Ordonanta de Urgenta votata in fuga, este cea care GARANTEAZA INECHITATEA in invatamant, DISCRIMINAREA FATISA intre elevii din aceasta tara, precum si MUTAREA DEFINITIVA a ATENTIEI EDUCATIEI, de la elevi, la MUNTI DE DOSARE INUTILE !!! Aceasta "Lege" este cea care introneaza "principiul buzunarului" la rang de criteriu suprem, cea care desfiinteaza definitiv si irevocabil DREPTUL LA EDUCATIE EGALA al fiecarui copil. Si mai aveti si nesimtirea sa va mai si laudati cu "facatura" asta de asa zisa "lege"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei