Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 apr 2008 - Anul XIII, nr. 96 (3777)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Urmare a înţeleptelor decizii politice, copilul maghiar este un slab vorbitor de română

Miercuri, 23 Aprilie 2008 (17:08:18)

Şeful statului a declarat, miercuri, la a manifestarea "Cea mai mare lecţie din lume", că şansele unui copil maghiar de a evolua în societate se limitează în prezent la judeţele Covasna şi Harghita, pentru că, "urmare a înţeleptelor decizii politice, este un slab vorbitor de limbă română".
  În opinia şefului statului, copiii maghiari, în special cei din mediul rural, sunt condamnaţi să îşi găsească de lucru în judeţele Harghita şi Covasna pentru că abia la şcoală învaţă limba română.

"Separarea copiilor români de copiii maghiari în judeţe cu populaţie română şi maghiară a creat un handicap uriaş pentru copiii maghiari", a spus Băsescu.

În opinia sa, copilul maghiar, fiind separat de copiii români "urmare a înţeleptelor decizii politice, este un slab vorbitor de limbă română".

"El (copilul maghiar - n.r.) se duce în clasa întâi nevorbitor de limbă română şi învaţă limba română la şcoală atât cât o învaţă. Dar fără contact cu copiii români, de care a fost separat, urmare a înţeleptelor decizii politice, este un slab vorbitor de limbă română, iar şansele lui de a evolua în societate se limitează la Covasna şi Harghita, pentru că Ungaria în momentul de faţă nu le oferă condiţii mai bune decât România", a spus Băsescu.

El a adăugat că acest aspect ar trebui reanalizat.

Şeful statului a declarat, de mai multe ori, că elevii maghiari care provin din familii unde nu se vorbeşte limba română trebuie să înveţe la şcoală această limbă ca pe o limbă străină.

Ultima oară, preşedintele Băsescu a vorbit despre acest lucru, în 22 februarie, în cursul unei vizitei în Covasna. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, atunci, că noua lege a învăţământului va reglementa "acea nevoie a copiilor maghiari care vin din familii în care nu se vorbeşte limba română de a învăţa această limbă".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Urmare a înţeleptelor decizii politice, copilul maghiar este un slab vorbitor de română.
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Urmare a înţeleptelor decizii politice, copilul maghiar este un slab vorbitor de română0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei