Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 mar 2008 - Anul XIII, nr. 61 (3742)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liderul sindical Marin Condescu îl numeşte "golănaş" pe Bogdan Olteanu

Joi, 13 Martie 2008 (16:30:46)

Liderul sindical Marin Condescu l-a catalogat, joi, pe Bogdan Olteanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Jiu, ca fiind "un golănaş" şi a reafirmat că Federaţia Naţională Mine Energie îl va reclama pe preşedintele Camerei Deputaţilor pentru abuz în serviciu prin omisiune.
  Liderul sindical a declarat că nu doar preşedintele Camerei Deputaţilor va fi reclamat la Parchetul instanţei supreme, ci şi membrii Biroului Permanent din conducerea Camerei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Demersul sindicatelor este determinat de "refuzul sistematic" al preşedintelui Camerei Deputaţilor de a pune în discuţia Biroului Permanent pentru înscrierea pe ordinea de zi pentru dezbateri a ordonanţei de urgenţă 101/2006. Ordonanţa respectivă reglementează trecerea complexurilor energetice din Oltenia de la Ministerul Economiei la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului. Comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor au avizat negativ ordonanţa respectivă şi, în consecinţă, în cazul unui vot în plen, aceasta ar fi respinsă, apreciază Condescu.

Liderul sindical a vrut astfel să dea o replică preşedintelui Camerei Deputaţilor, care l-a acuzat că ar fi implicat în "mafia pedistă" de la Gorj interesată de privatizarea complexurilor de la Turceni şi Rovinari. Condescu a respins şi ideea vehiculată de Olteanu potrivit căreia în perioada următoare va trebui să dea declaraţii la Parchet, nu să depună plângeri.

"Aerul lui de golănaş care le ştie pe toate ne-a adus unde ne-a adus. Eram convins până acum că preşedintele Camerei Deputaţilor nu este cel care realizează privatizările în România. Dacă Bogdan Olteanu este cu adevărat liberal, îşi aduce aminte că procesul de restructurare în minerit şi de disponibilizare a minerilor a început în 1997, când ministru al industriilor era Călin Popescu Tăriceanu. De la subvenţii de un miliard de euro în 1997 am ajuns acum să virăm la bugetul de stat 10.000 de miliarde de lei vechi. Bogdan Olteanu ori nu ştie lucrurile astea, ori e bine să îşi vadă de atribuţiile de la Camera Deputaţilor", a declarat Condescu.

Federaţia Naţională Mine Energie a dat publicităţii şi un comunicat de presă în care îl acuză pe Bogdan Olteanu de faptul că "se face responsabil de sabotarea economiei naţionale şi subminarea siguranţei energetice a României" prin consecinţele "devastatoare" pe care ordonanţa 101 le are în plan economic.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că Guvernul nu va servi interesele "grupării pediste" de la Gorj, care urmăreşte preluarea sistemului energetic din Oltenia, ci va realiza o privatizare transparentă a complexurilor energetice.

"Constat cu interes pornirea nesăţioasă a grupării pediste de la Gorj, formată din domnii Condescu şi Manţog, şi aflată sub înaltul patronaj al domnului Radu Berceanu, prin care se urmăreşte preluarea sistemului energetic naţional şi în special a zonei energetice bazate pe cărbune din Oltenia. Interesele lor nu vor fi servite de actualul Guvern care va realiza o privatizare transparentă a complexurilor energetice la care să participe actori importanţi", a susţinut Bogdan Olteanu.

Preşedintele Camerei a subliniat că Executivul nu intenţionează să privatizeze aceste complexuri cu "cei care de-a lungul acestor ani au jefuit şi au dus de râpă mineritul de cărbune din România".

El a spus că liderul sindical al Federaţiei Mine Energie, Marin Condescu, şi fostul secretar de stat Ionel Manţog vor avea relaţii cu Parchetul, mai de grabă, în calitate de inculpaţi.

"Presupun că în ce-l priveşte pe domnul Condescu, cât şi pe domnul Manţog, relaţia cu Parchetul vor fi, mai curând, în calitate de inculpat decât în calitate de autor de plângeri", a conchis Olteanu.

Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) îl va da în judecată pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, pe care îl acuză că blochează de aproape un an punerea în discuţia Camerei a OU privind complexurile energetice, a declarat, miercuri, liderul sindical Marin Condescu.

Preşedintele FNME a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că Olteanu blochează intenţionat de aproape un an punerea în discuţie în plenul Camerei Deputaţilor a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 101/2006, prin care complexurile energetice sunt transferate de la Ministerul Economiei la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.

Ordonanţa respectivă a fost discutată în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor în primăvara lui 2007 şi a obţinut avize negative, după care nu a mai intrat pe ordinea de zi pe o poziţie care să permită punerea ei în discuţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderul sindical Marin Condescu îl numeşte "golănaş" pe Bogdan Olteanu .
 Vizualizări articol: 475 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liderul sindical Marin Condescu îl numeşte "golănaş" pe Bogdan Olteanu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de varză şi rubarbăr 2 porţii - 20 minute 1 varză potrivită1 leg. mărar verde1 leg. cimbru verde100g nuci zdrobite  mai mare4 - 5 tulpini de rubarbăr2 linguri oţet (balsamic, de mere, aromat)2 linguri ulei sare, piper Tăiaţi varza cât... Citeşte