Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 mar 2008 - Anul XIII, nr. 61 (3742)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Dacă Guvernul blochează uninominalul pentru CJ, PSD depune moţiune de cenzură

Joi, 13 Martie 2008 (16:19:44)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, că partidul îşi menţine poziţia în ceea ce priveşte alegerea prin vot uninominal a preşedinţilor de consilii judeţene, precizând că, dacă Guvernul va bloca uninominalul în acest caz, social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură.
  Partidul Social Democrat îşi menţine poziţia şi susţine decizia Parlamentului şi a Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte alegerea prin vot uninominal a preşedinţilor de Consilii Judeţene, a precizat Mircea Geoană într-o declaraţie remisă, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Liderul social-democrat precizează că formaţiunea pe care o conduce înţelege să respecte acordul partidelor parlamentare, decizia Curţii Constituţionale, precum şi promulgarea acestei legi, detaşându-se clar "de jongleriile ieftine ale unor politicieni care nu ţin cont de hotărârile Parlamentului, politicieni care urmăresc să deturneze sensului votului din Parlament şi, mai grav decât atât, urmăresc să deturneze voinţa electoratului care i-a trimis în Parlament".

"În cazul în care Guvernul PNL va atenta, prin ordonanţă de urgenţă sau prin alte metode, la securitatea legii privind votul uninominal, PSD va depune neîntârziat o moţiune de cenzură", susţine Mircea Geoană, adăugând că PSD solicită Guvernului să adopte toate măsurile necesare pentru organizarea în condiţii optime a alegerilor locale.

"Nu ne putem juca cu o lege aşteptată de milioane de români doar pentru că unora nu le ies la numărătoare voturile şi funcţiile", conchide liderul social-democrat.

Preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, social-democratul Liviu Dragnea, a solicitat Guvernului, conform unui comunicat remis joi agenţiei MEDIAFAX, anularea HG privind aprobarea calendarului pentru alegerile locale, considerând că actul normativ blochează votul uninominal la CJ.

În replică, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că preşedinţii consiliilor judeţene vor fi aleşi pe sistemul uninominal, la scrutinul din iunie, conform legii privind introducerea votului uninominal, de care Guvernul a luat notă.

Guvernul a aprobat, miercuri, un set de zece hotărâri pentru organizarea la 1 iunie a primului tur al alegerilor locale, iar al doilea tur de scrutin la 15 iunie, fondurile alocate fiind de 66 milioane lei, dublu faţă de 2004.

Curtea Constituţională a respins, miercuri, sesizarea senatorilor PRM şi PC faţă de Legea votului uninominal, judecătorii apreciind că legea este constituţională.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, miercuri, la Stockholm, că a promulgat legea votului uninominal.

Şeful statului a precizat că a trimis în ţară o copie a decretului de promulgare, pe fax, iar decretul original va ajunge, joi, prin curier, la Monitorul Oficial, pentru publicare.

Legea votului uninominal a ajuns, joi, la Monitorul Oficial, pentru a fi publicată, urmând să-şi producă efectele la trei zile după aceasta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Dacă Guvernul blochează uninominalul pentru CJ, PSD depune moţiune de cenzură.
 Vizualizări articol: 468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Dacă Guvernul blochează uninominalul pentru CJ, PSD depune moţiune de cenzură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de varză şi rubarbăr 2 porţii - 20 minute 1 varză potrivită1 leg. mărar verde1 leg. cimbru verde100g nuci zdrobite  mai mare4 - 5 tulpini de rubarbăr2 linguri oţet (balsamic, de mere, aromat)2 linguri ulei sare, piper Tăiaţi varza cât... Citeşte