Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 mar 2008 - Anul XIII, nr. 61 (3742)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poliţiştii, la şcoală

Ore de muzică la Nicu Gane, sub supravegherea Poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anchetă la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din municipiul Fălticeni, în urma unei sesizări făcute la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Acuzaţiile ajunse la urechile poliţiştilor se refereau la faptul că o fostă profesoară de muzică, actualmente pensionară, lucrează la negru la prestigiosul colegiu fălticenean, în urma unei înţelegeri cu directorul unităţii de învăţământ şi titularul catedrei de muzică de la „Nicu Gane”.

La începutul acestei săptămâni, poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor s-au deplasat la Colegiul Naţional „Nicu Gane” pentru a verifica cele sesizate. Anchetatorii au stat de vorbă cu conducerea unităţii de învăţământ şi chiar cu profesoara pensionară, Angela Focşa, pe care au găsit-o în timp ce preda unei clase de-a IX-a.

 

Direcţiunea explică

Directorul Colegiului „Nicu Gane”, Neculai Sturzu, susţine că nu e nimic ilegal în toată această poveste şi că cei care au făcut sesizarea –„calomnioasă”, în opinia sa – „vor să arunce cu noroi în instituţia noastră de învăţământ”.

Neculai Sturzu a explicat că titularul catedrei de muzică, profesorul Dan Sinăuceanu, a venit în urmă cu câteva luni în biroul său şi i-a spus că are probleme cu corzile vocale.

„Mi-a spus că are nevoie de repaus şi trebuie să renunţe la cor, pe care l-a reînfiinţat după aproape 30 de ani, ori la nişte ore pe care le are la catedră. I-am spus că nu ne putem permite să aducem un alt profesor să ţină orele şi să găsească pe altcineva să-l suplinească”, explică directorul de la „Nicu Gane”.

 

„Îi mai dădea, probabil, câte un cadou”

Cea care avea să preia o parte dintre orele de muzică ale lui Dan Sinăuceanu avea să fie chiar fosta sa profesoară şi colegă de liceu a directorului Sturzu, Angela Focşa.

„Am stabilit cu dumneaei să facă ore la clasa a XI-a, fără să ne angajăm financiar, până când profesorul Sinăuceanu se însănătoşeşte. Doamna profesoară a acceptat, deşi, repet, nu era remunerată pentru ajutorul ei. Îi mai dădea, probabil, domnul Sinăuceanu câte un cadou”, completează directorul Sturzu. Acesta din urmă, de altfel, este de părere că denunţul făcut la Poliţie îl vizează direct pe el şi nu pe ceilalţi doi profesori.

„Unora le vine greu să digere că şcoala noastră are succese”, adaugă directorul.

 

Anchetă în curs

Şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor, comisarul şef Neculai Ştefan, a confirmat faptul că se fac cercetări în legătură cu orele de muzică de la „Nicu Gane” şi schimbul de profesori, însă a declarat că nu poate spune în această fază a anchetei dacă schimbul de profesori a fost legal sau nu.

„La finalul cercetărilor, vă vom putea comunica concluziile anchetei noastre”, a precizat Ştefan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ore de muzică la Nicu Gane, sub supravegherea Poliţiei.
 Vizualizări articol: 1100 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 9 voturi
Ore de muzică la Nicu Gane, sub supravegherea Poliţiei3.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   No comment trimis de
(13 mar 2008, 11:55:03
uite de asta nu or sa aiba tinerii posturi,si or sa fie repartizati numai pe la sate...pentru ca un debutant putea foarte bine sa suplineasca aceste ore,dar daca baba aia nu se mai da dusa....dar nu e numai acolo buba,e peste tot in sistemul asta bolnav.Pensionari care sunt reincadrati...Asta ne este soarta si nu putem sa ne impotrivim in niciun fel ,sau....cu un cadou ceva rezolvam?;)
1.1  RE: No comment trimis de
(13 mar 2008, 14:18:16
stii cata dreptatate ai in ce zici? doar 30% dupa parerea mea si iti spun si de ce, trebuie sa admiti daca esti cititor fidel al stirilor din presa suceveana ca tinerii profesori sunt slab pregatiti, preferi ca educatia tinerilor sa stea in mana unui profesor slab pregatit sau in mana unui profesor pensionat dar care are generatii intregi de elevi, nu mai spun de pregatirea pe care o are. ai dreptate doar in sensul ca tinerilor nu li se dau sanse, dar pe plan profesional sunt in urma tare.eu unul as milita pentru un invatamant sanatos, asa ca pe vremuri, ce se intampla acuma in sistemul actual e de plans, pe langa faptul ca nu sunt bine platiti avem generatii intregi de profesori care nici macar nu se ridica la jumatate din ce erau profesorii de odinioara. subiectul poate fi dezbatut ore si zile intregi, parerea mea despre scandalul asta e cat se poate de clar, cineva a avut tot interesul sa faca valuri doar ca are ceva cu directiunea, se vede bine interesul.
1.2  RE: No comment trimis de
(13 mar 2008, 16:45:39
ideia e alta: politistii inarmati pina.n dinti ancheteaza un biet pensionar, care a indraznit sa ... munceasca!!
1.3  RE: No comment trimis de
(13 mar 2008, 19:04:05
Zaraza....se vede ca esti un prof "invechit" si cu multe limbi la activ.
1.4  RE: No comment trimis de
(13 mar 2008, 20:19:40
zaraza,te contrazic total...de ce?..pt ca profesorii batrani sunt deja mult prea plictisiti de ceea ce au facut o viata intreaga si,oricum, au un loc caldut..pe cand profesorii tineri chiar se implica activ si voluntar in diverse activitati, fac tot posibilul sa se afirme
2.   Sper trimis de
(13 mar 2008, 13:27:39
sper ca organele de ordine i-au dat si cateva bastoane peste cap infractoarei si ca au tinut-o la racoare cateva zile, mama ei de escroaca, dupa ce a deloapidat MILIARDE cu meditatiile tot nu-i ajunge si continua sa jefuiasca statul, ca astia ca ea au dus tara in ruina
3.   Asta da.. trimis de
(13 mar 2008, 14:08:05
Asta da sesizare ,v-ati timpit cu totii chiar nu mai exista sesizari mai importante de rezolvat?

Plecati-va cuviincios in fata vechilor profesori ca veti ramane si fara ei
4.   Important pentru unii trimis de
(13 mar 2008, 14:21:54
Pentru fetita care in seara de 11.03.08 a fost victima agresiunii/tentativei de viol la Turnul Vapor: un singur lucru lipseste ca agresorul sa primeasca ceea ce merita, plangerea ta la politie. Asa ca discuta cu parintii si mergeti impreuna la Judiciar. Nu il lasa sa scape, poate data viitoare nu am sa fiu acolo.

Iar pentru cei care priveau si treceau mai departe... tineti-o tot asa!!!
4.1  RE: Important pentru unii trimis de
(13 mar 2008, 23:24:40
Eu am incercat sa o cardesc pe rumanca.

Si rumanca vroia dar toate sunt rele de musca dar tu te-ai amestecat pofticiosule
5.   Porcarie trimis de
(13 mar 2008, 16:36:53
toti conducatorii din tara asta sunt niste oameni fara bun simt. nu cauta decat sa aduca la sapa de lemn pe omul de rand

verificati si vedeti cati profesori dau ore la negru, elevilor

asta nu se stie. in schimb o fosta profesoara care ar putea face un lucru bun este blamata

sa va fie rusine

6.   Foarte frumos trimis de
(13 mar 2008, 16:38:38
fosca ....chiar ma gandeam pe unde mai umbla ....eu ma bucur...mi-a fost profa cativa ani ...si nu o am la inima ...
7.   Profesori model, blamati de inculti! trimis de
(13 mar 2008, 16:47:48
Ca n-o mai ai la inima se vede dupa cum scrii, ce gramatica ai invat in scoala! ...

Pacat ca nu te-a lasat corigent toata viata!
8.   Fraude pe banda la nicu gane trimis de
(13 mar 2008, 17:01:22
ia mai anchetati un profesor pensionar , care cica e mare lider sindical, care are prelungire la nicu gane dar de fapt e in alta parte titular.apropo de baba , mai stai pe acasa , ce-ti pling copii de foame?

9.   Rusine trimis de
(13 mar 2008, 18:19:52
Lasati sa lucreze si tinerii... bosorogimea la pensie si la plimbare in parc cu nepotii.
10.   Pe la spate trimis de
(13 mar 2008, 19:50:55
pe la spate, pe la spate, sa v-o trageti ... asa va place voua...si unii si ceilaltii ca asa e mai misto ....pe la spate, ca prin fata nu se poate.
10.1  RE: Pe la spate trimis de
(13 mar 2008, 20:03:37
da, asa e moda la astia, au vechime in astfel de chestii...satisfactii laughing
11.   Proverb trimis de
(13 mar 2008, 20:27:17
Este o vorba veche care spune: "pestele de la cap se strica".

12.   Proverb trimis de
(13 mar 2008, 20:30:15
Este o vorba veche care spune: "Pestele de la cap se strica". Am schimbat multe scoli pana acum si pot sa va spun din proprie experienta ca acolo unde sefii sunt "oameni" toate merg ca pe roate. E clar ca cineva de la voi v-a facut reclamatia.

13.   Guess what? trimis de
(13 mar 2008, 20:39:38
in asemenea situatii numai nulitatile au de comentat. Nu cred ca un cadru didactic cu vechime este "plafonat" sau "plictisit", dupa cum nu cred ca un cadru didactic tanar, dar valoros ar avea ceva de comentat la adresa unui pensionar. Profesionistii cu valoare reala si demonstrata nu au nevoie sa ocupe locul cuiva, ci au locul lor propriu, bine stabilit si chiar ravnit de multi
14.   Gura! trimis de
(13 mar 2008, 20:42:24
se vede ca esti o nulitate ambulanta, complexata de lipsa de imagine profesionala, cu majora abundenta de insatisfactii in viata personala, cu 1molecula de neuron si cu sperante de reusita ZERO
14.1  RE: Gura! trimis de
(13 mar 2008, 22:28:46
asa fiule spovedeste-te
15.   "De-asa vremi se-nvrednicira..." trimis de
(13 mar 2008, 21:20:37
O cunosc din tinerete pe Angela Focsa,l-am cunoscut si pe fratele ei..oameni de pamant,dascali adevarati!Ce este mizeria asta impotriva ei?Il stiu si pe dir.de la "Nicu Gane"!Ce daca este pensionara???important e ca mai are forta sa "spuna'ceva la un obiect atit de greu,totusi,daca se face cu profesionalism!in loc sa fiti fericiti ca mai exista oameni supercalificati,precum prof.Angela Focsa pentru care am mare consideratie!Au plecat din ac.liceu oameni de mare valoare,s-au pensionat si,poate ar trebui cautati sa dea unora,macar lectii de BUNE MANIERE!Citez:d-na Magdalena Vultur,distinsa DOAMNA Mioara Gafencu,DEOSEBITUL pedagog si dascal,profesorul de mayematica BOGDAN GRIGORIU si multi altii...Parafrazindpoetul as zice"CINE NU ARE DASCALI DE VALOARE...SA SI-I CUMPERE"!!! Incetati,oameni buni sa mai dusmaniti si sa mai birfiti pensionarii!Ei au facut cariera,nu s-au jucat de-a meseria...!
15.1  RE: "De-asa vremi se-nvrednicira..." trimis de
(13 mar 2008, 22:52:14
va mai dau eu o filiala;)..Radu mihai...e cheag shi ala...sooo pe el maa!!!
16.   Apreciere trimis de
(13 mar 2008, 22:41:46
In invatamantul romanesc este un comunism autentic. in consilii se voteaza precum spune sefu.nu am vazut niciodata pe cineva sa se impotriveasca.toti ridica mana pentru aprobare parca sunt hipnotizati.si cui ii place comunismul sta in invatamant, cine nu, pleaca.comunisti au fost, comunisti or sa moara.
17.   LOL LA ZBARCITA DE BABA trimis de
(13 mar 2008, 23:06:15
WEY ziceti asa dak ati sti ce rapanoasa de profa e focsa nati mai manca .... ia bani de rupe pe langa profi si organizeaza cica excursii si isi trage bani da na voi dak nu stiti
18.   In sf primeste ceea merita trimis de
(14 mar 2008, 10:53:08
In sf primeste ceea ce merita...Pana acum a terorizat elevii cu note mici si injurii...Ce ii mai trebuie...Casa are...Pensie are...Deacuma la barfa cu babele in fatza portii!
19.   Daca vede focsa asta sa ma cunoasca trimis de
(14 mar 2008, 22:53:34
auzi .. daca tot esti o baba care incearca sa fure de la bietul nostru orasel .. mai bine te-ai duce la INCHISOARE (este si o melodie.. ti-o dedic..), dar daca tot nu ai ce face.. ia mai stai acasa si mai canta la pianul care te laudai ca il ai acasa .. sau mai bine canta la TROMBON sau la XAXOFON (nustiu daca am scris bine dar sper ca da )dar sa mai stii ceva .. DUMNEZEU NU BATE CU BATA... BATE CU PARU si roata o sa se intoarca .. cand eram la scoala si ne faceai nespalati.. rapanosi.. etc... acu sa te facem si noi pe tine ti-ar conveni??(eu zic ca nu)mai ales dupa ceea ce faci .. esti o HOATZA o INFRACTOARE O NENOROCITA O IMPUTITA care se chinuie sa fure statul .. eo zic sa te lasi la mana ta .. FOSTA CLASA 8 E De la generalul numarul 3 "Mihail Sadoveanu" Cei Ce Au invatat acolo stiu .. (am avut ca diriginte pe Bosanceanu Veronica- Profesoara De Franceza.. actual pensionara ) si daca vrei sa mai afli ceva.. Mai dute`n GROAPA SI MAI lasa pe altii mai tineri sa predea.. JET.
20.   Mai citi articolul! trimis de
(15 mar 2008, 09:28:36
Cand este vorba de comentat toti se inghesuie, dar cati au citi de fapt articolul integral? Spuneti-mi si mie cati dintre cei care comenteaza sunt profesori? Din exterior totul este foarte simplu nu?Dar daca a-ti veni voi la macar o ora nu a-ti mai comenta despre profesori ca nu stiu sa-si faca meseria.Unde poti sa gasesti in mijlocul semestrului pentru o saptaman sau doua un suplinitor care sa-ti tina orele dara esti bolnav? In astfel de cazuri ti se cere sa-ti aduci inlocuitor.Eu nu as avea de ce sa-l acuz pe Sinusceanu...toti colegii din oras sunt cu catedre intregei si nu ar avea timp pentru a-l ahjuta cu orele.Asa ca mai lasati-o cu acuzatul si mai degraba cei care au copii mai invatatii sa aiba respect.
21.   Asta nui nimic trimis de
(15 mar 2008, 09:57:41
asta nu este nimic cu doamna Focsa sa vedetzi cum sant batutzi elevi in curtea liceului de politzia comunitara si sunt dusi la director pe motiv ca sunt bauti ceea ce este o aberatie, apoi sunt dusi in primaria orasului unde sunt batutzi pana nu mai stiu ce e cu ei unui elev iau rupt si mana dreapta pentru ca nu a vrut sa semneze procesul verbal incheiat abuziv

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de varză şi rubarbăr 2 porţii - 20 minute 1 varză potrivită1 leg. mărar verde1 leg. cimbru verde100g nuci zdrobite  mai mare4 - 5 tulpini de rubarbăr2 linguri oţet (balsamic, de mere, aromat)2 linguri ulei sare, piper Tăiaţi varza cât... Citeşte